Förskoledags igen

Under veckan som gått, har Wilda varit på förskolan två dagar av fyra. Det verkar inte vara några problem med det, men hennes mamma lyckas som vanligt att glömma saker. Dvs jag!
Igår var det barnvagnen och idag nästa veckas schema. Huga! Är det sant som alla säger att lärare är yrsliga?
Wildas tal och språklighet har bara exploderat och det är ännu mer än tidigare. Hon har svar på det mesta och suger i sig kommentarer och nya ord från höger och vänster. Det kanske blir som pappa har förutspått: en politiker!
Det räcker med en i familjen, även om hela familjen är mycket talföra vakna som sovande!
Wilda tycker om sin förskola med allt därtill! Det känns väldigt skönt som föräldrar med den vetskapen om att hon har det bra och trivs där.
I eftermiddag blir det Wildas pappa som hämtar upp damen från förskolan och det lär bli mycket uppskattat. Själv blir det kvällsjobb för min del och det känns rätt ok. Vi får se om Wilda är vaken då, eller om hon är uppe och studsar på tandköttet till sena kvällen.
Ta-ta for now! Uppdatering av det kommer senare!!!!!

Livet går vidare...

Det är augusti och snart är sommarlovet slut. Idag har vi tur att solen skiner på oss. Synd bara att jag ska jobba. *suck*
Wilda har varit hemma från förskolan en lång tid nu, men imorgon stundar allvaret även för henne. Pappas semester är också slut och på måndag börjar storebröderna skolan igen. Allt tillbaka till det vanliga igen. Ja, nästan i varje fall.

Sorgens dag 2011-07-26 - Farväl Bus. Världens bästa Bus

Den tunga dagen kom när Bus inte ville fortsätta längre. Han hade gjort sitt och ville inte vara med och leka längre. Det var tungt att ringa till veterinären för att beställa tid för avlivning, men det var det enda alternativet som fanns just då. Bus ville inget annat hellre och strax efter det jobbiga samtalet, började hunden båda äta och dricka. Det vill säga, bete sig som vanligt helt enkelt.
Hela familjen var samlad, förutom Wildas äldsta bror, för att hjälpa varandra och Bus med den sista biten innan den långa vilan. Många tårar fälldes och fler blir det.
Bus var en otroligt charmig och speciell hund, som gjorde många upptåg, när vi minst anade. Han var alltid där för att trösta och lyssna på dem som behövde det just då. Alla har vi våra speciella minnen för den stora personlighet och han kommer alltid att finnas i våra hjärtan.
Vi älskar dig Bus.
Vila i frid vännen. Hoppas du har fått det bra nu.
Bus viloplats ute på sitt favoritställe på landet.

Hipp, hipp, HURRA!! Wilda, två år den 14 maj 2011

Det här var Wildas dag och den började med frukost och födelsedagspresenter. Hela familjen var samlade och Wilda var verkligen fundersam över varför just hon fick så många presenter. Och den andra frågan var; skulle de öppnas också?
I ett av paketen fanns en lila och rosa trehjuling. Wilda hade tidigare spanat in en helt rosa, men de modellerna hade tagit slut vid mitt inköp. Det gjorde inte så mycket, då lilltjejen blev jätteglad över den, trots att den var "fel" färgval.
Sedan började kalaset med många överraskningar!
Först födelsedagpresenter!
Favoritsysselsättningen full med favoritballonger; STUDSMATTAN och ballongkul!
(Det var inte bara barnen som uppskattade ballongerna. Bus också!)
Mera presenter från Wildas extramormor och gudföräldrar.
Storebror från Örebro, kom som en glad överraskning! Jättekul tyckte Wilda och fler med henne.
Ännu mera presenter....böcker, halsband, servis och kastruller.
Fikadags med massor av gott! Efter en snabb glassätning, gick Wilda ett varv med kompisen Jonatan och Timmy Lamm.
Dags för ballongstudsning!!
Brorsan han kan med!
Två av mina hjärtebarn
Varför tupera håret när man kan hoppa studsmatta?

Bestyren innan den stora tvåårsdagen!

Den stora dagen är här och förberedelserna innan är bland annat att klippa vårt hav av gräs. Gräsklipparen strejkade, men med snälla grannar med dubbla uppsättningar av gräsklippare löste sig det problemet. Självklart ville Wilda hjälpa till och utrustade sig med sina hörselkåpor och gräsklippare. Vad skulle pappa göra utan Wilda? :-)
Så här ser man ut efter att ha klippt gräsmattan!
Bäst att ladda upp med jordgubbar inför den stora dagen! Jordgubbar är Wildas stora passion, men ibland kan det bli för mycket av det.

Resumé från våren och framåt

Under våren har det varit tufft och fullspäckat program. På grund av dubbel studiegång för min del och mycket sjukdomar för Wildas del, så har familjen haft mycket att stå i. Lägg då till innebandyträningar och andra bitar i vårt liv, så har vi helt klart haft häcken full! Det fanns nog ingen i familjen som inte såg fram emot sommaren och olika ledigheter. Här kommer en kort resumé av det som vissa händelser i familjen:
Våren är här med vårstädning och nya projekt


Våren är här och med den biltvätt. Wilda hjälper villigt sin pappa att tvätta av bilen och hon går verkligen in med liv och lust för det! Det skummar ordentligt och pappa har svårt att hålla henne ifrån bilen när bilen sedan ska sköljas av från allt skum! Damen fortsätter helt sonika att tvätta gräsmattan istället!! Allt ska vårstädas! Bus däremot håller sig på ett säkert avstånd från den skummande damen! Lika bra det, annars väntar ett ofrivilligt bad och doften av bilschampo! Det är bättre att njuta av den varma majsolen istället!
Wildas pappa har börjat ännu ett nytt projekt och nu är det att bygga ut altanen. Blir den klar innan sommarens slut kan vi ha en dansbana och till vintern gör vi om den till en tillfällig skridskobana. Det sistnämnda tror jag inte att pappa riktigt skulle gilla. Men, men... varför inte ha olika användningsområden för den när den finns att tillgå? :-) Fin blir den nog i varje fall! Wildas pappa är duktig på att bygga. Det tycker vi alla och han får ofta hjälp av dottern som servar med det mesta!! Det är allt ifrån skruvar, spikar och saker han egentligen inte behöver. Wilda vill ju bara hjälpa sin pappa och göra precis samma sak som han gör. Det är väl det som hör till en tvåårings utveckling och att apa efter, inte bara i talet.

RSS 2.0