Allvädersstövlarnas intåg eller Nu har hösten kommit!

Hösten har gjort sitt intåg och det är inte bara med svampsäsongen, utan också med svalare temperaturer, snålblåst och regnkläder.
Här har vi laddat för den kallare säsongen vad det gäller viktiga saker att ha på förskolan och hemma.
Det innebär:
overall
vantar
mössa
fodrade regnkläder
varm tröja
fodrade byxor att ha ute
stövlar
ALLVÄDERSTÖVLAR.
Allväderstövlarna inhandlades idag och det brukar vara en smart investering då vi i vårt kalla land oftast har vinter med höst med slask, vinter med slask och vår med slask. Helt enkelt slasktider.
Under eftermiddagen/kvällen var vi iväg till storstan och vi hann även hälsa på Wildas gudföräldrar en sväng. Där vankades det mat och Wilda fick prova på ett par nyheter: Renskav med Teriyaki och vårrullar. MUMS!, sa barnet och åt en del. Sedan körde hon smörgåsbordsvarianten och hoppad mellan oss alla runt bordet och smakade på vad som fanns på tallriken. Hon har förstått den svenska smörgåsbordsidén, även att hon tolkade den på sitt lilla sätt.
Nu sover lillsnörpan sin skönhetssömn och det ska väl en annan också snart göra. Imorgon blir en lång dag och farmor ska få ett upplivande besök. Det lär nog uppskattas av barnbarnen också.
Ta-ta 4 now. Nattis!!!!!!!!

Det är kärlek det! :-)

Wilda älskar att sjunga och så fort hon hör musik börjar det rycka och vagga i hennes kropp. Hennes musikrepertoar är vid och den går från "Lilla Snigel", Mjukiskaninen och Lady Gaga. Självklart är det många andra sånger mellan dessa poster, men nu börjar det bli viktigt med hur man rör sig. Det är då som förälder, man börjar att fundera på vad det är som visas i Youtube.com's videos. Lady Gaga's "Bad Romance" har influerat Wilda och hon viftar med armarna över huvudet och framför sig, precis som idolen.
Musiken gör henne glad, tröstar henne, får henne att somna eller skapar gemenskap, då hon alltid får någon att ackompanjera och sjunga med henne. NU kanske ni kan ju förstår hur mycket musik egentligen betyder för henne, som för alla andra små barn.:-)
Under dagen var Wildas pappa iväg på en tripp och hittade av en händelse "lite kärlek". Kärleken blev så stor, så att han kände att han var tvungen att ta med den hem! :-) Till saken hör också att den var rosa, Wildas favoritfärg.
Som ni kanske gissade er till eller snarare kan se, är att Wilda har blivit med CD-spelare. Det kommer musik ur den och den är ROSA! Snacka om att tjejen blev helglad när pappa hade packat upp den och startade låten "Krokodilen i bilen". Wilda började då att dansa och viftade med armarna över huvudet, just som Lady Gaga gör. Pappas tyckte att bara genom att se hennes glädje var fullt tillräcklig. Två lyckliga människor och en CD-spelare. Det är kärlek det!:-)
På tal om kärlek, har min chiliväxt fått rycket och när den egentligen skulle ta sig en paus för att dvalas, fick den rycket att börja växa istället. Från att den varit en pinne med 3-4 blad på, till det en växt med blad, blommor och chilifrukter. Det är också kärlek! :-)

Måndag hela veckan lång

Det går nästan en vecka mellan varje inlägg, men den existerar i varje fall fortfarande. :-)
Under helgen som gått har vi mest pifflat här hemma. Wildas rum är "under construction", liksom köket, sovrummet, tvättstugan......etc.
Wilda växer så det knakar, både vad det gäller kropps- och utvecklingsmässigt. Klädstorlekarna bara visslar iväg och storlek 74 är bara ett minne blott. Ja, precis som alla andra storlekar från 50-74. Vad det gäller längden, är det inte mig, morsan i fråga som hon brås på. No way!! Ingen risk! Det är bara att hoppas hon inte blir alltför lång, utan alldeles lagom. (Svenskt uttryck)
Wilda virvlar fram i livet och så även här hemma. Inga problem med att ta sig upp och nedför det mesta, men trappan passar vi oss för. Det är "Aj-aj" säger Wilda och det har hon helt rätt i! Då damen ska bli bergsklättrare, är det många saker hon tränar på i sin vardag och i med det får man göra lite förändringar här hemma.
Spjälsängen har sänkts på gaveln och skötbordet har fått tacka för sig.

Att växa som människa

Helgen stundar och för er som kan koppla av när det är helg; Gör det! :-) 
För oss som inte kan det på grund av studier eller annat som pockar på uppmärksamhet, kan jag väl säga att vi faktiskt inte är ensamma om det. Nope! Inte på långa vägar!
Veckan har verkligen gått blixtsnabbt och det är fredag igen. Wilda har varit ledig från förskolan idag och har då fått ha sin pappa för sig själv utan min inblandning. (Jag har däremot varit i skolan idag.)
Det är viktigt att dela med sig tycker jag, både för oss som föräldrar , men även för Wildas del. Vi äger ju som sagt var inte våra barn, utan de ska ju utvecklas till självständiga individer med egna åsikter. Dessa saker är viktiga då de ska växa, få ta ansvar utefter de olika åldrarna de genomgår, för att slutänden bli bra och ansvarsfulla vuxna. För att det ska ske krävs att vi vuxna låter dem få plats att växa, inte skydda och kontrollera dem för mycket, utan ha tilliten till dem. Skyddar vi dem för mycket, kvävs de och frågan är om vi blir lyckligare av det. Det vi är så duktiga på att glömma, är hur vi själva hade det när vi var små/unga. Det är bara så att vissa saker måste man genomgå och få göra sina egna fel utan att någon står och tittar över axeln.
Resultatet av vårt arbete som föräldrar, ser man när våra barn blivit vuxna. Eller rättare sagt, tillräckligt vuxna. Vad jag har lärt mig, så är vi barn alltid barn, trots att åldern ökar från år till år. Glöm inte att skapa dig ett liv och att inte leva genom era barn.
Det är fredagens nattliga råd. Nu ska jag ta och knyta mig, tillsammans med mina kära.
Natt, natt.
Ps. Alla är vi barn. Ds

Köksbild + Bus


Måndag - Vad ska man säga?

Barnen har idag studiedag och sover just nu så gott. Helgen har varit bra och för övrigt har vi mest njutit av den. Ja, det finns en som inte har njutit, utan mest varit sur på matte. Bus har inte haft mig på sin hitlista, då jag trimmat ner hans lurviga lekamen till en mer slank och slätare hund. Nu däremot är jag förlåten och hunden lycklig igen.
Wilda har även hon varit lycklig, då hon fått bli ompysslad och lekt med sina större bröder. Pippitältet i hennes rum har nog varit favoritsysselsättningen, genom att hon har kilat in och ut ur det. Tittut-leken kan man också göra när man sitter i huset. 
Efter att gipsskenan tagits bort har äntligen badet fått tillbaka sin roll igen! Badankor och andra djur trängs tillsammans med Wilda och det är så roligt. Speciellt roligt är det om mamma glömmer att ta bort badrumsmattan och Wilda leker sjöslag! Jätte-kul!! Fast bara för vissa av oss. Hmm.
Storebror L tyckte det var jättekul att klä upp Wilda till en av de figurerna i Star Wars. Utrustad med ett "lasersvärd" sprang hon omkring med sin förklädnad. Den som uppskattade det mest i det läget var nog trots allt mest brorsan. Här på bilden ses bissingarna göra sig kännbara. Fyra stycken är på uppgång och då är väl snart alla på plats.
Under helgen har vi även filat på ett collage med bilder som förskolan ska ha. Det är vår familj i ett potpurri och jag kan väl säga som så, att det inte var det lättaste att hitta bilder. Med tanke på att det oftast är jag som tar bilder, så var det lögn i *** att hitta en vettig bild, där jag inte gör grimaser eller fular mig på något annat sätt.
Så här blev resultatet och med tanke på att det ska användas i ett av förskolans lekrum som samtalsunderlag, har nog inte barnen så stora krav på det hela. Huvudsaken är att de ser vilka som är med på bilden och att Wilda känner igen oss alla.
Till slut, igår kväll var det valvaka och vad kan ska man säga om det? Det får bli den öppna frågan jag släpper för denna morgon. Ha en underbart bra dag!

Ett alldeles eget rum!

Wilda har fått ett alldeles eget rum nu, där hon kan ha alla sina leksaker och böcker. Under ett par dagar har både hon och jag pifflat inne i mellanbrorsans rum, för att göra om det till just HENNES egna rum. Det har varit många skratt och mycket bus när hon har utforskat det nya rummet.
Mellanbrorsan däremot har inte blivit utslängd till sitt öde, utan har fått sitt alldeles egna rum i källaren. Det var största brorsans rum, innan han flyttade till Örebro, som nu ska bli ännu ett tonårsrum. Där kan mellanbrorsan husera och få vara lite mer för sig själv med eller utan kompisar och jag antar att det senare kommer att gå i "arv" till nästa bror. :-P
Bilder på Wildas rum kommer senare.

14/9 och ett stort Grattis Wildas farfar!!

Idag är det Wildas farfars födelsedag!!  Vi hoppas att han får en bra dag trots förkylning och ryggont. Dessutom får han ladda för att bli ordentligt firad när han väl mår bättre!!
Så grattis på din födelsedag önskar hela den Wilda familjen!! :-)
Ps. Idag blir Wilda 16 månader!! Stora tjejen!!

Måndagens slit

Idag är som vilken måndag som helst, eller kanske inte. Wilda går nu på en bra förskola och trivs galant där! Visst är hon ledsen när jag går, men som en solstråle när hon väl ska hämtas. Har jag tur får jag med henne direkt innan hon hunnit köra ett par ärevarv inne på själva förskolan. Ibland har jag inte sån tur, men det kan jag leva med. :-)
Under senare eftermiddagen gästade Wilda mellanbrorsans innebandylag tillsammans med pappa. Det var lattjolajbans att se de stora killarna värma upp och själv stod hon utanför sargen och vände och vred på sig. Så hade hon ju sett de stora killarna göra, så då måste man ju göra likadant! Det är väl i det här fallet som man inser igen, att barn gör inte som vi vuxna säger. Barn gör det vi vuxna gör. That's it!!
Imorgon blir det att fara iväg till storstan och äntligen få väck Wildas gips. Inte för att det hindrar henne med sin framfart. Nope, inte det minsta, men det är nog lite mer smidigare utan själva gipsskenan. Däremot har den tjänat sitt syfte redan, då hon knäckt sönder den vid armbågen. Vem har sagt att man inte kan äta med gipsad arm?, tycktes hon tänka i det läget när det hände.

Nu sover mina kära, Wilda och sambon, och själv ska jag nog göra detsamma. Det blir en lååååång dag imorgon. Natt, natt...

Förmiddagslur eller Tagen på bar gärning!

Under förmiddagen tog Wilda sin förmiddagslur och själv satte jag mig med min engelska. Jovisst, är det så! Wildas mamma, dvs jag har tagit upp studierna igen och så där det ämnet engelska som står på agendan.
Under tiden jag var upptagen med det, hörde jag hur Bus stökade omkring med sitt ben för att det sedan blev tyst i huset. Well, well...jag reflekterade inte över det, utan fortsatte streta med Amerikas kulturella studier. Efter att ha suttit ett tag, tog jag en bensträckare och gick för att se till lillsnörpan och vad fick jag se då??? Jo detta:
Ni kan ju tänka er reaktionen på Bus i det läget, då han visste om att han blivit tagen på bar gärning i vår säng. Sängar är nämligen NO-NO!! På nästa kort syns det nästan vad han tänker om min dokumentation.
Nu ligger Wilda alldeles själv i sängen och vad Bus gör, det märks snart. Jag tror inte att han ger sig när han väl har kommit på en idé. Det var tur att det inte var husse som hittade honom och det tror jag nog Bus med tycker.

Fullfjädrad busunge

Dagens busunge i full färd med att äta yogurt och cornflakes. Mums!!!!!! Glimten i ögat är det inget fel på.

Broken wing och storebrors utflygning

Mycket har hänt under denna tid som gått och det är inte bara jobbiga saker som skett, utan även bra förändringar. Förändringar till utveckling. 
Wildas största bror har flyttat hemifrån. Närmare 12 mil bestämt och det är väl inte alltför långt bort, men ändå inte något krypavstånd. Här på bilden ses Wilda modella i brorsans keps. Den blev en favorit och många kort tagna med den på huvudet.
Största brorsan har det för övrigt bra i den nya staden Örebro. Lägenhet har ordnats och studierna har rullat igång för ett par år framöver. Vi önskar honom lycka till och jag måste även erkänna att ibland saknas han. Med det går ju att hälsa på. För som sagt var, det är inte alltför långt upp till Gnällbältet. Storebrorsan är nu officiellt utflugen. He has now left the building, så att säga.
Wilda har även hon fått en ändrad vardag och börjat vara på förskola. Det är en avdelning för småttingar som hon själv, där hon får ha roligt och leka. Det bästa är trots allt att få vara ute och leka i sandlådan. Hon är ett utebarn, enligt hennes fröknar och det kan jag väl lugnt hålla med om.
Tyvärr fick vi göra inskolningen under två perioder på grund av att lillsnörpan åkte på feber precis när inskolningen skulle ha varit klar. Men så blev inte fallet. En vecka senare, när enbart förkylningen satt kvar i hennes näsa, var det dags för ännu en inskolningsvecka. Men, men. Vad händer då? Jo, detta!:
Som ni ser har hon vänster arm i gips och detta blev ett resultat av att hon klivit upp på det nedersta trappsteget och dykt ner. Allt gick så snabbt och lillsnuttan var så ledsen. Det kan jag verkligen förstå! På akuten var de jättegulliga och hon fick välja bandagefärgen alldeles själv. Röd skulle den vara. Dessutom fick hon en liten rosa kanin på grund av att hon var så duktig. Den däremot döpte sköterskorna till Jens utefter Wildas läkare. Jag tror inte Wilda bryr sig alltför mycket, utan för henne så heter den rätt och slätt bara KANIN. (Till er som undrar, så har hon inte brutit armen, utan istället fått ett veck på benet till armen. Gips-skenan ska tas bort efter en vecka.) Som ni ser så går det ingen nöd på henne, utan hon är full av bus!

Ut med det gamla och in med det nya

I augusti provade vi på att leva ett enkelt liv med enbart de viktigaste förnödenheterna samlade i en kylbox. Vår tidigare kyl hade gett upp och i väntan på de nya vitvarorna löste vi problemet med just kylboxar. Tyvärr blev väntan bra mycket längre än vad som utlovades, men efter två veckor (!!!) dök äntligen den nya kylen och frysen upp!! Får jag välja, så gör jag inte om det. No way José!!
Med nya vitvaror kommer nya idéer och inspiration till förändringar. Golvet behövdes bytas och vips så hade Wildas pappa fixat till det! Här ses Wilda inspektera pappas pågående arbete och hon gav honom många hejar-rop under tiden som han höll på.
När väl golvet var lagt, insåg vi att även tapeten behövde fräschas upp. Vi fick en glad överraskning och en glimt av kökets historia under renoveringen och här ses husets ursprungstapet.
Bilder på den nya tapeten kommer lite senare.



Ännu en stjärna på himlen

Wilda ligger här i mitt knä och sover så gott. Hon är helt ovetande om sorger eller bekymmer, vilket som sig bör när hon bara är 16 månader knodd.
Under måndagen var det många, inklusive jag själv och Wildas största bror, som fick chockbeskedet om att en av hans bästa vänner gått bort. Natten till den 5 september 2010.
Det känns i hjärtat, då det är denne vän varit en del av min och storebrors familjen under deras högstadietid och även senare. Många tårar och många tankar har gått till denne stjärna. Han var en spellevink, med ett stort hjärta och ett leende med glitter i blicken. Någon som många tycker om, någons barn, barnbarn och bror.19 år och alldeles för ung för att lämna in. Det jag frågar mig är om jag kunde gjort något annat tidigare, innan. Troligtvis inte.
Du ska veta att du är saknad av många. Ännu en stjärna på himlen, men fortfarande kvar i hjärtat.
Vila i frid Anton.

RSS 2.0