Fisar, frukt och underbara vänner

 
 
En frukt om dagen ska vara bra för kroppen och knoppen...eller var det att det höll doktorn borta. Ja, ja... :-)
Ibland kan det räcka med att telefonen ringer och man får ett samtal från en gammal kollega. Det är precis det som hände idag!! Blev superglad och det utan choklad...eller frukt. Underbara instruktörer! Jag saknar verkligen den biten, men det är aldrig för sent att uppta igen.
 
 
Wilda har förresten fastnat på My Little Pony och även hennes bästa kompis Estell. Hästarna har cutie marks på länden, men Wilda hävdar bestämt att det heter KURRYMARK. Ja, den damen har lite svårt att ändra på sina åsikter och ibland ger man helt enkelt upp som förälder. Men vad spelar det egentligen för roll? Kurrymark eller cutie mark? Huvudsaken är att vi förstår varandra. :-)

Andra saker som faktiskt influerat lilla damen är just hennes kompisar. Det är viktigt att ha sånt som andra har och samtidigt bli bekräftad för det man är. Kompisen E har korkskruvar och såna vill Wilda också ha. Med locktång och ett antal brännmärken på mammas händer så blir resultatet ganska bra, om jag får säga du det själv då!  Något mer är alla dessa tusentals frågor om absolut allting. "Vet du vad?" eller "jag ska säga en sak". Många gånger är det inte så lätt att svara på frågorna och ibland får man rent av vara vetenskapskvinna för kunna svara och förklara på ett pedagogiskt och bra sätt.
I morse sa Wilda: "Mamma. Var kommer fisarna ifrån?" Hm... Det hjälper inte att  bara svara "Från din rumpa", utan hon vill ha mer ingående svar om hur det kommer in i kroppen, för att sedan pysa ut i andra änden.
"Pappa har många fisar i kroppen!", utbrister hon då!  Ja, du lilla hjärtat. Där finns det plats för många fisar. :-)
 
 
Ha en toppendag!
 
:-)
 
 
 

Sorg och ödmjukhet för vårt möte

Den här helgen har vi varit hundvakt. Bus, som vi hade tidigare, var denna hunds bästa kompis.Bus dog för 2 år sedan och snart är det dags att säga adjö till även denna varelse. Önskar att de kunde fått levt för evigt, men då är jag bara självisk.
 
Jag känner en stor tacksamhet för den tiden jag lärt känna denna mjuka personlighet och en ödmjukhet för vad som komma skall. Det är inte bara mina ögon som gråter, utan även mitt hjärta.
 
 

Dagen upp-och-ner.

 
Började dagen lite upp-och-ner. Det är lördag och helgen har redan avverkat fredagskvällen i ett svep. En önskan om sovmorgon står som en hägring, men det är just vad det är; en hägring! 
Sovmorgon kan jag nämligen inte få då det är tentadags! Grammatik! Sug på den ni...rullar gott i munnen. :-) 
Kunde ha gjort i varje fall, om det hade gått att äta. 
Men, men...det var skönt när den väl var avklarad! :-)

Eftermiddagen gick blixtsnabbt med hundpromenader och lek. Passade på att fixa till lite i trädgården när väl Wilda var hos en kompis. Trots höstens varierande färger är  brunt den mest genomgående färgen. Tråkigt men sant.
Lite pimpning av trädgården är då inte helt fel. :-)
 
Det är inte bara växter som dör under hösten. Känner sorg i mitt hjärta när jag ser tröttheten i en väns ögon. Jag har kännt honom i 9 år och jag är tacksamhet för vårt möte. En ödmjukhet för vad som komma skall. Jag hoppas han snart får vila i frid.
 
 

Flygfän och korkskruvar

 
Det är blå himmel och svinkallt ute. Här i Degerdala har inte snön kommit än, men på andra ställen i Sverige ser det annorlunda ut. (I exempelvis Finspång/Äggskallebyn har det snöat under natten.) Vi får se hur det artar sig under dagen och kvällen. Slut på väderleksrapporten. :-)
Visst är hösten vacker, men jag hör nog till dem som gillar en grönare och varmare årstid. Friluftsmänniska kan jag vara i vissa fall, men som det är just nu, så sitter jag hellre inne och tittar på hösten. Wilda däremot älskar att vara ute, men inte alltid. Tur är väl det! (Säger den bekväma mamman. ;-) ) 
 
Idag ska förskolan ha "städdag" ute. Med städdag menas att alla löv på gården ska krattas upp och alla barnen har fått i uppgift att ta med sittunderlägg, kratta, handskar och egen tallrik/bestick. Jag undrar om kockerskan har fått ledigt idag? :-D 
Wilda var inte så lyrisk över tanken, även om hon stolt visade upp sina trädgårdshandskar för alla fröknar på avdelningen. Vi får se hur städdagen har artat sig när det är dags för att hämta henne. Fortsättning följer.
 
Med hösten går många växter och djur i dvala/vila. Tyvärr gör ju inte våra "husflugor" det, utan de roar sig med att reta gallfeber på Hector, vår hund. Under morgonen var det full jakt i vardagsrummet och det ser ganska dråpligt ut när den stora boxern rusade runt som en tok efter ett litet retsamt flygfä. När han väl fick tag på den började han leka med den på golvet och det var väl då jag insåg att det där inte var en stor fluga, utan en geting! Som tur var lyckades hunden inte bli stucken och getingen fick eskorteras ut i friska luften. Såna flygfän får allt stanna utomhus!
Till sist; Så här såg gårdagens resultatet ut inför den stora fotograferinge på förskolan. Det var i varje fall en person som var stolt över sina korkskruvar i håret. Inte att förglömma den rosa locken och allt glitter.
 
 

Guldlock och hela Bambis familj

 
I eftermiddags fixade vi till bakdäcket på vår lilla racerbilen. Rättare sagt den större bilen. :-) Smygpunka kan lagas på många sätt, men det enklaste är att köpa däcklagning på burk. Wilda tyckte det var spännande och ville veta allt om hur däcket kunde lagas och vad det var som sprutades in genom den lilla tuben. Det slutade med att det började läcka och skummet sprutade ut, till Wildas förtjusning!!
Med lagat däck, så blev det att ta en tur för att få lagningen på plats. När vi åkte förbi ett öppet fält  med ett gäng rådjur, sa jag till Wilda:
- Titta! Har du sett så många rådjur!!
- Ja, mamma! Det är hela Bambis familj!! 
När hon såg dem började hon prata om Bambis farfar-mormors-farfar, som hade blivit påkörd. Ja, du...det där med släktskap är nog inte något för en 4-åring just nu.:-) Lilla gumman.
 
Nu sover hjärtat och drömmer nog om morgondagens eskapader. Det ska bli fotografering på förskolan och unga damen var mycket bestämd om vad för frisyr hon ville ha. STORA lockar skulle det vara.
Så här blev resultatet:
 
Nu är det dags att sova. 
Over and out.
 

4-årstrots och sura morsor

Hösten är här och tröttheten har drabbat alla i familjen. Den som inte kan sova på morgonen är jag och den oftast är piggast är Wilda. Men ibland behöver inte ordet "pigg" betyda att man är på bra humör. Nej, tvärtom!
Vissa morgnar slår bomben ner i vårt hem och ödelägger allt. Wilda blir tvärtom och inget passar fröken. Häxan Surtant kan slänga sig i väggen! Hon har inte en chans mot vårt lilla humörmonster. Men det är inte bara W som blir ett monster utan hennes morsa, dvs jag, blir en riktig suring. Tålamod har jag, men inte hur mycket som helst.
Morgonen slutar oftast med att mamma Sur tar
dotter Surare och far till förskolan. Där slutar hela historien. Barnet kvittrar som en lärka direkt efter att jag har åkt och själv har jag dåligt samvete hela dagen. 
När kvällen kommer och jag möts av ett leende och Wilda ropar "Mamma!", då blir allt som bortblåst igen. Älskade unge, om du bara visste hur mycket jag älskar dig!
 

RSS 2.0