Höstrensning

Idag har vi rensat ut många kläder i storlek 62 som är för smått för minsta damen i familjen. Sedan var det bara att plocka ner kartongerna med storlek 74 istället. Det är med sorg i hjärtat som jag stoppar ner vissa av kläderna, men faktum är att Wilda skulle se ut som en korv med för korta ärmar och byxben. Även om det finns kläder i större storlek, så har vi investerat i vantar, strumpbyxor, halksockar och vinteroverall. Känns som om det var nödvändigt nu när kyla slagit till. Mössor däremot har hon gott om. :-)
Häftig mössa

Maxfart


Nu har Wilda börjat röja här hemma och när hon sitter i gåstolen, då får man passa sig, vare sig man är människa, hund eller växt. Än så länge är det inga höga hastigheter hon tar sig fram med, men på ett par sekunder hinner hon trots allt ändra riktning och försvinna på annat håll. Som tur är stoppar trösklarna hennes framfart och det är väl det som räddar vår kära hund, Bus. De senaste dagarna har han fått utstå små händer som gärna drar i öronen, svansen eller andra vitala delar på hans kropp. Som tur är så har han varit väldigt tålmodig och väntat tills man kommit och räddat honom från situationen. Blir det allt för jobbigt använder han sig avf en taktik som fungerar på mycket. Pussar! En puss om dagen håller envisa bebisar borta!!

Vattengympa & pappakväll

Måndagskväll och vattengympaträning för min del. Fasade lite för det, då lilla fröken Arg inte visat sin sötaste sida kl. 18-20 för sin pappa, då de blivit ensamma. Det enda jag kunde göra i det läget var att peppa pappan och ta fram alla saker som kan vara av användning. Det vill säga, alla leksaker på sin plats, Mosters Truddeluttar-CD med de roligaste låtarna, smakismat och barnvagnen urplockad ur bilen. Med tungt hjärta, men med både tummar och tår knutna, åkte jag sedan till träningen. Körde sedan järnet på träningen! Underbart skönt!!
När jag väl kom hem var det en glad pappa och en glad storebror, som satt och åt kvällsmat. Lilla fröken var inte så arg, utan mer gnälltrött och även hennes kväll hade varit bra. Wilda hade hoppat i hoppgungan, plaskat med fötterna i handfatet och ätit morotspuré med hela ansiktet. Gött!!
Så här ser en nöjd Wilda ut. :-D

Glad tjej



Fredag & Stockholm by day eller Möte med en kaxig 08.

Fredagsmorgon och planerad resa upp till huvudstaden Stockholm.Det höll på att ställas in på grund av försovning, om inte vår lilla sångfågel hade väckt mig med lite skönsång.Och då menar jag verkligen att hon låg och sjöng! "Nananana" ungefär. :-)
Efter snabb matning och packning, så var vi iväg och 2 timmar och 20 minuter senare var vi framme! Wilda och jag tog det lugnt medans pappa var på möte. Vid lunch, då bar det av in till centrum!
För att göra en lång dag kort, så hann vi med lunch, träffade en kaxig älg och tittade på trosor som kostade 998 kr styck!
Älgen var jag tvungen att föreviga på kort och dessutom plocka in honom här. Smile! :-)
kaxig älgkaxig älgskylt

Älska, då livet är allt för kort för annat


En släng av kärlek och blickar både framåt och bakåt i tiden
Kärlek är vackert och jag unnar dig allt du någonsin kan få.
Jag är lycklig för din skull och även för min egen.
Var rädd om kärlek och vårda den ömt.
Känn kärlek, lev kärlek.

Maaat!


Tog fel bild, så titta och njut! :-)

Say no more...


En bild säger mer än ord, så låt denna bild tala för sig själv!!
Wilda har haft smakisdags och det är sååååå gott med majspuré! Eller "göddigt" som mellanbrorsan uttrycker på bred dialekt. Frågan är bara om han hade tyckt att majspurén hade varit så smaskig som denna lilla dam tycker. Wilda gillar sin haklapp och tittar man noga, så kan man se spår av majspuré i hela ansiktet. Jag lovar, idag hade vi det överallt....Golvet nästa!! Funderar allvarligt på att plasta in hela köket. Till och med hunden!!

Sma(s)kisar


Wilda har nu nått den magiska åldern för smakisar. Jag hade tänkt att vänta ett tag med det, men eftersom hon är så intresserad av vår mat, så kanske det var dags att testa smaklökarna med något annat kulinariskt än bröstmjölk. Så fick det bli!! Full fräs till Ica och barnmatshyllan och inte att förglömma haklappen.
Smakisen blev en succé, även om Wilda såg väldigt fundersam ut. "Gott! Undrar bara vad det är för något?!"
Sedan var det dags för nya nappflaskan och den fungerade bättre än våra 3 tidigare flaskor. En del samlar på Star Warsprylar, men jag samlar på nappflaskor! :-)


Doptårta och änglar

Nu har det gått ett par dagar sedan dopet och fortfarande har jag inte skrivit in något.
Sätter in en bild på doptårtan som fick sambons mamma att tappa konceptet helt. Hon blev helt till sig när hon fick se den. Till saken hör att hon tidigare hade beställt rosa servetter med guldänglar på och självklart var jag tvungen att fixa till så att det blev ett gemensamt drag på något sätt. Här är resultatet! :-)
Ps. Tårtan är beställd från Tårtverkstan i Lkpg.Ds.


Lördag och dop

Igår var det dop och det gick suveränt bra!! Wilda var lugn som en filbunke och passade på att sova på förmiddagen, när vi andra snurrade runt. Den som var sist ute och klar precis innan avfärd var jag, den Wilda mamman. :-)
Dopet var underbart fint och solen sken in genom ett fönster till kapellet. Det var nästan magiskt. (Dessvärre påverkade det även fotonen som togs under akten.) Wilda kikade på alla och prästen fick hålla i henne ett bra tag efter att hon fått dopvattnet på huvudet. Hon sa inte ett knäpp! Det var mysigt och de tända ljusen var så spännande att titta på, tyckte hon.
Kommer in med bilder senare. Ska bara leta upp ett som inte är ljussuddigt! :-)
Fortsättning följer

Dopförberedelser & tittut

Idag har vi haft dopförberedelser. Tårtan är beställd och bordsdekorationerna fixade. Det blev Ikea för hela slanten med färgade ljuslyktor och små gosedjur: rosa flodhästar och blåa elefanter. Det blir kalasbra tror jag! Dessvärre fick Wilda feber under kvällen och humöret var som en berg-och-dalbana på henne. Ena stunden lekte hon själv tittut för att sedan slå om till storgråt av trötthet. Stackars lilla hjärtat! Lider verkligen med henne. Hoppas hon mår bättre till lördagen och dopet. Nu sover hon gott i varje fall. Natt, natt hjärtat.

Morgonbestyr



Morgonmätt och sittande med "morgontidningen" i högsta hugg börjar vi morgonen. Wilda varvar det med att gosa med sitt nya gosedjur hon fick av sin pappa igår. Det är en nalle med speldosa i, som hon älskade redan från första stund. Den var så blöt att man kunde nästan vrida ur den efter hennes behandling. Uttrycket "Du är så söt att man vill äta upp dig!" eller "Attack!" passar in här.
Gasvarning och dags för blöjbyte!! *host, host*
Wildas nya speldosa/gosedjur

Babyzzzzzzzzång...Zzz...


(nyvaken Wilda)
Idag har vi varit iväg på Babysång och det var jobbigt må jag säga! I varje fall enligt Wilda själv. Trots att vi förberedde oss genom att vila på förmiddagen, så blev det tack och godnatt efter att två melodier hade sjungits.
Wilda sov så gott fram till att sångledaren sa "Nu är det fika!", då hon slog upp sina blå och log sitt största leende "Let's rock'n roll!"
När vi väl kom hem somnade hon igen. Bredvid Wilda sov även hennes pappa så gott. Detta har inte dokumenterats, då jag tror att han inte vill vara med på bild.











Jag säger bara HOPPA!


Det bästa Wilda vet är hoppgungan! Hon hoppar, steppar och skrattar när hon väl sitter där och det kan hon göra ett bra tag!! Specialister som uttryckt att spädbarn inte gillar att sitta någon längre stund i den - Släng er i väggen!! :-) Första gången var hon där i 15 minuter och när man väl tog ur henne, så blev hon skitsur!
Efter gårdagens bravader och hoppanden, så var vårt lilla bustroll riktigt trött idag. Men det hindrade inte henne med att ta ett x antal studsar i den, trots tröttheten.
Vad vore livet utan en hoppgunga? Hopplöst! :-)

Låt hjärtat vara med


Lördag och grillkväll med vår föräldragrupp. Började med att allt var koncentrerat på bebbarna och inget annat. Grabbarna agerade grillmästare och de fick även tillfälle till att ventilera sig, utan att vi tjejer var närvarande.
Sedan blev bebbarna trötta, hungriga och gnälliga och det gick kedjereaktion bara någon började gråta.
Kvällen var trevlig och avslutades med en underbart god kladdkaka. Det lade sig som bomull i magen. Gott!!

Ett leende smälter även det största i(iiiiii)sberget

Idag har vi varit hemma och unga fröken har varit på superhumör! Hon har kvittrat hela dagen och kommit på ett nytt och väldigt högt ljud. Hela tiden så prövar hon sin röst och jag bara väntar på att fönsterrutorna ska spricka.(Om inte annat mina trumhinnor!!) Även pappa har fått prova på det nya (o)ljudet och Wilda demonstrerar det lika glatt varje gång. Det är så föräldrar ska härdas i sin föräldraroll. :-)

Babysimmets fasor (Eller rättare sagt, Wildamammans fasa!)

Idag har vi varit på Babysim för andra gången. Lite skraj var man att det skulle bli krokodiltårar och tandagnissel (ja, gomgnissel i det här fallet :-) ), men så blev det icke!! Däremot var det nyfikenhet och en massa bubbel. Wilda tyckte det var så roligt att flyta omkring, sprattla o smaka på vattnet, men sen när jag sedan plockade upp henne pga att lektionen tagit slut, tog hennes arga humör överhand! Har ni aldrig sett en arg 4-månaders baby, watch this one!!
Ps. Det tog "bara" 20 minuter att trösta henne mot förra veckans 40 minuter. Ds.

Nu är jag här igen!

Efter att ha lagt den här bloggen på is redan innan den ens kom igång, så har den nu tagit fart igen! Mycket har hänt och familjen har fått en ny medlem - Wilda! Hon föddes 14 maj och är vårt lilla underverk!

Här är bustrollet 3 veckor gammal, men hon är sig lik trots att hon vuxit så det knakar!!

RSS 2.0