Babysång

Nu är vi hemma igen! Babysången var kanon och det trots att Wilda var hur trött som helst. I det läget är det nästan dags att slänga in handduken, men jag ville se om hon fixade att vara med på den trots att hon bara sovit i 10 minuter under förmiddagen. Babysången är ju veckans höjdpunkt för henne.
Väl där så var det en massa bebisar som kröp omkring och tjoade. Wilda nöjde sig med att sitta och skratta med dem istället, klia sina trötta ögon och skratta igen. Mitt i allt så lånade hon ut sin snuttekossa till kompisen Maja, som glatt snuttade på  tvättbeskrivningslappen. Det är konstigt att om bebisar får något, så är det alltid de små lapparna som är intressantast!
Som vanligt så sjöng vi favoritsångerna "Vi sitter i samma båt" och "I galopp-lopp-lopp", men även julsångerna till det framtida luciatåget i december. Vi föräldrar har fått äran att göra bort oss, om vi vill med och ta på oss något som passar in i ett luciatåg. Då är bara frågan vad jag ska vara då? Tomtar på loftet har jag ju ändå...he he..så det blir det inte! Men det är långt tid dit, så jag har tid att fundera ut något.
Under babysången fick vi byta barn, om vi ville och det hade varken Maja eller Wilda något emot. Maja blev sprallglad i min famn, medans Wilda däremot bara ville gosa med Sara. I det läget märktes det att hon verkligen var trött...gostrött! Då hade det nästan gått en timme av sångstunden och jag var mäkta imponerad av att Wilda hängde kvar, utan att varken barka ur humörsmässigt eller somnat. Det gjorde hon däremot lite senare i min famn, då hon sa "natt, natt" och slöt sina ögon. Goa unga!! Nu sover hon som en stock och det lilla hjärtat får sova så länge hon behöver. Samma sak gäller den kära pappa, som också somnat så gott, fast däremot i den berömda soffan. Den magiska sovsoffan. :-)
Den här veckan får vi köra med kameran på mobilen och det blir ju inte de bästa foton av den, men modellen är dock densamma ändå. Här utövas pruttljud med dregel till. (Wilda har dreglat massor i veckan som var och även i helgen och ibland ser det ut som en liten tand. Men, men...det är säkert önsketänkande från min sida.)

Ha det bäst alla. Kramar

Måndagsmorgon, trist och grå... :-) .. men babysång är roligt ändå!

Trots att det är måndag känns det faktist rätt ok. Ja, även om den är rätt trist grå.
Fast ser man det från den mer positiva sidan, så är det mer ljus nu och framför allt när det mörknar vid 16-tiden. Alla adventljusstakar gör världen lite mer ombonad och mysigt trevlig. Det gör inte så mycket att snön inte finns där och lyser upp ute. Dessutom så får det mig och en del andra att längta lite mer till jul.
Vi har äntligen bestämt vad Wilda ska ha på sig på babysångens luciatåg. Hon ska vara en tomtenissa med klänning, förekläd och myslurviga tofflor. De där myslurviga tofflorna är såååå  mysiga att gosa med och varje gång hon får tag i dem, så håller hon stenhårt i dem. Ingen får ta dem ifrån henne!

Gårdagens födelsedagsfirande gick bra och efter alla förberedelser innan, så var jag och sambon helt slutkörda. När alla barnen gått till sängs, tvärslocknade både han och jag i soffan. Tänk att en soffa kan vara så skön, när man är så trött?! Den som har andra kommentarer om det, får gärna hålla dem för sig själv. :-D
Idag är det dessutom babysång och det är veckans höjdpunkt. Får se vad lillsmurfen säger om det? Ska försöka få henne att somna innan.

Ha det bäst så länge! Kramkram!

Kärlek

Dagen har gått i ett flängande huj och själv har jag inte riktigt hunnit med. Nu är klockan snart midnatt och mellanbrorsans födelsedag och nu som först kan jag sitta ner och ta det lugnt. Wilda sover som en stock i sin egen säng och det ska bli såååå skönt att få sova utan den lilla chimpansen bredvid mig, även om hon är en söt liten apunge. :-) (Sa Wildas apmamma.)
Snart är det i varje fall Tack och Godnatt även för mig. Får se om vi hittar på något bus när vi ska grattan brorsan eller om vi göra det på ett mer civiliserat sätt. Hm....den risken är nog minimal i och för sig. Dumheter däremot är alltid roligt!
Läste i Expressen om en dansk undersökning. Intressant, men ändå tragisk. Jag hoppas ingen i min omgivning är i någon sådan situation. Känn kärlek och njut, det är väl det jag kan säga. Om inte annat, så skaffa en liten Wilda, så får ni kärlek, så det förslår! Underbart, ärligt och mysigt.
(http://www.expressen.se/sex/1.1795160/var-fjarde-alskar-inte-sin-partner för den som vill läsa artikeln.)
Sov så gott och ha det bäst!

Röj, röj och pepparkaksbak!

Snart första advent och födelsedag för mellanbrorsan imorgon! Det mesta är klappat och klart redan, i varje fall i tanken. Nu är det bara att få tanke till handling, till exempel att städa undan, baka lussekatter och pepparkakor. Vad det gäller pepparkakorna, så lär vi ha något speciellt vad det gäller det. Aha, kanske ni tänker. Ett pepparkakshus! Men icke sa Nicke! Det lär inte bli ett hus i år, då det blev lite för mycket vad det gäller att klistra ihop skiten. (Om man nu får säga så)
Just nu är de flesta iväg här, så än så länge är det lugnt här. Wilda sitter i sin gåstol och sjunger tillsammans med speldosan. Låter väldigt vackert. Lyssnar jag noga så börjar det snart att ta slut i ett tjut istället. Jag börjar snart rimma mig helt igenom här....slut och tjut...
Klapparna är inte klara på långa vägar, men det är lång tid kvar. Nu ska jag ta min skönsjungande dam. Får se om katrinplommonpurén har gjort sitt eller om hon passar på när vi har åkt iväg.

Ha en bra dag!! Kramar!

Resumé

En miss i planeringen och gårdagens bravader dokumenterades inte här. Kanske tur det, med tanke på vilket helvetes humör jag var på då. Tur att jag har en solstråle till barn, som enbart med sitt leende suddar ut alla sura miner. Ja, det är nog många som kommer ihåg den visan. (Sudda, sudda, sudda bort din sura min)
Dagen började bra med en liten solstrimma mitt i regnvädret. Så det var bara att packa ner barnet, vagnen och regnkläderna till vagnen. Den är gul och vi syns mycket väl i den, jag lovar! Det går inte att missa oss när vi kommer gående. Väl framme i centrum träffade vi Wildas kompisar och deras förtjusande mammor. :-) Vi tog en tur runt och hamnade till sist i Slomarp, där vi fick fika och barnen fick leka. Och röja kan de, om de vill!!
Efter ett par timmar blev det dags att gå hem och innan jag och Wilda tog bilen hem var vi på julklapps- och grötjakt.
Det blev en julklapp till farbrors fru och gröt till Wilda. Mumma! Vad vore världen utan gröt? Inte lika god i varje fall.

Idag håller Wildis på att terrorisera vår vän Benjamin, som är en annan fikus i vårt hem och som tycks stå på alldeles fel ställe enligt lilla fröken. Den kör hon gärna på med gåstolen och blir så förbannad när hon ändå inte når den, trots hennes försök. Ska försöka få henne att ta lunchluren nu. Ha det bäst och passa på att gå ut i solskenet. Det kan behövas så här under vår mörka årstid. Tjolahopp!

Bloggtorkan är slut!

Brist på sömn och Wildas feber har tagit musten ur mig, vilket resulterade i ett gnällutbrott igår. Då fick jag ett mycket bra råd om att gå och träna, för att må bättre! Sagt och gjort! Jag kom iväg och efteråt mådde och mår jag mycket bättre! Tack Hannah!! :-)
Som sagt, Wilda mår mycket bättre och Babysången igår blev dagens höjdpunkt! Där fick hon träffa sina kompisar, se andra bebisar och höra sina favoritsånger med rörelse. Det var en strålande glad tjej som höll igång och när det sen var slut var även vi två helt slut. Det blev då att åka hem och sova en sväng. Gött!!

Första advent och mellanbrorsans födelsedag närmar sig. Det innebär att plasttaxen får komma fram, julgardinerna har kommit upp i några fönster och adventsljusstakarna ska fram. Pappa fixade och förberedde maten vi ska ha och den var helt ok enligt mellanbrorsan. Vad det är tänker jag inte avslöja. ;-)
Sedan måste jag ge min sambo och älskade en eloge. Jag älskar dig och du är en av de underbaraste i mitt liv. Du finns där för mig när jag behöver dig och jag försöker finnas för dig när du behöver stöd.
Nu sover lillsnörpan efter att ha ätit frukost klockan halv 7. Även jag har fått i mig lite frulle, så nu är jag fit for fight igen.

Ha en bra dag!!

Fortfarande feber

Här haltar inga löss, trots feber. Wilda kör på sitt 3:e dygn med feber och peppar, peppar, så har den inte kommit upp till 39 grader än. Piggelin som hon är, håller hon igång periodvis och då sitter hon och bubblar och viftar på sina ben.


I media, via internet, radio och TV talas det om den så kallade svininfluensan och DEN hoppas jag verkligen inte att Wilda har fått. Influensan har sådan hysteri just nu och det är ju förståeligt, då människor dött av den. Men mitt i det hysteriska, så kommer ändå det medmänskliga fram och det var en sak som jag fastnade för när jag läste Anna Bäséns krönika om Flu-friend.  En Flu-friend, eller influensavän innebär att alla ensamma människor inte ska behöva sitta ensamma hemma utan att någon bryr sig om det. Tvärtom, så ska man kolla till sin granne, vare sig det är en studentgranne eller pensionär. Och skulle den personen bli sjuk, då är man där som en vän, som fixar t ex matshopping med mera. Den idéen gillar jag!! Så fram för fler Flu-friends! Vem vet, kanske behöver du en sån någon dag du med?! (Inte bara i influensatider.)
http://www.expressen.se/halsa/annabasen/1.1786202/anna-basen-sa-kan-du-hjalpa-till-att-radda-liv

Feber igen och bubblande baby

Lillstumpan har fått feber igen och jag tycker så synd om henne. Febertermometern avskyr hon och när jag ska ge henne en supp, så spänner hon benen och kniper ihop sina små skinkor. Jag förstår precis vad BVC-läkaren menade med starka ben. Synd bara att han glömde att nämna skinkorna också! :-)
Lyckades till slut att få i henne en av två minisuppar och sedan joddlade hon så taket lyfte. Lull-lull, lalala, bababa och många andra ljud. Pappa tog fram ljudboken med de alla djuren och ankorna är favoriten för Wilda. Pappa däremot tycker att kalkonerna var bäst! Fast han relaterar nog mer till ljudet i Sportens "Kanon och kalkon". Roligt måste det ändå ha varit att lyssna på det, då han ofta tryckte på just djuret kalkon. Lika intresserad var inte lillstumpan. Däremot så lyckades hon att göra något som hennes far inte kunde, nämligen att trycka på knapparna med tårna! Det är kanske därför hennes far tjatar om att hon är släkt med schimpanserna och kanske ligger det något i det. Eller som Wildas största brors pappa sa till S.bror
St.brors pappa: -Du är min lilla apunge.
St.bror: -Men då måste du ju vara min ap-pappa
!
Det var väl inte riktigt det svaret största brorsans pappa hade förväntat sig, men sant var det ju. Hur skulle det annars vara möjligt? :-) Så om Wilda är en schimpans, så måste ju hennes pappa vara en schimpanspappa. Att jag inte har märkt det!??
Nu sover i varje fall vår lilla apunge tillsammans med sin snuttekossa. Jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen att febern ger med sig! Håller både tummar och tår för det, trots att jag kommer att gå väldigt konstigt då.
Ta-ta for now! Ha en underbart bra kväll och sov så gott!! KRAM!

Pustar ut efter gårdagens bravader

Jag är ingen mästerfotograf och idag har jag bara slängt fram kameran för att ta ett kort till bloggen. Just i det läget lyckade Wilda ducka för kameran och resultatet blev det här.
Igår var ingen rolig dag, då Wilda reagerade på influensasprutan genom att få feber, frossa, kramp och prickar. Febern var väldigt envis och vid gick upp till 39,7 grader, när den var som värst. När feberfrossan och krampen kom, blev det att göra ett besök på Barnjouren i Lkpg. Väl där så drog hon på hela registret med leenden, bus och efter timme hade hon charmat alla och även hunnit kissa och bajsa ner bänken, men även hunnit med ett snabb-bad!  Summan av det hela var att hon hade en infektion, troligtvis orsakad av sprutan och att vi skulle hålla koll på unga fröken. Sagt och gjort!

Idag så mår hon mycket bättre och sitter just nu och tjålar för sig själv i soffan och bryter av det med att göra pruttljud ibland. En riktigt glad skit som verkar utsövd, vilket inte hennes mamma är. Jag behöver verkligen en skön och lång sömn just nu. Ett varmt bad skulle inte sitta fel heller... Får vänta till Wildas pappa kommer hem.
Nu ska jag ta det kuttrande barnet och mysa lite. Ha en underbart bra dag och hoppas solen tittar fram hos er med. Just nu så glimtar den fram här i "Mölloby", som det gamla namnet är på vår lilla stad. Ha det bäst alla underbara! Varma kramar.

Feber och andra små petitesser


Lillpluttan har fortfarande feber och nu har den gått upp rejält. Det syns verkligen att hon inte mår bra, fast hon just nu försöker att påvisa något helt annat. Hon ligger och viftar med armarna och låter både "u-hu" och "mm-hmm". Men inte ser hon piggare ut för det. Nope!
Här ligger vi i den nya STOOOORAA soffan och för närvarande så har jag försökt att möblera på vettigaste sättet. Det är bara sambon som inte tycker det. "Vi säljer den och köper en mindre." Hm. Känns inte så lockande, då soffan är väldigt fin. Fast den ÄR stor. Vilka skitproblem egentligen! Det är bara småpetitesser och det finns ju värre saker, som till exempel feber.
Nu ska jag ta hand om mitt lilla hjärta. Ha en bra dag!! Kramkram från oss!

Feber och soptippar

Idag är en sån dag då vi egentligen skulle ha legat kvar i sängen och i värsta fall dragit täcket över oss. Hm. Regn, regn och åter regn. Det positiva med regn är väl att vattenståndet inte blir för grunt i varje fall.
Wilda vaccinerades mot A(H1N1) eller svininfluensan, som den först kallades för. Spelar ingen roll vad den kallas, bara vi slipper drabbas av den. Wilda var jätteduktig och trots att det brände i hennes arm, slutade hon gråta så snart sköterskan började blåsa såpbubblor åt henne. Sen var det frid och fröjd igen med ett jätteleende åt var och varannan person.
Farmor fick oväntat besök av oss och  jag tror inte hon blev ledsen för det. Jag vet var tomtens verkstad finns någonstans. I Wildas farmors kök, så klart!! Hon höll på att slå in julklappar och stod med julklappspapper och snören i högsta hugg. Som tur är så vet inte Wilda vad julklappar är för något än, så det räckte gott att leka med en bil, ett mjukhjärta ochså farmor förstås! Vi får göra flera besök inom en snar framtid, så att inte Wilda glömmer bort hur farmor och farfar ser ut. Och Astor med, inte att förglömma! (Farmor och farfars hund)

Igårkväll var vi iväg och hämtade den "nya" soffan och i eftermiddags gick jag loss på den gamla, så att den fick förpassa sig till garaget inför en vidare sväng till soptippen. Eller som sambon tjatar om: - Det heter återvinningen!
Tipp eller återvinning...sak samma. De flesta vet vad jag menar i varje fall. Men men....tillbaka till soffan, så var den "nya" soffan väldigt fin, MEN alldeles för stor!! Trots att jag frågade säljaren i telefonen om mått och trots att han mätte samtidigt som han pratade med mig i telefonen, så blev det ändå fel!? Hur sjutton ska vi nu få plats med den? Det blir att gnugga geniknölarna om man ska hitta någon lösning på detta.
Nu har Wilda fått en feberreaktion på vaccinationen och hon har slocknat i min famn just nu. Känns mysigt att ligga så här och jag hoppas att det inte blir någon långvarig feber. Sånt är aldrig kul. Jag får krama om min solstråle och vila jag också.

BVC-läkare - Uääää...

Ja, rubriken på det här inlägget säger väl en hel del. 6 månader gammal och läkarkontroll. Är det någon som har börjat att bli lite tykänslig? Japp! Rätt gissat!
Där står en enormt stor och björnlik man med konstiga saker hängande runt halsen och honom kände inte Wilda igen. Lösning på det problemet? Skrik!!  Där står jag, mamma till barnet och förstår inte ett dyft av vad som har hänt med barnet som charmade alla i väntrummet, bara sekunderna innan. Tårarna sprutar om henne och trots tårar och krumbukter, så går hon igenom besiktningen. Det är detsamma med bilen, förutom att hon inte får OK stämplat i pannan. (Ja, bilen står det vanligtvis "ombesiktning" på pappret.)
Resultatet blev:
- Bra tillväxt. (8,7 småpannor och 68,2 cm lång)
- Starka ben (Testa höftböjaren på henne och hon spjärnar emot som den envisaste åsna.)
- Starka lungor. (Inte konstigt om den läkren blev lomhörd efter att ha använt stetoskopet på unga fröken. Hans hörsel blir sig aldrig lik...)
Tänderna ÄR på gång enligt läkaren och det kan jag villigt hålla med om. Det känns om inte annat!
När allt var klart blev Wilda jättetrött och somnade en stund, för att sedan ta en stund till. Det skulle jag också vilja i höstmörkret. Hmm..

Long time...


Long time, no see... eller vad det nu heter. Har haft bloggtorka och ett barn som har de *#%# tänderna som lyser med sin frånvaro, men märks får förbaskat väl! Upp-och-nervända helgen med ett gråtande barn och en massor av bröder, flickvän, mamma och pappa, som försökt att trösta och få gullungen att skratta igen. Men där gick vi bet, speciellt kvällstid. Vid 23-tiden, när jag kände mig som en överkörd grävlig utskitet päron man var helt slutkörd, då drog det igång och fröken ville inte alls sova. Tyckte så synd om Wilda när hon vaknade med ett ryck och varje gång började hon att storgråta. Vad kan man göra då? Inte mycket.

Idag är det i varje fall en solskensdag. Lampor är roliga och gula bollar, men snart blir det allvar. Vi ska till BVC i eftermiddag och då får vi veta om vi ska risas eller rosas. Har hon gått upp eller inte? Jag har hört ett antal som fått skäll av sina BVC-sköterskor av olika anledningar, men vår Maria, hon är guld hon!!
Bilden här ovan är tagen för drygt ett par minuter sedan och efter en lång brottningsmatch med hårsnodden. Om ni tittar noga överst på bilden, så kan ni se en liten tunn tofs sticka upp. Innan vi far ner till BVC så blir det de prickiga strumpbyxorna som ska krånglas på...eller ålas i. Har jag nämnt att långärmade kläder inte är att föredra just nu? "A-lull-lull", säger Wilda. Det betyder nog, "Det har du helt rätt i morsan!".
Nu ska vi fortsätta här. Hörs senare!!

Långkalsonger och blötläggning

Dagen idag...har varit bra. Underbart kallt väder med en ännu mer underbarare dunjacka till. Strumpbyxorna fick vara ett komplement till de infällda långkalsongerna, som jag alldeles nyss märkte att jag hade införskaffat. Funkade gjordet det i varje fall. Men, men..kanske ska ta det från början.
Idag hade vi bestämt att vi skulle ta en promenix med en förtjusande liten pojke, hans storasyster som pratar med skalbaggar och därtill en muffinsbakande mamma. Vi kom iväg på promenaden, som hade många stopp, då vi skulle titta på svampar, prata med talande spindlar och blommor. En varierande färd, som gick väldigt långsamt vissa sträckor. Har ni någonsin gått med en fyraåring, vars fantasi är enorm, så vet ni!! Under färden somnade Wilda och hade jag varit mindre, så hade jag också krypit ner i vagnen och gjort detsamma.
Till sist kom vi till en lekpark och då blev det lite mer vuxenprat och fyraåringen hittade en kompis att tjåla med.
När fötterna började kännas som is, eller rättare sagt, känseln började försvinna i dem, då vaknade lillsnuttan och blev dags att gå hem. Det var underbart skönt att komma inomhus och Wildas näsa var alldeles röd av kylan. Vår egna lilla Rudolf.... :-)

Pruttandet har fortsatt hela den vakna dagen och när det blir kväll, så vill unga damen INTE sova. Det börjar bli rutin på den fronten och hon är t o m vaken längre än vad henne pappa orkar hålla sina gluggar öppna!
Till sist var det bara jag vaken och då kom jag på den underbara idén om ett varmt och ljuvligt bad. Det är inte var dag man hinner med ett sånt utan att sirenen ljuder ifrån sovrummet!
En timme senare, och utan de inbyggda fillingarna, var jag klar och minst ett par storlekar mindre. Det måste vara så att man blir mindre, då jag ömsar skinn som den värsta orm! Smidigt! Tänk bara att lägga sig i ett bad och vips så har man gått från en stl.38 till en 34! Enkelt och smärtfritt! *svammel, svammel*

Dagens guldklimp, eller guldglimt, var nog när Wilda gjorde pruttljud med gröt i munnen. Då vet alla att hon INTE vill ha mer gröt. Många INTEi dagens blogg dessutom.
Så här ser pruttarna ut på ännu mer ingående bild. Kan det bli tydligare? :-) (Fast utan gröt då!)

Djurisk morgon

Godmorgon!!
Wilda har fått ett nytt intresse, nämligen djurljud! Hon har en bok som tidigare varit väldigt otäck och inte alls intressant och nu har det totalvänt!
Det är en bok om olika lantdjur och ute på kanten finns det knappar som man kan trycka på, för att få höra de olika djurens läte. Jätteleendet Allan kom när hon såg och hörde dem. Som sagt var, utvecklingen går snabbt! Roligast är att höra småankorna kvacka och det är samma ljud som i "Göta Kanal eller Vem drog ur proppen", när en av personerna misslyckas med att dra igång sin båt. Ouack-ack-ack!
Om jag ska fortsätta på den djuriska fronten, så har vi även en lycklig hund som fått en tuggsko. Ska inte  immitera hur han låter just nu! :-D

Aj! Nattugglan slog till!

Kan inte sova, då sambon ligger och snarkar. Hm.
Så i brist på annat, så passar jag på att lägga upp lite bilder på vår fingerfärdiga dotter. Hon hittade dekorationer till ljusstakar och det var såååå vackert! Wilda var helt förtrollad av det färgranna och glittriga. Så här såg det ut.





Nu ska jag göra ett nytt försök igen! Men innan jag slänger mig i bingen, så är det nog bäst att flytta på dottern. Då sover vi alla bäst. Natt igen...Eller godmorgon för de som läser det här senare! :-)

Pillimariska miner och pruttljud

Idag har vi gjort lite av varje. Som varje gång vi ska ut på promenad i föräldragrupp, så lyckas alltid Wilda att somna innan...Vilket alltid resulterar i att vi får stressa och kommer minst 10 minuter senare. Då blir det att sms:a och skriva att vi blir sena. Men, men...fram kom vi i varje fall.
Det blev en promenad i ömsom regn och snö. Gött! No way! Så det var skönt att komma in i värmen sen med en god kopp kaffe och smaskig vaniljkaka. Under tiden passade Wilda på att sova klart och det kändes lite ensamt. Alla andra bebisar var ju vakna, men inte mitt yrväder.
När hon sedan vaknade var det idel pruttanden och hoppanden. Det bara bubblade i henne och Wilda höll igång så pass mycket att när andra tog sovpaus, då fortsatte hon. Sen när vi väl skulle gå så somnade hon på 3 röda och innan vi ens hann ut på gatan så var det tack och godnatt.

Här har jag tagit lite bilder på Wildas minspel, blandat med skrik.



Så här ser Wilda ut när hon gör pruttljud:

Pst! Pyjamasen är inte från BT. som pappa säger. Hm!

Under kvällen har vi klippt största brorsan, men han vill inte vara med på bild. Det var inte så svårt att klippa honom, bara att plocka fram rakapparaten och ställa in den på 12 mm. Voila!! Klart!
Dessutom har mellanbrors lekt i PhotoShop med en bild på Wildis och så här bra blev det!


Ha en bra kväll!! Kram och hej!!

HOPPA!

Fart och fläng får beskriva dagen idag. Den började bra med att största brorsan väckte oss och fixade kaffe till mig. Men kom vi upp då? Neeeeeej... Vi drog på det lite och lite till. Så lång tid att kaffet tyvärr hann att bli kallt. Hmm...
Under förmiddagen laddade vi för vår eftermiddagstur. För att ladda måste man äta gröt och sova förmiddagsluren ordentligt. Det vill säga, Wilda fick göra det medans jag fixade lite här hemma.
Sen var det upp och iväg till Linköping! Först skulle största brorsan hämtas på skolan och sedan bar det iväg till Vårdcentralen. Det var vaccinering som gällde och när vi väl kom dit så var korridoren full av människor som var där av samma anledning som vi. Och det var inte lite det, typ 32 personer före.
Men det stoppade inte Wilda. Hon körde hela sitt register genom att skratta och le till gamla tanter och farbröder. Det behövde de, tyckte både hon och jag. Ett glädjepiller som största brorsan alltid kallar henne och det gjorde hon skäl för här. Sedan när det blev tråkigt, så började hon att hoppa! Hoppa är det bästa som finns och hon kan göra det länge! Dessutom så vet hon vad ordet hoppa innebär. Så där satt vi i en halvtimma. Hoppade...vilade...hoppade...vilade...hoppade. När det sedan var dags för sprutan var både Wilda och jag slut.
Ett stick på ett kick och sedan var det klart!! Sedan var det dags för nästa nöje!! Hälsa på extramormor!! :-)
Hon fyllde år för en vecka sedan och givetvis skulle hon grattas!! Det blev grattiskramar, te och mackor! Och så present förstås!! Wilda demonstrerade sina kunskaper i munpruttar och sedan lite hopp det också....SEN var det tack och godnatt för fröken Wild i ca 20 minuter, innan vi skulle åka hem. Hon fortsatte sedan att sova i bilen hem, vilket var skönt för henne.
Ni kan ju sedan gissa vad det blev hemma sedan? HOPPA!!
Nu sover vår lilla groda gott och jag förmodar att hon drömmer att hon hoppar omkring bland mjuka famnar och bara ler. Eller annars så bara hoppar hon. :-)
Nu ska jag jobba på att hoppa i säng, vilket inte lär bli så svårt. Kram på er och nattis!

Babysång eller "Vem tuggar på min fot?"

I eftermiddag var vi på babysång och precis som alla andra gånger så var det en hit!! Wilda bara älskar det! Varje gång!! Det sjungs, hon får röra sig i takt till sången och så får hon träffa kompisarna. Det är livet det!
Kompisarna?, kanske ni tänker, men faktum är att de är hennes kompisar. Det är bebisar som hon känner igen och blir glad när hon träffar dem. Idag var Wilda lite mer i närkamp med Hanna. Hanna har lärt sig att krypa och DET är Wilda lite avis på. Hon måste testa och se om det funkar varje gång hon ser det. Men som vanligt, så ligger hon och guppar fram och tillbaka utan att röra sig framåt. Ja, framåt som "bara" Hanna kan. Imellanåt kom var de två riktigt kärvänliga mot varandra. Wilda kände på Hannas hår och Hanna tittade och smakade på Wildas prickiga strumpbyxa. Mm..måste ha smakat gott, då hon provsmakade dem flera gånger! :-)
Favoritlåtarna avlöstes av varandra i en rasande fart och vips, så var det slut!
På vägen hem somnade lilla Stjärnflickan, alldeles utmattad!

Godmorgon Sverige plingelingeling...

Äntligen! Gröten fungerade och Wilda (Stjärnflickan, enligt B:s inlägg:-)) sov till 7:30, för att sedan somna om igen! Det har inte hänt på ett bra tag! Visst att hon var kinkig igår kväll och vaknade ett par gånger innan kl. 23, men sedan var det tack och godnatt!
Vi har ätit frukost och nu sitter hon pigg som en lärka och leker med sina grejer...eller snarare ligger. Vi får se vad vi ska hitta på idag och det finns två alternativ. Antingen går vi på babysång i eftermiddag eller annars åker vi till största brorsans farmor och farfar på fika. Men just nu så tar vi det bara lugnt. Kanske bäst att passa på att rasta plasttaxen en sväng, det vill säga ta fram dammsugaren! :-) So long for a while!

Pruttar och (helom)vändningar

Busfrön finns det gott om och ett av dem har bor här. Ja, det är ju egentligen fler busfrön som gör, men det minsta av dem är trots allt Wilda. Ett av hennes favoritsysselsättningar är att prutta med munnen och det gör hon till största delen nästan jämt. När hon vaknar...när hon äter...efter att hon nyst...ja, i stort sett när som helst på dygnet! I eftermiddags gjorde hon till och med en prutt-och-prutt-variant. Fis med munnen OCH rumpan!! Samtidigt!
En annan favoritsysselsättning är att gosa och hänga upp-och-ner så hon kiknar. Tjejen är ingen fegis vad det gäller bus och höjder. Det enda som kan stoppa leken är när Wilda helt plötsligt blir trött. Då är ingenting roligt och det är direkt på sekunden. Roligt...inget roligt *skrik*
Idag har vi varit ute och gått till affären. Då Wilda sovit en stund var det inte tal om att ligga och njuta ner i vagnen! No way José!! Det var bara sitta som gällde och någon poäng hade hon ju i det. Om hon ligger ner så kan hon ju missa något viktigt. Dessutom, om Wilda sitter uppe, så har hon en chans att  charmar andra människor i butiken.  Varje gång det kommer någon så smäller hon av leenden, som värsta filmstjärnan. *Glitter*
Fast idag var det lite trögt på den fronten, men så dök minsta brorsan upp och fick sig ett litet leende av henne.
Nu är det mycket som sker på mage. Från att ha varit en som avskyr att ligga på mage och göra en Anja, till att vända sig till mage hela tiden. Det är från sittande till mage...liggande till mage...stående till mage.. Undrar var det här ska sluta?

Vi ska ha luciafirande på vår babysång och det kommer att vara i kyrkan. Problemet är bara, vad ska fröken vara för något? Det vi har att välja på är lucia, tärna, tomtenissa, pepparkaksgumma eller stjärnflicka. Så jämställt som möjligt. Får fundera lite. Som tur är så har vi ju ett antal veckor kvar till dess.
Nu är det kvällsmat som gäller. Gröt!! Håller tummarna för att den gör att Wilda kan sova hela natten, mätt och glad!! Fortsättning följer...Natt, natt. :-)

Sovaaaa....

I brist på sömn från föregående natt, tog Wilda och jag igen det i eftermiddags. Det var så skönt att få krypa ner under täcket och sedan var det lögn i he**e att vakna igen. Det var ju så underbart gott!!
När klockan blev två, så kom jag upp på grund av oväntat besök och en timme senare vaknade Wilda med. Pigg och utsövd!
Under hela eftermiddagen och kvällen har Wilda gjort pruttljud och då menar jag pruttljud! Det har varit rena rama fontänen runt omkring henne och hon har lyckats att tajma in det på många sätt. Exempel på det var när hon böjde sig över brorsan och gjorde fontänen över hans glasögon. Inte så uppskattat.
Nu sover vårt lilla hjärta och det ska väl även vi göra snart.
Ännu en ny dag imorgon. Natt-natt och sov så gott.

God förmiddag eller Vem körde över mig inatt?

Har haft nattligt besök inatt och det var den lilla fröken, som fick för sig att efter klockan två skulle hon inte sova i sin egna säng. Nope!! Det blev att gosa in sig hos mig och tutta. Mysigt, tänkte jag, men när hon sedan vaknade varannan timma för att göra samma sak, så kändes det. Aj, aj...
Nu har vi ätit frulle och Wilda har ätit lite gröt och en majskrok. Resten av gröten skänkte hon till mer behövande varelser, typ Bus. Han är alltid en väl behövande varelse, som älskar andras mat mer än sitt eget torrfoder. Konstigt? Nope! Jag skulle inte heller vilja ha hans torrfoder.
Nu sover Wilda förmiddag, för att ladda inför eftermiddagen och kvällen. Smart kicka!!
Hörs senare!! :-) Kramkram

Snurrigt värre!

Jag undrar vad det här är för en dag egentligen...Totalt snurr vad det gäller det mesta och allt är bara positivt! Helt underbart glad är jag i varje fall!!
Tack Benita, Marianne och Katri!! Ni har verkligen förgyllt min dag!! Vänner som värmer! Skickar över kramar i mängder och varma tankar!! :-)

"När du får oväntat besök..."

Bus har verkligen fått sin födelsedagspresent! Vi har inte hunnit iväg för att köpa tuggskor eller liknande, men däremot så har en gammal barndomskompis dykt upp här på fika! Vanligtvis så bor hon i Åkersberga, fast nu var hon på genomresa och hade vägarna förbi Mjölby. Med sig i bagaget hade hon något som Bus tycker om, nämligen fyra stycken sheltietikar!! De är i varierande åldrar och underbart söta! Bus blev så perplex att han inte visste vad han skulle ta sig till och resultatet blev att han faktiskt inte gjorde något heller! Tänk er själva att ha hela huset fullt av brudar om man är ungkarl!? Gisses!!
Wilda däremot blev överlycklig av att se småhundar som pussade på henne, men när de skällde var det mindre kul.
NU ska jag ta tag i fredagen! Det måste jag! Ha det bäst så länge!! :-)

Morgonbestyr och grått väder

Det är en hel del idag.
* Grått både utomhus och inomhus. Dags för värmeljus ikväll! :-)
* Bus fyller 10 år! Ska självklart firas!
* Wildas pappa har åkt till Stockholm under dagen. Som tur är kommer han hem i eftermiddag. :-)
* Fröken Wild har fått hosta (och då inte den högfärdiga varianten, utan RIKTIG hosta)
* Det är fredag! Det vill säga helg snart! :-)
* Plasttaxen pockar på uppmärksamhet och själv har jag lyckats betala räkningarna dubbelt upp denna månad. KUL?... Not!

Idag skulle vi sova ut efter ett par nätter utan direkt sammanhängande sömn, men så blev det inte. Pappa gick upp vid 4-5. Brorsan vid 7 och då dök farmor upp med en kortis. Som tur så behövde jag inte kliva ur sängen och chocka henne med blotta åsynen av min morgonlook! Efter en hektisk tidig morgon försökte vi somna om, men det gick inte så bra. Det blev vackert att kliva upp och fixa frukost! Kaffe och smörgås till mig och gröt till lilla fröken Gegga-in-det-i-hela-ansiktet. Det var en vacker syn och jag antar att det är bra för hyn också. :-)
Efter en välbehövlig ansiktstvätt satt Wilda på sin lekmadrass och lekte en stund. Det slutade med att hon lät konstig, vilket signalerade för nästa steg: BLÖJBYTE!
Två timmar senare somnade Wilda. Så här avslappnad kan man se ut då.
Synd att det inte höll i längre än 10 minuter. Hon måste ha radar på mina tankar vad det gäller orden "JA!NU SOVER HON!" Ska försöka tänka dem lite tystare nästa gång. :-)


Grattis Bus på 10-årsdagen!


Idag fyller Bus 10 år och det vi tänkte fira honom med tuggskor och annat godis. Det kanske låter larvigt att man gör det för en hund, men så gör vi i varje fall! Det är han värd tycker vi. Med på bilden är Wildas största bror och Bus första husse. Ska fixa till här och sedan blir det hundshopping!! Det vill  säga, shopping till hunden. :-)
Grattis min lilla Bushund!

Gröt är livet!

Vad vore livet utan gröt? Mindre gott, tycker Wilda.
I eftermiddag har det varit kinkigt och det blev inte bättre nu ikväll. Som tur var så fick vi båda ett break för lite vila och det var nödvändigt för både mig och Wilda.  Efter 45 minuter var vi både gladare och såg lite ljusare på tillvaron. För att förgylla tillvaron lite extra, så gjorde jag gröt till lilla fröken. Mums! Första smakportionen försvann i ett nafs och jag fick springa ut till köket och vispa till en till! Tur att mamma är snabb och en fena på gröt! :-)
Nu sitter vi båda i soffan och småmyser. Vi har läst lite böcker, sjungit favoritsånger och kramats. Kramarna har Wilda fortsatt att ge sin favoritnalle, samtidigt som det låter lite misstänkt borta ifrån hennes hörn. Det pruttas och stånkas, samtidigt som hon får sina fnitteranfall och bubbelpruttar med sin mun. Ett lyckligt barn är det i varje fall!
Nu ska jag inte titta in mer här ikväll. Ha det bäst och ha en bra kväll!!

Sömnbrist, tandgnissel (eller brist på det) och snö

Idag har det snöat och snöat och snöat! Men ligger det kvar? Nope! Det är mest bara blask och åter blask!
Försökte ta kort på det vita som singlar ner från himlen, men det blev inget vidare.


Den lilla vilda sover bara korta stunder under dagen och resterande tid låter hon "som om något är trasigt". Det är Wildas pappas uttryck och det komiska är att varje gång som jag har sagt att "hon sover", så har det lilla barnet slagit upp sina blå igen. *suckar* Som sagt var. Hon sov nyss och nu ligger hon och spretar med benen i vädret, gnuggar fötterna och ser väldigt vaken ut. Hopp! Dags att ta nya tag och ta med sig busfröet ner till tvättstugan!

Onsdag - en dag försent

Gårdagen bjöd på en hel del. Den började med att det snöade (!!!) och blåste. Trots detta tog vi i föräldragruppen en liten promenad och avslutade den hemma hos en av mammorna. Under promenaden somnade ungarna, för att ta igen sin sovtid inomhus. Det var bus, skratt, skrik och leksaker som spelade truddelutter, bara någon rörde vid dem.
Wilda fick ett skrattanfall och då togs denna söta bild. Med på bilden är också Simon, en glad och sprallig kille som gillar när det händer saker.
Ett par timmar senare somnade Wilda i direkt i vagnen, när vi skulle gå hem. Jag hann bara lägga ner henne i den, så hade hon somnat!
Under eftermiddag kom pappa hem med bakverk ifrån jobbet. Det var fikabröd som skulle med på vår utflykt ner till Tranås och bilbesiktningen. Wilda passade på att fortsätta sin tupplur under resan dit. Bilbesiktningen gick som den gick och på hemvägen våldgästade vi våra midsommarvärdar. De blev glatt överraskade och Wilda höll igång genom att charma dem med skratt.
Väl hemma igen höll hon sig vaken till klockan 23. Börjar bli en ful ovana och en helt slutkörd mamma.

Så här ser en lugn dag ut


Morgonen började med lite morgonmys. Först hade Wilda och jag mys ihop genom att ligga och småfnissa och kramas. Sedan var det giraffens tur att få brottas och kramas lite med Wilda .Det är en giraff med mycket tålamod som tål det mesta.
Efter myset är det frukoststund för Wilda och efter det så är det min tur. Då sysselsätter sig fröken en stund med sina leksaker på sin lekmadrass. När hon tröttnar får hon komma till mig i soffan, där vi sedan forsätter att leka. Det märks ganska tydligt när hon börjar bli trött framåt lunchtid.Märker du det?

En sovstund senare är det dags för mat igen. Idag är det Biff Stroganoff med morotspuré till. Det blir inte mycket som slinker ner i hennes magen, på grund av att det börjat att klia i tänderna igen. Populärast blir ändå nappflaskan med kallt vatten i och hon tuggar frenetiskt på den när hon får tillfälle till det. Sedan går det bra att äta lite till och humöret är på topp för en stund.
Så här ser man ut när man ätit Stroganoff och jag tycker att det finns en viss likhet mellan Wilda och haklappen. Wilda är mycket tacksam att fota och hon vet vad som ska hända när jag startar digitalkameran. Dessutom så har jag så svårt att hålla mig från att inte ta kort på henne. Det är ju så mycket som händer hela tiden och tiden går så snabbt. Då är dokumentationen via digitalkameran helt perfekt. Nackdelen är att den slukar batterier eller när jag glömmer den hemma.
Under eftermiddagen lyckades vi knåpa ihop en Fars Dags-present till pappa. Den blev lyckad! Nu gäller det bara för mig att försöka hålla mig/oss, och inte ge den i förskott till honom.

Nu sover vårt lilla hjärta efter kvällsgröten och en massa pruttbubbel med munnen. Det är jobbigt att vara en liten tjej. :-) Imorgon ska vi promenera med kompisarna och sedan blir det att leka. Det gillar Wilda väldigt mycket och det är hon nog inte ensam om, då det blir fyra stycken vilda bebisar som ska träffas.
Ha en bra kväll! Det ska nämligen vi ha!! :-)

Ny veckostart med "Hoppe, hoppe hare".

Wilda har haft ont i sin mun och det har märkts av då hon frenetiskt har stoppat in allt som finns i sin mun. Det är allt från nallar, bitsaker, tummen och mycket mer. Jag tycker synd om henne och jag hoppas de små grynen dyker upp snart. I såna lägen är det bra med att det är måndag.
Måndag innebär att det är babysång och det verkligen älskar Wilda! Hon vet precis vad som ska hända när vissa sånger sjungs eller när speciella sånger spelas upp på CD. "Nu är vi här igen...", startsången, gör henne sprallig och glad, då hon vet att nu blir det sjunga av! Favoriterna avlöper varandra så som "I galopp-lopp-lopp",(som hela familjen lärt sig nu och flitigt sjunger för henne.)"Vi sitter i samma båt" och "Hoppe, hoppe hare". Skutta och hoppa är det bästa som finns och då är rörelsesånger det ultimata! Att sitta stilla är inget för den lilla unga damen.
När hon dessutom såg att kompisen Hanna kunde krypa, då gick hon fart och skulle göra samma sak. Skillnaden var bara det att Hanna tog sig framåt, medans Wilda inte rörde sig en centimeter! Men skam den som ger sig!! Trots att Wilda gjorde en Anja, så funkade det inte idag i varje fall. Hon får nog träna lite mer tror jag. :-)

Senare under kvällen var Wilda gnällig över sin mun igen och största brorsan fick henne att somna redan vid 19:30!! Tyvärr så vaknade hon snart igen.

Söndag och trött dag.

Idag är hela familjen helt slut efter gårdagens utsvävning till "Bynn"och DM i innebandy.  Ödeshög är det mer officiella namnet för Bynn.
Det är en liten pitoresk stad, som var en liten slumrande by under Allhelg.dagen igår. Det var inte många butiker som höll öppet, men jag lyckades ändå bränna pengar i en av de få öppna butikerna, nämligen skobutiken Norrby. Den är verkligen att rekommendera och även om man blev x antal kr fattigare, så blev vi 2 par skor rikare... He, he...det går alltid att se positivt på det mesta. (Ibland i varje fall.)

Wilda blev jättefin i skorna och de var varken tunga eller klumpiga att gå i, så det var nog en bra investering.
Efter vår promenad och ekonomiska utsvävning, så var det att gå tillbaka till sporthallen igen. Där agerade både jag, Wilda, minsta brorsan och Sassa som supportrar och hejade fram mellanbrorsans och Wildas pappas lag. Ibland blev det lite jobbigt att heja, så till största delen var det sova som gällde för unga damen. Brorsan gick i varje fall till final och den spelas inte förrän v. 10 år 2010. Då blir det att heja på igen!

Så tillbaka till dagen idag. Wilda har varit mycket gnällig och nu är det verkligen tänderna. Alla så kallade symptomer stämmer in, om man nu ska lita på vissa hemsidor för barn. Det har varit mycket gnäll och gråt, tuggande och dreglande. Allt har åkt in i munnen och idag så var det köpmansdisken som fick sig en påhälsning. Möbeln har två dörrar som kan låsas och dessa två nycklar har fröken lyckats att peta ut, för att därefter ha åkt in i munnen.  Wilda har också lärt sig att man kan rassla med nycklar på olika sätt.
Nycklar från köpmansdisken. Mumma!

Nyckelknippor går också bra.

I eftermiddag och kväll har Wilda gråtit massor på grund av bissingarna, men nu sover hon så gott. Hoppas morgondagen blir en bättre dag för henne.

RSS 2.0