Alla Morsors Dag!

Igår var det alla mammors dag och jag hoppas så många som möjligt fick möjligheten att känna hur underbara mamma de är!! För det är ju så...eller hur? :-)
Själv fick jag av sonen en påse med hallonkola och på påsen stod det "Till världens bästa mamma." Det värmer verkligen och det är nog då man inser att hur saker och ting har varit, är man älskad ändå.
Min lilla plutt uppmärksammade mig, som hon alltid gör varje dag. Dagen börjar oftast med ett jätteleende och pyttsar ut kramar och pussar under dagen som går. Kan det bli bättre? :-)

Pigg tjej

Vår lilla tjeja är på bättringsväg och det märks. Det är leksaker hej vilt över hela huset och då ska vi inte tala om petflaskor!! Idag har vi lyckats läsa ett X antal böcker, ta på oss två omgångar av skor, kastat bollar och gosat med Bus. (Mamma och Wilda har gosat också.) Snart ska vi iväg på shoppingrunda. Det står Blöjor och Våtservetter överst på listan. Spännande värre!
Liter bilder på busfröet
Efter födelsedagsfikat
Helt utmattad födelsedagstjej som tar sig en vilopaus på golvet i hallen.

Födelsedagsfika för vår lilla ettåring Wilda!! :-)

Under måndagskvällen blev det äntligen av att fira Wildas ettårsdag! Diskussionen innan handlade om vad vi skulle bjuda på och det skulle framför allt vara något som passade Wilda. Äpplepaj med vaniljsås, var något som tidigare hade fallit lilltjejen i smaken och det var också något som de flesta äter, så paj fick det bli!!
När släkten började troppa in, var inte paketen så spännande, utan Wilda passade på att träna på sin nya sysselsättning; Plocka fram petflaskor och dela ut dem till höger och vänster. För varje gång hon gav bort en flaska, sa hon samtidigt "tack-tack". Väluppfostrad ska man vara! :-)
Vi fick i varje fall ett foto där hon börjar att packa upp sin farbror och ingifta fasters presenter. (Och då utan petflaskor!)

Det var en klosslåda med olika former och en gosePingu. Den sistnämnda har vi redan provat att sova med.
Farmor och farfar hade en mjuk docka och ännu en ängel. Wildas faddrar hade med sig ett enormt paket. Där i fanns det här vrålåket:

Frågor har kommit ifall hon lärt sig åka. Jag kan väl säga som så, att hon kan sparka både bakåt, bakåt och lite framåt....så lära sig åka, lär hon göra! :-D


BVC-besök

Gårdagens BVC-besök var både bra och mindre bra. På den positiva sidan fanns en hel del faktorer, bland annat att vi fick träffa vår "gamla" sköterska igen. Vi har inte träffat henne sedan december 2009 så det blev ett kärt möte. Ja, Wilda var glad fram till att själva undersökningen skulle bli av. Det har satt sina spår med långvarig sjukperiod och ett flertal läkarebesök, så det var stora krokodiltårar som trillade ner för hennes kinder när hon insåg vad som komma skall. Barnet gick igenom kontrollen med ett OK, trots att hon inte ökat i vikt på två månader. I och för sig är det inte så konstigt, men nu är det bara att se framåt mot nya friskare tider!!

Efter att Wilda lugnat ner sig, visade hon sina kunskaper hon hade i både gång och tal. Hon styrde friskt i undersökningsrummet och plockade helt sonika ner en teckning som hon tyckte föll henne i smaken. Det kanske inte var så bra, men fisfiluren tyckte att den var jättefin! Det skulle säkert skaparen till teckningen, Maja, kanske har gillat att höra. När vi däremot skulle gå, ville Wilda ta med sig teckningen, men där var det stopp!! Lite kul ska de ha på BVC med. :-)

Bilder ifrån helgen

Det blev årets första grillning och hela familjen var samlade. Alla hjälpte till och när det sista skulle göras, själva grillningen, tog Wildas pappa ansvar för det. Vi andra höll igång Wilda och Bus. Skönt att det äntligen är vår! (Och underbart skönt att Wilda mår bättre! Det gör mycket och ger en lättnad som inte funnits där under tre veckor, då vi har oroat oss för vår lilla fröken.) Nu är det bara att se fram emot bättre och ljusare tider! :-)

Mellanbrorsan och den Wilda...
...som sedan springer iväg!

Klappa-klappa händerna!




Vår sommarflicka. Eller är det snarare fröken vår? :-)

"Jag vill också ta kort!"


Wilda, Bus och minsta storebrorsan.

Babygungan installerad och självklart måste den provgungas!!

Så här ser en rätt nöjd ung dam ut med sin "nya" gunga.

 


Blomster och andra arrangemang i jordgubbs- och smultronlandet.


Nu är vi tillbaka igen!!

Wilda har haft en väldigt lång och segdragen sjukdomsperiod med hög feber, falsk krupp, öron- och ögoninflammation. När vi trodde att lillpluttan gick mot bättre tider, fortsatte febern och nya läkarbesök. Det blev en ny medicin för halsfluss med tillhörande falsk krupp. NU har äntligen febern gett med sig och det känns otroligt skönt!! Under tiden så har lillsnörpan hunnit fylla 1 år!! Hipp, Hipp, HURRA!!
Wildas födelsedagsfirande har fått vänta och ikväll ska vi äntligen fira henne. Jag tror inte att det bekymrar henne och hon blir nog lika glad över att få ha sin uppmärksamhetsdag idag istället! :-)
Lite bilder ifrån helgen som var.
Hörs senare!!

Man ska inte ropa "Hej"....

Som ordspråket så fint säger: Man ska inte ropa "hej" innan man kommit över ån. Idag har Wilda fått hög feber igen och nu börjar vi bli oroliga. Dessutom har det lilla hjärtat sovit större delen av dagen och själv har jag sprungit ut och in för att kolla om hon andas. Fan, vad jag hatar sånt här!! Det är lättare när det handlar om mig själv, men inte när det är en liten snörpa som mår dåligt. Hon har ju inte lika mycket reserver att ta av, som en annan dunderklump har.
Det är inte lätt att ha is i magen i det här läget. Jag hoppas, hoppas *håller både tummar och tår* att hon blir frisk snart, då det hållt på i över en vecka nu. (Närmare bestämt i snart 1½ för att vara riktigt petig.)
Tyvärr lär denna sida ligga efter och fantasiförmågan på noll för närvarande. Men, men...skit händer. Wilda är viktigare än den här bloggen, det är ett som är säker. Ni får ha en bra helg och på återseende.

Ps. Ni får gärna hålla tummar och tår ni med. Tack! Ds.

Äntligen över!

Wilda har haft feber i en veckas tid nu och den har varierat fram och tillbaka, främst mellan 39,7-40,1 grader. Nu har äntligen den lilla snurrpluttan fått penicillin och innan dess satte en kompetent läkare diagnoserna öron- och ögoninflammation. Stackars liten! Själv känner jag mig rätt sliten och försöker därför vara smart med att ta powernaps när tillfälle ges. Jag hoppas att hon snart repar sig. Här är några bilder av eftermiddagsbuset.

Sjukstuga

Hemma hos oss har vi för närvarande sjukstuga för diverse krämpor. Det är allt ifrån hög feber, ögoninflammation, ont i örat, förkylning och nackspärr. Den som är den mest piggaste hos oss är: *trumvirvel*

Hunden Bus!

Japp! Så är det! Med tjogvis av pollen i luften och förkylningar som florerar som värsta översvämningen, ja, då kan det ju bara bli nys och fräs här hemma. Hoppas på bättring och vad det gäller pollen så finns det ju alltid medicin. :-)

Ha det bäst! Nu ska jag fräsa iväg på annat!

Deklaration och snarkofagpappsen

Nu är det deklarationstress och det är många som väntat in i det sista. Jag har inte gjort det, vilket känns rätt ok faktiskt.
En annan sak som känns rätt ok är att få träna. Eller motionera med ett annat ord. Det har snart gått en vecka sedan  jag tränade sist och abstinensen börjar göra sig gällande. Vad är då bättre än att köra ett hårt pass och sedan kunna somna som en stock? Hm... Ja, det sistnämnda stämmer än så länge inte in på mig, men däremot på övriga familjen. Wilda sover nu som en stock i sin egen säng, detsamma som största brorsan. Pappa däremot ligger och lurar på soffan och vid frågan om han ska lägga sig i sängen istället, kommer svaret "Snart". Hm... Alla i den här familjen vet vad ordet "snart" betyder, när det kommer ifrån pappa och det är inte samma "snart" som de flesta menar när de säger så. Nope, nope, nope. I det här fallet betyder ordet mer "Nej, inte nu...senare kanske...om ni har tur". He, he. Wildas pappa är i varje fall söt där han sover och egentligen skulle jag ta en bild på honom, men det är inte så snällt. Och snäll, det är jag..om jag vill och mot dem som förtjänar det. :-D
Nu ska jag försöka väcka lite liv i snarkofagpappan. Natt på er.

Morgonbilder







M som i "Mums! Maskros!"

Under gårdagen hjälpte Wilda mig att rensa i blomrabatten och som tidigare får man räkna med lite svinn på blommor. Hon tycker ju att de är såååå fina där de står och undrar säkert om de är lika fina om hon drar i dem. Resultatet blir att hon plötsligt står där med en blomma utan skaft och det är väl inte riktigt vad hon tänkt sig. "På nästa blomma!",tycktes hon tänka, för att se om resultatet blir annorlunda .
Själv roade jag mig med att dra upp de solgula maskrosorna som invaderat rabatten tillsammans med nässlorna. Alltid samma kamp med dessa växter varje år! Efter att ha dragit upp ett tjugotal av den förstnämnda växten, såg Wilda vad hennes mamma höll på med. Spännande! Helt plötsligt hade jag en dotter som plockade ur maskrosorna ur skottkärran och därefter provsmakade dem. Det måste ha smakat mums, för hon gav sig på fler efter detta.
I det läget, vilket ni själva kan förstå, försökte jag få henne att intressera sig för något helt annat, men icke, sa Nicke! Det var ju ett perfekt läge som hon befann sig i, vid skottkärran, där allt var serverat och klart! Dumma mamma, som inte förstår vikten av det hela.
Till sist fick jag istället ge mig, vad det gällde rabattrensning och vi förflyttade oss till en helt annan del av trädgården, där det fanns andra roliga saker istället. Exempelvis bollar. Det gick bra det och maskrosorna var helt plötsligt glömda! :-)

Jämlikhet och sandaler

För ett tag sedan var jag så förutseende och köpte sandaler till Wilda. Dels var det för att jag tänkte framåt och tillfället var precis rätt. Storleken på sandalerna är stl. 22 och optimist som jag är, trodde jag det skulle räcka. Fel, fel, fel!! Wilda har i och för sig inte växt ur dem, men de sitter precis, som ni säkert ser på bilden. Hm... Jag hoppas verkligen att hon hinner använda dem ute innan fötterna drar iväg ännu mer.
Ur genusperspektiv, blev det ett par blå skinnsandaler, vilket jag antar är bra för de människor som strävar efter jämlikhet. Själv bryr jag mig inte så mycket om den biten, med tanke på att vi har ett överskott av manlighet i vår familj och därav detta behöver lite mer kvinnlig fägring för att väga upp denmanliga biten. Och visst märks det att det kommit in en liten tjej i familjen! Förr hade vi väldigt få rosa kläder som skulle tvättas, vilket radikalt har ändrats. Nu för tiden har vi minst en tvättmaskin som tvättas med rosa och röda kläder. Detta beror inte på att grabbarna funnit en ny favoritfärg. Nej, nej... Wilda är en av anledningarna och att hennes mamma, jag, tycker att hon passar i just den färgen. Som sagt var, rosa är fint, om det sitter på rätt person. Även lila. :-)
l

Fröken Huggtand

Wildas mun forsätter att invaderas av små gryn som ibland är vassa som få. Det är fler tänder att borsta och även att bitas med. Fråga bara minsta storebrorsan, som under gårdagen stack fram ansiktet för en kelen puss och belönades helt blötsligt med ett bett i snoken. Till saken hör att Wilda kärleksfullt brukar "pussa" näsorna genom att stoppa in dem i sin mun. Igår däremot blev det ett snabbt uppvaknande för lilla herrn. Wilda däremot har kommit på hur man gör för att pussas. Munnen är stängd och så smackar den. De ni!! Det är grejer det!! (Så vidare inte fröken Huggtand slår till!)

Vår, med risk för tjat!

Våren har kommit och det har jag tidigare nämnt. Det är så skönt att jag bara måste säga det en gång till! Det är äntligen vår!!

Bilder från veckan som gick



En trött Wilda inför Valborgsmässoaftonen.


Födelsedagsblomma




Sista bilden är dagens målgest!! Yeah!! MÅL!!!!

Valborgsmässoafton

Valborgsmässoaftonen kom och gick. Det var Wildas första Valborgseld och för min egen del den 39:e. Så varför inte åka till Skänninge för att se på spektaklet? :-)
Först var motorcykelkortegen som välkomnade oss, när vi väl anlände. Därefter paraderade orkestern med pompa och ståt upp mot elden. Det gick i sakta mak och Wilda satt och tittade med stora ögon på allt och alla. Undrar vad som rörde sig i hennes huvud i det läget?
Här är lite foton från firandet:

Det var en trött liten tjej som satt inpackad i sin sovpåse sista biten innan bilfärden hem. Väl hemma åt vi smaskig mat och sen somnade hon som en stock!! Det gjorde även minsta storebror och pappa vid det laget. Klockan 00:02 grattade jag mig själv och gick och lade mig. Zzzz...

Idag är det min dag

Grattis till mig själv och tack till alla som har gratulerat mig! Idag är det min dag och även alla andras dag, de som fyller år eller firar den på något annat sätt. Hipp-hipp, hurra!!
Morgonen började med frukost på sängen av en underbar sambo och hans yngsta son. Wilda däremot låg utslängd som en tallrik kräm, med 39,7 i feber och gjorde inte mycket väsen av sig. Däremot när frukostbrickan kom fram, då ni!! Sveriges flagga i trä fick fröken tag i och den viftade hon vilt fram och tillbaka med. Skillnaden på en tygflagga och en träflagga är att den i trä gör ont om man får den i ansiktet. Fast det har ju inte lillsnörpan lärt sig än. :-D

Igår var det Valborgsmässoafton och via blommogram fick jag världens finaste blomsterarrangemang! Helt underbart vackert från en av mina helt underbara vänner! Tack!! :-)

RSS 2.0