69 minuter kvar.

Snart är det bara ett par skälvande minuter kvar på detta år och jag har kommit på ett löfte till nästa år. Till nästa år ska jag uppdatera bloggens bakgrund. Det är väl ett lagom löfte att avge och som jag ska kunna infria.
Under dagen har vi tagit det lugnt. Wilda har sovit och ätit som en häst! Hon har ätit en stor portion med slottstek och potatis med morötter till. De ni!! Sedan har vi haft nyårsmiddag på tre man hand, det vill säga, Wildas pappa, jag och fröken herself. Efter maten var vi ute på en lång och kylig promenad. Det var välbehövligt då det var en hel del rotfrukter som skulle vaggas ner i magen. :-) Bus däremot var överlycklig över att få gå en långpromenad, lukta på krutdoften och höra de underbara raketerna vina och smälla! Det är nämligen en av hans favoritgrejer; Fyrverkerier!! När han hör smällarna av dem, springer han alltid fram till fönstret och sätter framtassarna på elementent för att titta ut. Så är det varje gång!! Som sagt var, Bus är ingen vanlig hund.
Nu ska vi räkna in minuterna fram tills klockan blir tolv. Just nu är det 69 minuter kvar.
Ha det bäst!! Och Gott Nytt År om vi inte hörs innan dess!!

GOTT NYTT ÅR!!!!!!

Dagens sista dag på år 2009. Wilda och jag sitter upp-pallade i soffan under var sin fleecefilt och myser. Det är kallt ute och det känns även lite ruggigt inne. Bäst att krypa ner lite mer under filten.
Under gårdagens eftermiddag och kväll var vi hos Wildas gudföräldrar och hade det bra! Wilda vallades runt av sin gudmor i lägenheten, med en Bus som sprang framför. Efter en god middag, som värdparet insisterade på att "det skulle ha varit lite mer spänning i", undrade jag vad det då skulle vara för något? Skulle Indiana Jones hoppa ur kycklinggrytan och svänga med sin piska? Jag tyckte det var en god gryta i varje fall!! Wildas tand, höger-undertill, syntes under hennes lek med en plasttillbringare, men envisas fortfarande med att ligga precis under skinnet. Hmm..
Testade våra kameror och så här såg vi ut igår:
Jag är snabb på att gömma mig bakom barnet och jag är väl inte ensam om att inte vilja vara med på bild.

Nu ska vi fortsätta vår mysmorgon, som övergått till förmiddag. Dags för mysbus!

Attack!!

Morgonbestyr

Det är underbart att ha Wildas pappa hemma och den som verkligen gillar att ha oss båda hemma är Wilda. Myspyset på morgonen och två stycken till vid frukosten. Sedan blir det busdags i soffan och det står pappa för. Wilda bara bubblar av skratt när pappa vänder upp och ner på henne. Här är en tjej som inte är rädd för fart och fläkt! Och absolut inte när det kommer till att hamna upp och ner! Om det inte sker, så hoppar hon upp och ner i knät på pappa, för att få igång honom lite extra. Efter busstunden får lilltjejen smaka på rån, som smakar så där. "Tacka vet jag majskrokar", tycks hennes blick säga.


Nyår fortfarande på intågande och hemma hos oss så märks det inte någon större skillnad. Det är nog bara jag som tjatar om vad vi ska hitta på. Det blir nog bra hur det än blir. :-) Det lär bli ett nytt år 2010 hur vi än gör för att fira in det. :-)
I eftermiddag ska vi hälsa på Wildas gudföräldrar och när vi frågade om vi skulle ta med oss något, så blev svaret: "WILDA!". Kort och koncist, inget mer med det. :-) Fast de får nog nöja sig med att hela familjen Taikon kommer med, med hund och allt. Nu måste jag nog packa ner lite nödvändiga grejer, så som mat till Wilda, blöjor och extrakläder, ifall olyckan är framme. Ha en bra dag! Jag får se om jag hinner lägga in några fler inlägg idag! :-)
Ta-ta! Ha det bäst!!

Nyår står snart inför dörren

Nyårsaftonen börjar att närma sig och de inledande funderingarna på middagar, fester och nyårslöften startar. Var ska man vara, fyrverkerier och det vanligaste löftet om att gå ner i vikt. Mitt i all nyårshysteri, så är det trots allt gemenskapen som är viktigast och att få tillbringa det nya året med människor som man tycker om och älskar.
Under eftermiddagen var Wilda och jag ute och handlade mat inför Nyårsaftonen och jag kan väl säga som så; Vi var inte ensamma!! Diskussioner om vilken nyårsmat man kunde tänka sig och vilka råvaror som var bäst var den största gemensamma faktorn. Själv gick jag i samma funderingar och inte blev det bättre när jag ringde hem till Wildas pappa för att fråga om råd i den frågan. "Vet inte." är ett mycket vanligt svar. ("Det säger jag väl inte", skulle han nog säga om han såg vad jag skriver just nu.) Jag fick gå efter förnuft och egna idéer och det blev en salig blandning av olika rotfrukter, granatäpplen, räkor mm. Den bästa saken var nog en snuttefilt som Wilda fick välja. Det var en grön groda.
Nyårlöften har jag inga och jag tror inte jag lär komma på några heller. Det nog vara att fortsätta vara mig själv, med alla fel och brister. Växa som människa kanske och älska villkorslöst.

Här är buskort på minsta storebrorsan och Wilda in action. Så här såg det ut igår och idag. Nu har brorsan åkt hem till sitt andra hem. Hoppas han snart kommer tillbaka, önskar både vi alla. (Och då är mellanbrorsan inräknad också!) :-)

Nu är det snart sängdags för lilla fröken. Ha det bäst!! Och kram på er!!

 


Morgonbestyr

God morgon! Solen skiner och snön ligger gnistrande vit. Wilda vaknade med tuppen och jag skulle kunna ge mig *** på att hon var piggare än den där sömndruckna pippin. Där fick jag för att jag hängde kvar med hörntänderna fram till klockan 2 inatt. Det är inte ofta som det händer, utan det brukar variera med att ömsom somna med Wilda i soffan till att jag är den som somnar sist i det här hushållet. Det är ljuv musik när det är tyst i huset och endast Wildas pappas snarkningar och Bus timmerstockar som hörs. Däremot när sedan väl ska sova, så kan det vara desto svårare om någon några ligger och snarkar i kapp.
Wilda däremot snarkar inte. Däremot kan hon låta lite i sömnen. Däremot när det blir högre decibel, då är det bara att kravla sig ur sängen och hämta upp den Wilda. Har jag tur så vaknar pappa och kan fiska upp pipfröken åt mig. Sedan blir det matdags!

Nu har minsta storebrorsan också vaknat och vi sitter alla tre i soffan för att se morgon-TV. Han är väldigt förundrad över att han sovit så lång tid, men det är väl i och för sig positivt. Har man jullov ska man ju sova ut ordentligt. Däremot så kanske man inte ska sova hela dagen, som de större bröderna skulle kunna klara av, bara de fick chansen. De ser ut som yrvakna hamstrar när någon av oss väcker dem och vanligtvis grymtar och gnäller mellanbrorsan lite över den tidiga tid innan han kommer upp. Däremot är den största brorsan en hårdare nöt att knäcka vad det gäller väckning. Vaknar han första gången någon väcker honom, ja då får man vara glad! Han är inte den mest lättväcktaste, utan klarar av att ligga och sova i oljudet av 3 stycken ringande och pipande väckarklockor! Jag känner inte till många som klarar av den bedriften och är det någon som har tips eller idéer på en vettig väckarklocka till honom, så är ni gladeligen välkomna med dem!

Minsta storebrorsan har klarat av bedriften att "ramlar ur" soffan nu på morgonen. det var när han letade efter grejer under soffan. Det är sånt som vanligtvis brukar hamnar där när man har småbarn  eller en sambo som inte gillar att ha strumpor på sig, det vill säga jag. De har en konstig förmåga att bara åka av mina fötter. Barfota och att spreta med tårna är bland det bästa som finns. Speciellt när det är sommar och man kan gå barfota ute.
Just nu håller lilla fröken på med hennes fötter. Hon sitter i soffan och sträcker på benet rakt ut och flexar med foten. Morgongymnastik kanske? Ska göra lite frulle åt den sömniga familjen. Magen börjar kurra på oss alla som är vakna och Wilda sitter och visar med ett tydligt kroppspråk att hon vill ha GRÖT! Ja, om hon säger att hon vill ha gröt, vet jag väl i och för sig inte, men hon sitter och tuggar och säger "Mm-mm-mm". Det betyder oftast "mat". Annars låter det "mamamama" just nu.
Mot köket och frukostfixning! Ha en bra och solig dag!

Fortsättning på dagen


Barnet växer så det knakar och bilstolen med den. Idag fick vi uppdatera bilskyddet till en bilbarnstol och resultatet är vi nog ganska nöjda med, tror jag. Det blev en Britax som växer med barnet fram till att Wilda är cirka 6 år gammal och då känns det inte så jobbigt med priset.
Det blev en tripp till storstan, där Wilda och jag lämpade över resten av familjen vid killarnas favoritbutik. Jag säger bara NetOnNet. Vi däremot åkte till extramormor och tomtade lite. Det blev time for te och en hel del gosemys. Wilda hittade mysdjuren på det vanliga stället och sedan var det mysigt värre. :-) När det gått en stund var det bara att åka tillbaka och hämta boysen, där 3 lyckliga väntade på oss. Tänk vad lite tekniska prylar kan göra!?:-)
Under eftermiddagen träffade vi på en av Wildas favoriter, Simon. Han var ute och flanerade med sina föräldrar. Tyvärr var inte Wilda så snacksalig vid den tidpunkten, då hon istället låg i dvala och tog hennes dagliga skönhetssömn.
Nu sussar det lilla barnet så gott  och ska väl fortsätta med det. Själv blir det nog att göra detsamma snart. Ha det bäst och sov så gott. :-)

Ombytta roller

Morgonen börjar vanligtvis med att någon, dvs Wilda ligger och petar på mig. När jag sedan tittar på henne, så fyrar hon av världens leende för att säga; Godmorgon! Pappa däremot brukar väckas på ett mer brutalare sätt genom att Wilda dunkar honom på ryggen eller drar i hans näsa. Idag var det ombytta roller, då hon dunkade mig i ryggen och log åt alla närvarande. Däremot så drog hon inte mig i näsan, utan det blev fortfarande pappas  som råkade illa ut.


En av favoritsysselsättningarna, är att läsa Den intressantaste boken i Wildas bibliotek är "Max dockvagn". Vad det beror på vet jag inte, men jag kan tänka mig att de ordfattiga meningarna och enkla bilderna är fullt tillräckligt just nu. Speciellt när det är något som hon känner igen i boken. Hunden! Hon har ju också en hund, som är snäll och gärna äter kakor. Bus skulle gärna äta annat också, bara det inte var hundmat!

Nu sover yrvädret och själv ska jag fixa till mig. (Det är inte världens bästa bild, men försök att ta en själv i det läget. He, he.) Det är dags för en tur till storstaden för att jaga bilbarnstolar.  Tata 4 now!! C U L8R

Skutt-skutt... Sova?


Just nu sitter jag här och bara njuter av att lillfisen har somnat. Tror jag ja!! Plötsligt så hör jag ett sprak och lite mummel ifrån "barnvakten". Blablabla....titititit.. De ljuva harangerna fortsätter fram tills det blir ett illvrål som inte någon barnvakt behövs för att höras! Oiiiiiiiii!! Där var den kvällen räddad!
Den lilla damen sitter uppe i soffan som en liten nattuggla, samtidigt som minsta storebrorsan mumsar på hemmagjord isglass. Isglassen är i form av elgitarrer och en bas och det ser sååååå mumsigt ut!! Wildas pappa delar gärna med sig och swisch så är hennes små händer där. Min glass!, tycks hon tänka. Eller vad säger ni?


Hon ser rätt nöjd ut där hon sitter och mumsar på det lilla som är kvar av gitarren. Emellanåt så skrålar hon för fullt. Om pappa tar glassen, så blir hon sur och det låter bara "Mm-mm-mm" från henne. Undrar när Wilda-lilltroll ska bli trött igen? Det tycks inte som om det lär hända på den här sidan av dygnet, då hon satt igång pappa igen. Hon skuttar i knät på honom, viftar med händerna och har allmän cirkus där. Kul, kul.

Här kommer ett litet potpurri av dagen.

Får avsluta kvällen med ännu en bild på det glassätande barnet. Nattis!!


Galenpanna


Fröken Galenpanna vaknade med ett stort leende, men var vi först med att vakna? Icke! Wildas pappa var uppe med tuppen och det är nästan så att jag tror att han sovit med snöskyffeln i högsta hugg, just för att han visste att det skulle bli mer snö!
Nåja! Morgonen var lugn fram till att Wilda presterade ordentligt i blöjan. Det var så pass mycket att det kröp uppåt nacken och vad gör man då? Jo, man roppar på pappa, som får komma och assistera i badrummet. Inget gnäll där inte, utan det var en nöjd liten tjej som satt och lekte med sina gummidjur under tiden som pappa duschade av kroppen och tvättade håret på bajsbarnet. Bajsfri och fin var det dags att sätta fart på tillvaron igen!
Den här gången var det Benjamin (Fikus) som ännu en dag fick tampas med den lilla vilda. Varje dag så ryker löven av den stackaren och idag kom damen med en liten pinne i högsta hugg! Det finns nakenhundar, men vi däremot har en nakenfikus. Det är tur att hon inte gett sig på hunden än.

Tittar ni noga så ser du pinnen och kanske varifrån den kommer.

Julaftonen kom till oss igen och Tomten hade inte glömt Wilda den här gången heller. En snabbspelande snigel och en underbar balklänning var grejerna hon fick. Hm....Det kanske blir att ladda för fest då?:-)

Minsta storebrorsan kom på eftermiddag och han lattjade upp den unga damen med sin Karl-Bertil Anka. (Som sagt var, Anna Anka kan slänga sig i väggen, för vi har våra egna ankor.) Det var mycket fnissande och jag tror att brorsan själv tyckte det var jättekul att spexa till det för syrran.

Bättre än anka i munnen än en bitsk på TV:n

Ta-da 4 now!!


En tyst minut


Livet är allt för kort och kan när som helst slitas ifrån människan. Tankar som "det händer inte mig" är det nog många som tänkt, men ack så fel det är. Inatt försvann en liten stjärna från himlen, en liten flicka fylld av glädje. Precis som vår lilla Wilda. Någons barn. Någons lyckopiller. (Något bara till låns)
Mitt hjärta gråter för dem som förlorat sitt barn, sitt lilla hjärta och jag önskar verkligen inte att någon hamnar i den sitsen. Och som en kvinna sa, ur ett reportage på TV4:s nyheter om tsunamin för 5 år sedan : Var rädd om varandra och tala om hur mycket ni älskar varandra, oftare än vad som görs idag. Det var en mycket klok kvinna, märkt av sin sorg och kärlek.
Men är det så svårt att tala om hur mycket man älskar någon? Ja, tyvärr. Det borde vara enklare egentligen. Dels kostar det inget att säga, men effekten är så pass mycket större.
Var rädd om varandra och tala om för dem du älskar hur mycket du gör det. Imorgon kan det vara försent.

En tyst minut för en Nova som nu är borta. Många tårar för hennes nära och kära.

Julafton med ömsom njutning och ömsom KAOS!!

Julaftonsmorgon och sovmorgon. Lillsnöret vaknade och slog upp sina blå.  Buset bara glittrade i ögonen på henne och helt plötsligt så överföll hon pappas rygg. Som hon klängde, så var det inte det lättaste att försöka sova vidare för Wildas pappa och det är ju klart; varför skulle han få sova, när ingen annan fick det? He he
Julgröten var ett klart frukostalternativ och sedan var det dags för julklapparna. Här orkade vi inte vänta tills Kalle Anka står för dörren, utan det var nu det roliga började!
Det är nästan roligare innan klapparna öppnats...spänningen som hänger i luften och drömmarna. När väl julklapparna är öppnade, så har väl också det en viss tjusning. Som till exempel mellanbrorsans extas över sin burk av äppelmos! Eller Wildas glädje över alla fina snören. Minsta brorsans glädje över alla ramper och fingerboards som bara regnade in, gick inte heller av för hackor!! Snart kan han dekorera sitt rum med dessa pryttlar. Bäst att passa sina fötter bara, annars gör det *** ont ifall jag skulle trampa på dem...eller någon annan.
Wilda fick ett stooort paket från sina gudföräldrar och så här såg det ut då när hon fick stifta bekantskap med familjen elefant och deras vän giraffen.


Bus, vår hund fick också julklappar och den första öppnade han självklart alldeles själv. Han har fått rutin på det, med tanke på att han firat jul i 10 år nu. Hans julklapp var inte lika färggrann som Wildas, men däremot mycket trevlig och god. Det var nämligen ett ben i tandborstande syfte och det går inte av för hackor. Med ett sånt i munnen, så vill han inte ens gå ut för att rasta sig och "läsa dagens nyheter". (Det är att nosa runt och läsa av vem och vad som gått i hans väg tidigare.)

Efter alla julklappar hemma, så var det dags att packa in oss i den "lilla" bilen och fara ut på landet. Det var klart att alla skulle med, så hunden fick hänga på också. Det blev en bonusjulklapp, för hans del, då han alltid får springa lös när vi är på landet. Dessutom så har han ju sin kompis Astor där, som villigt håller honom sällskap. Wilda däremot passade på att ta en av sina berömda skönhetssömner under resan.

Det var underbart att komma ut till ett riktigt vinterlandskap och få äta julmat. Underbart gott! (Tack svärmor!) Tyvärr kunde dagen tagit en vända med förskräckelse, då Wilda satte i halsen och höll på att bli alldeles blå. (Huga!! Får man inte panik i det läget, ja då får man väl aldrig det!! Fy!!) Som tur var, så hoppade den lilla bit som fastnat ut och lillsnörpan blev gladare. Hon fortsatte att äta sin julmat mat, vilket bestod av spagetti och köttfärssås. Gott-gotti-gott-gott!

Under tiden som vi satt och förlustade oss med all god julmat, så var grabbarna Grus ute och luftade sig. (Grabbarna Grus är Bus och Astor, familjens hundar.) Och nog var de ute och tog luft alltid!! Efter våran julmiddag,  skulle de sedvanliga resterna försvinna, det vill säga, se små söta lurvarna skulle ju också få fira jul med julmat och allt. När husse väl kom ut med gotta, så fanns där inga hundar. Trots lockrop och busvisslingar, så var de som bortblåsta! Inget konstigt med det i och för sig, men visst blev vi lite fundersamma över tilltaget. Wildas farfar däremot var lugn som en filbunke och var helt säker på att de snart skulle dyka upp.
När sedan Kalle Anka hade börjat och det gått en stund, tog tålamodet slut och Wildas pappa och mellanbror gick ut för att leta reda på illbattingarna. Det var inte det lättaste, vilket berodde på att de försvunnit på en riktigt walk-about! Utan lov, dessutom. De var båda i ganska god vigör, men Bus däremot såg ut som en stor snöboll om tassarna. Eller som pappa sa; "Det såg ut som han hade gipsat tassarna!" Så här glad såg Bus ut när bollarna väl skulle bort ifrån tassarn.

Wildas vildaste julklapp för dagen, var en telefon som gör ljud och rör på sig när det ringer. Den var en jättehit och hon hade fullt upp med att  ringa till höger och vänster. När pappa såg det, kommenterade han att om hon skulle ringa så pass mycket, så var det nog bäst att skaffa ett kontantkort till lilla fröken. Han har lite humor, och det är därför jag älskar honom. :-)

Med magarna fulla av mat och hjärtat fullt av kärlek, åkte vi hem till vårt lilla hus igen. Alla var nöjda med dagen, trots alla fadäser och den kaos det gjort i vissa lägen. En sak är ju säker, vi kan ju inte klaga på att vi haft en tråkig julafton!! :-) Må så gott! Med dessa ord, tar denna dags blogg natt. Sov sött! Zzz...

 


Plötsligt händer det...

Nu är vi äntligen klara!! Julskinkan är klar och provsmakad på en smörgås med senap på. Mums!!
Janssons Frestelse är klar, pepparkakorna gjorda och pyntet också. Så här blev granen!

Som ni ser så är klapparna också klara och tomten hänger på sniskan med bocken. Undrar om de hade en starkare variant på glögg än vad vi hade?

Har tagit lite kort på Wilda idag, så här kommer ett litet potpuri!

Toalettbestyr efter frukosten

Om det blir tråkigt kan man flyga, samtidigt som man tvättar sig! :-)

Hoppa i mammas och pappas säng, får man inte göra, men gör ändå. Ser väldigt oskyldig ut. He he!

Post är kul att läsa, speciellt när det inte är Wildas egna.

 

GOD JUL!!!!


Ho, ho, ho... GoooooooD Juuuul!

Snön ligger vit på marken och Wildas pappa började morgonen med att skotta! Och som han skottade!! Sedan begav han sig på matjakt i det stora shoppingcentret närmare storstaden och där tog han sin kundvagn och jagade rätt på en hel del smått och gott! Står våra magar ut i alla fyra hörn efter julen, så är det Wildas pappas förtjänst. :-)
Fröken Fisfilur är fortfarande lös i magen och letar jag riktigt noga på internet efter information om just de, så finns det en uppsjö av fakta. Summan av det hela är att det inte är något farligt, än så länge. Hon har ju trots allt aptit.
Så morgonen startades med risgröt och blåbärspuré och så här snygg såg hon ut då!

Snart är det dags för julstöket igen och på "Att-göra-listan" står Janssons Frestelse, skinka och lite annat julgodis.  Ska sätta mig och kolla över vad som ska göra och senare ikväll ska vi ha julvaka och vänta in julafton. Julgranen ska kläs och sedan blir det glögg med pepparkakor. Hoppas det blir lika mysigt som det låter. :-)

Nu ska jag göra lite nytta! Julkorten ska dekoreras på ytterdörren och julstrumporna ska sökas upp. Ha det bäst och God Jul på er alla.


Sorry, sent inlägg

Har haft fullt upp idag och därför har det inte blivit något inlägg förrän nu.
Lillstumpan har haft pappa hemma och de har roat sig med både det ena och det andra. Men först började dagen så här:


Efter denna mysstund under morgontimman, åt vi frukost och löskokt ägg gjorde entré. Wilda tyckte det var så gott att hon åt upp ett ägg helt själv. Mums!! När det sedan kom till gröten, så var inte den lika intressant. Däremot tyckte Bus att den var högintressant och han satt troget nedanför Wildas stol och väntade på den. Han blev inte lottlös, kan jag ju lugnt upplysa er.

Wilda har drag utav sin pappa och då inte bara utseendemässigt utan också odörmässigt. Jag antar att det kan vara ägget som har satt fart på tarmsystemet under dagen och det har luktat vedervärdigt. Tyvärr så har även Wildas mage varit i olag och kvällen fick avslutas med blåbärspuré istället för den vanliga gröten. Vi har säkert bytt minst 10 blöjor idag med kvävande innehåll i. Det är tur att hennes pappa inte varit på fishumör idag, för då hade jag gått åt! Fisförgiftad på kuppen!
Under eftermiddagen-kvällen var vi även i Lejonstaden och tomtade oss igen. Det var Wildas gudmor och gudfar som skulle få sina julklappar. Ett inramat foto på fröken Wild och en stor ask med choklad blev resultatet, vilket vi hoppas blev något att njutas av. I varje fall chokladen! Dessutom så fick jag min dagliga ranson av lussebullar. Det är det absolut godaste och jag skulle kunna ta en prenumeration på dagliga lussekatter, om det fanns. Tja, det kanske skulle vara en bra affärsidé?! Kan man göra det med kaffe, så varför inte med de gula missarna!

Nu sover Fisen sin skönhetssömn och snart är det väl dags för oss vuxna med. Nu är det bara imorgon kvar och sedan är det JUL!! Underbara julafton med snö! Njuter helt i fulla drag! Det är så här julen ska vara.
Dags att knoppa in nu. Hörs och störs snart igen! :-)

Framsteg eller De första krypstegen

I eftermiddag har vi haft fullt upp! Det har varit allt från köttbullar, godis, gröt och städning. Mitt upp i allt så testade Wilda sina vingar, eller rättare sagt, sina ben och armar. Tyvärr hann jag inte med de första vändningarna och krypsteget från skohyllan och när jag väl fick fram kameran, då hade fröken Fisfilur en lång överläggning om hon skulle lägga sig på mage eller försöka sig på att krypa ett steg till. Resultatet ser ni här:







Nattiskram och bye-bye. Nu ska jag sälla mig till dottern och den snarkande sambon. :-)

Julstök?

Jag har alltid undrat varför det heter "julstöka" och NU vet jag varför!! Jo för hur jag än försöker att städa och få undan det mesta av alla göromålen, så blir det bara rörigare och stökigare, för att helt plötsligt ha ännu mer att göra!! Och inte blir det bättre när Wilda hjälper till, då jag plockar in saker och därefter plockar sockertoppen ut allt. När hon  sedan tröttnat gör sig naturbehoven sig påmind. Hungrig! Mat!! Nu!! Då är det bara att släppa allt för att fixa det. Nu när jag sitter här och ammar så kurrar även min mage Hm... Ska åtgärda det senare...
Summan av summarum, så tror jag att ur kaos föds ordning och att det till sist kommer att bli julfint. Jag ska julstöka lite till med hjälp av Fisen-Lisen. Just det!! Magen skulle ju ha mat också.Tlatlatla, som Wilda säger. Over and out!!

Da'n före dan, före da'n, före da'n, före doppareda'n (Räknade jag rätt nu??)

Det är inte så jäkla lätt med att räkna dessa dagar före dopparedagen. Rabbla på lite så att det låter bra, men den lögnen går ingen på när jag skriver det. Då kan man ju räkna efter...he he. Fast vem ljuger på bloggen? Ingen antar jag. :-)
Idag skiner solen och marken är vit. Underbart vit! Och just nu sover lillsmurfen sin djupa skönhetssömn och jag hoppas hon kommer att göra det ett bra tag till. Jag har gjort en lista på nästan allt som ska göras och det är allt från julstök till julbök. På dialekt, så är det ett jäkla bök med allt julstök!
Fisen-Lisen har röjt och när jag skulle byta sängkläder i vår säng, så fick hon snällt sitta i sin egen säng. Trodde jag!
Nope! Den lilla fisen skulle STÅ i sin säng och dra i sin sängmobil. Jag bara väntade på att den skulle spricka och gå sönder i tusen bitar, men den höll hennes  9 kg.

Djur i bur?
Wilda har ju fått en overall och nu har hon även fått reflexer till att sätta lite överallt. Pappa tyckte att det behövdes en hel del och just den här reflexen fick fröken.


En söt liten tand, tror jag. Vad vet jag...Om man har fantasi, så kan det nog vara precis vad som helst.
Så denna lilla grej smyckade vi overallen med.


Nu är det dags att göra lite nytta. Ha en bra dag före dag, före...ÄH! Ha en bra dag helt enkelt!! :-)
Kramkram

Fisen-Lisen på klappjakt med Wilda familjen

Idag fick vi ett ryck och tog bilen till Jönåker...Nej, Jönköping och Bibelbältet. Där tog vi av vid A6, med alla andra hysteriska julklappsjägare. Första pit-stoppet blev WC på IKEA av alla ställen, men sedan var det bara att dra på högsta växeln.
Det var många butiker att besöka och en hel del att dregla över. Storebrors flickvän hittade en nyårsklänning och sedan var det bara skor för hela slanten!! Jag hittadet ett par kalasskor, tillsammans med andra kläder.


Det kanske inte är de bästa att gå med i det här vädret, men det finns alltid tillfällen då jag kan ha dem! Jag lovar!!
Efter ett par timmar var det utfodringsdags och på menyn stod Tacobuffé och panpizza. På Wildas meny stod det spagetti och köttfärssås och vilken succé det blev!! Det sa bara slurp och så var allt borta! Hon var verkligen hungrig. Får väl tillägga att hon då hade sovit sig igenom större delen av A6 i nästan två timmar!! Så då var det inte så konstigt att det kurrade i magen.
En av sakerna som vi shoppade, förutom julklappar, var en ny mössa till mig. De flesta har klagat på att jag aldrig använder mössa och det ligger någon uns sanning i det. Dags att ändra på det och här är resultatet!!
Ha en god kväll! Nu ska jag återgå till lillsmurfen och storsmurfen, hennes pappa!! Kramelikram! Och God Fjärde Advent!! :-)

Fisen-Lisen i mammas mössa


Julklappsrush

Idag har vi haft julklappsrush med femtioelvatusenetthundratre andra personer. Att jag vet att det var så pass många människor ute, är inte så svårt att gissa rätt på. Konstigt vore det ju annars!! Som sagt var, trängsel och en gott humör, det var förutsättningarna för att klara av julklappsjakten och lyckades, det gjorde vi helt klart!
Vad vi hittade är en hemlighet fram till julaftonen... Det vore ju inte kul om jag skulle avslöja allt här, eller hur? Dessutom kanske det skulle skapa mer gnissel än glädje. Avundsjuka är den enda sanna gläjden, för den som inte är avundsjuk. He he...
Wilda har kommit på sitt operaskri som kan väcka döda till liv och det kör hon frenetiskt med. Nu börjar även hennes pappa känna av det vida kända "sammanbrottet" och till slut har jag två stycken som skriker. Huga!!
Ikväll när vi kom hem åt Wilda gröt för glatta livet och sedan somnade hon....för att sedan tjoa till ett tag och sedan somna igen! Nu sover mina kära så gott igen. Sambon snarkar så det knakar i hela soffan och Wilda likaså...ja, förutom snarkningarna då.
Här är busfröet i gasen innan hon totaldäckade. Tyvärr kan jag inte förmedla de öronbedövande skrien, men jag tror att ni överlever utan dem. Nu ska jag återgå till Robert DiNero i "Star Dust" Söt grabb i ballerinakjol...he he. Ha en trevlig kväll...det ska jag ha! Kramkram!

-18 grader, blå himmel och strålande solsken.

Nu låter jag som en väderleksrapport, men så är icke fallet! Här är det underbart och det knarrar bara man sticker ut näsa. Brr! Dags att pälsa på sig ett stort antal lager innan vi går ut.
Igår kände jag mig lite lak efter allt som varit och ett ryggskott som inte vill ge med sig. Inget kul.
På grund av att Wilda växer som ogräs, så var vi tvungna att investera i en större overall. Dels var det för att snön har kommit och för att det var -10 igår. Den varma overallen är för liten, då den är i stl.68 och fleeceoverallen är för kall att ha just nu. Så det blev en varm overall i storlek 80!!! Herre jösses! Vad föder vi barnet med? Jäsmedel? Nog för att hennes far är bagare ändå, men vår lilla, som varit en bulle i ugnen, växer som det värsta vetebrödet. Mest på längden i och för sig.
Som sagt var, det blev en overall som passade lite bättre och vi var även på jakt på en mössa. Under jakten provades det diverse roliga saker, varav en basker i olika färger.

Nu sitter damen och övar på sina illvrål. Det är inte som Ronjas vårskri, utan mer ett skri "Ge-mamma-ett-sammanbrott-snart" och det är effektivt! Jag lovar! Det riktigt kryper i kroppen och glasrutorna skallrar i kylan. Får ta och ge oss ut lite, då hon lär vara tystare.  Man skulle vara en snögubbe idag! :-) Det hade nog varit perfekt i den här kylan. Ha det bäst och halka inte! Kramar

"Det är dags för fredagsmyyyyyyys..."

Fredag och kroppen har helt plötsligt tagit helg. Trött, trött, trött.
Ska skriva mer senare.

Underbart

Underbara lilla ängel!
Den lilla har skött sig exemplariskt ikväll tillsammans med sin största bror och det är en riktigt stolt mamma som skriver i detta nu. Visst att hon fixade till en ny pyjamas genom att kleta ner gröt på den gamla, men vad gör väl det? Hon trivdes jättebra och även hunden fick bra grejer utav det. Som till exempel en skål med misslyckad gröt. Det är inte alla hundar som får det, inte.
När jag väl kom hem så var det en glad tjej som välkomnade mig och mina sprängfyllda tuttar. Då hade det gått sex timmar sedan hon hade ätit utav dem, minst!! Som sagt var, det var inte bara barnet som var glad i den stunden. Nope.
Nu däremot är jag lättad, mätt och trött. Först utbildning och uppfräschning som instruktör i H2O och sedan en mycket god Thailändsk buffé efteråt. Mumma!! Det är bara att tacka min chef för hennes goda hjärta och vilja.
Nu ska jag ta och sova och borde egentligen ha gjort det för länge sedan. Barnet sover nu, men i fel säng. Lätt att åtgärda. Ta-ta for now. Dags att sova. Kram

Glad

Stormar fortfarande ute med en bitande vind. Som sagt var, skönt att vara inne i värmen då.
Idag har vi skickat ut julkort via mejl och även varit ute och tomtat. Wildas BVC-sköterska fick en blomma från oss för det här året som gått. Tyvärr kommer vi inte att ha henne framöver och det tycker jag är väldigt trist. Under de här månaderna har vi hunnit lära känna henne och det har varit M som jag har ringt när det varit något akut jag/vi undrat över. Jag hoppas, hoppas *håller tummar och tår stenhårt* att hon kommer tillbaka snart igen.

Glatt överraskad blev jag då jag hämtade ut paket idag. Det var två stycken paket och vid det första tillfället lyckades jag snurra ihop siffrorna för koden. Lyckligtvis lyckades de lösa det och Wilda fick sin julklapp i förskott. (Hennes mamma, jag, är vida känd för att ge presenterna långt innan de egentligen ska ges.)
Själv tog jag ut ett paket från ***. He he....vet ju inte om man får göra reklam här eller inte. Troligtvis får man det, men what the heck! Kläderna var jättefina, men jag hade nog varit optimist vad det gällde storleken i jeansen. Och då menar jag, att jag beställt i för stor storlek. Det vill säga, jag har trott att jag varit mycket större än vad jag egentligen är.

Nu ska jag göra mig iordning. Det är träning och sedan avslutningsmiddag. Det ska bli kul att komma ut och vara med andra vuxna, men samtidigt pirrigt att lämna Wilda så länge.

Ha det bäst!! Det ska jag ha. Kramar

Ryggskott och snålblåst

Titeln för denna dag låter nästan till en buskis av något slag. Till saken hör att jag efter kl. 5 imorse åkte på ryggskott,  men jag vet inte direkt hur. Jag måste ha legat konstigt när jag ammade Wilda vid den tiden, vad vet jag.
I förmiddag har det varit rätt lugnt. Ute blåser det småfisar och det är minusgrader så det knottrar sig på kroppen. Känner absolut inte för att gå ut idag, även om jag måste det. Har lite ärenden att fixa innan kvällens bravader. (Hur jag nu ska klara av ett 2-timmarspass i varmvatten och sedan middag? Oj, vad synd det är om mig...INTE!)
Som sagt var, passet ska jag nog fundera lite över och även middagen. Wildas största bror ska nämligen vara barnvakt och mina utsvävningar kommer att vara 3 mil härifrån. Och i det här väglaget/vädret lär jag inte vara hemma på en pisskvart, om det kör ihop sig med lillsnörpan.
Wilda har stått och spanat på adventsljusstaken i sovrummet och donat med andra saker. Varje gång jag tar fram kameran och den plingar till, fyrar hon av ett leende, för då vet hon vad som ska hända! Hon är en riktig fisfilur och linslus, redan som 7-månaders bebis



Just nu så håller hon på att tjattra och gäspa samtidigt. "Lelle-lelle, blubb-lubb-blubb, Prutt!" Det är många "ord" som finns i hennes vokabulär och som sagt var, just nu ser det misstänktsamt ut. Kan det vara så att det håller på att bli en utfyllnad i blöjan?

Sova....Zzz...


God kväll på er. Hoppas dagen varit bra!
Här har det varit full rulle på fröken Wild och hon har hunnit med en hel del. Även att sova i 2 ½ timme, när pappa skulle ta hand om henne. Så det blev rätt glidit för pappa och han kunde göra annat, som till exempel att skotta.
När jag sedan kom hem, dröjde det inte många minuter innan hon slog upp sina blå och gurglade av skratt. Det är inte svårt att älska det lilla pyret. Massor!!
Nu sover hon igen och det är dags för mig att stänga butiken. Jag har fyllt upp min nivå på godisfronten och även hunnit att plocka iordning lite. Jag behöver sova och det länge. Ska bli skönt. Ses imorgon. Kram och nattis!

Snökaos och hundsnurr

Efter att ha försökt att ta mig ut i snökaoset, så fick jag ge upp. Innan jag ens hade hunnit få på barnet hennes kläder, så somnade hon! som en stock, helt utmattad! Vad gör man då? Jo, inte det man har tänkt i varje fall.
Så den tilltänkta snögubben fick vänta. Satte mig och letade snögubbar på nätet istället och det var desto roligare för tillfället.
Bus, vår hund, däremot hade jättekul i snön! Snö är något som han tycker om och aldrig tröttnar på. (Så vidare inte det fastnar alldeles för mycket under hans tassar förstås.) När jag skulle ta in honom från trädgården, så såg han vääääääldigt oförstående ut. Han ville inte in, då han hade massor av underbar snö som man kunde rulla sig i. Till slut kom han i varje fall.
Här nedanför kommer ett par exempel på söta och lite roliga snögubbar, som jag hittade på nätet.




Den sista var kanske inte helt barnvänlig, men lite kul, om man har taskig humor som jag har. Har du inte det, så får du bortse från den. :-)
Ha det bäst! Nu vaknade lillsnörpan, så det är dags att komma igång igen!!

Insnöad

Snön faller och äntligen är det vita ljusa här. Fast sambon är inte så glad över det, då vi har skottningsplikt vid snö. Igår var vi sammanlangt tre gånger ute och skottade. När jag såg all snö nu på förmiddage, tänkte jag att den sista skottningen inte hade varit så nödvändig. Ogjort arbete, så att säga!
Allt är inpackat i den vita fluffiga tunga massan och jag bara längtar efter att få komma ut och göra änglar, snögubbar och lyktor. Synd att vi inte har de andra två busarna här, för då hade det blivit av direkt!
Den minsta busen av de fyra, sitter här hos mig och är tjockmätt av gröt med hallon och mango i. Hon sitter och frustar över sin "kloss", den hon var så ilsken över igår. Det är tre klossar med olika funktioner och olika färger. En röd, blå och gul...Om jag inte nämnt det tidigare.





Idag bråkar och skäller hon inte på dem i varje fall. Däremot är hennes mamma, det vill säga jag, väldigt trött och sliten. Det har varit en lång natt och Wilda har vaknat ett antal gånger under natten. Hon har storgråtit över sitt öra (eller kan det vara tanden som spökar?) och varit tuttig. Jag kan lova att idag har jag stora varningstrianglar framför mina tuttar. Aj, aj...ont! (onödigt vetande)
Har flera saker på min önskelista till tomten. Spa, att vila upp sig på och en ny hjärna på grund av att min nuvarande är utsliten. Totalt insnöad! Tack Tomten!!
Nu ska jag återgå till min lilla ängel och ha lite snor mys. Ha en underbar dag och gå ut o känn på snön. Kram!

Uäähääää...

Dagen har varit fylld av detta lååååånga ord! Absolut! Det är nästan det enda som funnits i den lilla ilskna frökens vokabulär. Ibland kortare och ibland lite mer utdraget.
Anledningen till dessa ljud är att Wilda är väldigt missnöjd med olika saker. Det kan vara för att hon inte sovit på hela dagen eller för att leksaken inte vill komma till henne, eller att hela hennes värld går bakåt när hon vill framåt! Och mitt i allt så hörs ett gällt ljud som får blodet att isa sig och rutorna att gnissla i vånda. Oiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!! Ska jag vara ärlig så tror jag inte att hon är allt för kry, men ändå på bättringsväg. Vilja har hon i varje fall.
Så här har det sett ut större delen av dagen och kvällen. Märk den lilla röda Fisher price-leksaken till vänster. Det är den hon försökte få tag på.


Det där med att världen går baklänges för henne, beror på att när Wilda ska ta sig framåt, så går det bakåt. Hon kan snurra runt och ta sig fram framlänges i vissa lägen. Men inte idag. Då är världen bakåfram.
Just nu så önskar jag mig bara EN sak av Tomten; Hörselkåpor med mp3-spelare i. Helst med en stunds tystnad inspelad.


Frånvaro pga sjukdom

Wilda har varit förkyld i ett par dagar nu och hostar så att omgivningen tror att hon ska tuppa av. Som tur är så har hon blivit bättre och det enda som är kvar är snoret och hostan. Kvark, kvark!
Idag har vi kommit fram till hur man lättast kan få gröt med mango i håret. Jo, man snurrar haklappen, så det blir en nacklapp. Och helst ska man göra det när haklappen är full med gröt!! Detta hände idag, när Wilda började bli mätt och tröttnade på sin kladdiga haklapp! Enkelt och smärtfritt och så var kladdet borta!! Eh...NOT!
Det var en härlig smet som satt i nacken på fröken, men hon var lika glad för det. Var det inte mango som var bra som hårinpackning?
Idag har det även varit trötthetens battle, en kamp i trötthet. På ena sidan står Wildas mamma, jag och på andra sidan står Wilda. Hon insisterar på att hon inte är trött, av ren trötthet. Däremot så försöker jag få henne att förstå att hon FAKTISKT är trött!! Envisa som två röda grisar står vi där och lillhönan håller sig ståndaktigt vaken, även om ögonen hänger som på en blodhund vid det här läget.

Lördagskväll...

Det är kväll och Wilda sooooooooooover. Ska skriva det en gång till: SOOOOOOVER!
Under eftermiddagen har hon sovit järnet under två omgångar och sedan har det varit highlife! Gnäll, blandat med matvägran....sedan mat och efter det så kräktes hon upp allt. Som sagt var, highlife!
Ska snart väcka henne. Jag kan väl säga som så, att det här bådar inte något gott inför morgondagen och lucia.
Nite, nite...sleep well! Det lär inte jag få göra inatt.

Snor, hosta och feber

Ligger här med en hostig och snorig tjej, som haft svårt att sova inatt på grund av sin hosta. Just nu så ***** hon och det är så hårt att hon till och med snarkar! Kan bero på nästäppan kanske.
Innan dess har hon hållt igång och ätit av den nyinköpta gröten med hallon i. Ska väl tillägga att den inte var någon hit och att det faktiskt var hennes mammas fel att det blev ett felinköp. Jag skulle ha en vanlig, plain gröt, utan massa tjafs i. Men, men så kan det gå.
Sedan har hon hållt igång med både det ena och det andra, genom att hålla mellanbrorsan igång. Det har hon gjort med att fylla upp blöjan och efteråt håll honom sällskap, när han packat sin matchväska. Den stora upptäckten idag, som både Wilda och han gjorde var att man blir smutsig av nyckelknippor. Tro det, ja! De är ju med överallt och inte har man klinisk rena fickor!
Nu vaknade lillsnörpan, så det är dags att göra en insats igen. Ha en underbar dag om vi inte ses mer idag!! Bye, bye..

Snor, hosta och feber

Ligger här med en hostig och snorig tjej, som haft svårt att sova inatt på grund av sin hosta. Just nu så ***** hon och det är så hårt att hon till och med snarkar! Kan bero på nästäppan kanske.
Innan dess har hon hållt igång och ätit av den nyinköpta gröten med hallon i. Ska väl tillägga att den inte var någon hit och att det faktiskt var hennes mammas fel att det blev ett felinköp. Jag skulle ha en vanlig, plain gröt, utan massa tjafs i. Men, men så kan det gå.
Sedan har hon hållt igång med både det ena och det andra, genom att hålla mellanbrorsan igång. Det har hon gjort med att fylla upp blöjan och efteråt håll honom sällskap, när han packat sin matchväska. Den stora upptäckten idag, som både Wilda och han gjorde var att man blir smutsig av nyckelknippor. Tro det, ja! De är ju med överallt och inte har man klinisk rena fickor!
Nu vaknade lillsnörpan, så det är dags att göra en insats igen. Ha en underbar dag om vi inte ses mer idag!! Bye, bye..

Sankta lucia eller Olika mysfaktorer

"Sankta lucia..." hörs det och en ett myller av barn stiger genom hallen och in i den lilla salen. Det är yngsta storebror och hans skola som lussar för alla respektive föräldrar. Luciatåg är mäktigt vackert och det ger gåshud på grund av mysfaktorn och lite av att det är en tradition som de flesta har haft när de var små. Det ger också en underbar känsla om att julen snart är här och på söndag är det Wildas tur att lussa. Mysigt! Och det är bara 1 3 dagar kvar till julafton! Snart är det dags för att förbereda julmaten och julklapparna.
En annan mysfaktor var igår när Wilda fick stifta bekantskap med ett av mina favoritdjur, förutom hund förstås. det är boaormen Goa. Nytvättad, len och färggrann väckte han Wildas nyfikenhet och hon var tvungen att undersöka vad Goa var för en filur. En lång tunga hade han och var väldigt mjuk att lägga sig på. Så här såg det i varje fall ut när de två möttes:


En annan mysfaktor, som Wilda tycker är MAJSKROKAR och när hon fick se dem igår, så blev hon helt sjövild!! "Majskrokar!! Gott!! Vill ha!!" Självklart fick hon majskrokar, som hon efter en stund matade hunden Bus med. Gott!, tyckte även han. "Man måste dela med sig", som chipsreklamen förkunnar och visst gör Wilda det. Det är så roligt att hänga över stolskanten och kika efter Bus och Bus är lika intresserad han. Fast i Bus fall så är han bara intresserad av Wildas mat och ingenting annat.

Majskrokar kladdar, måste jag lägga till, ifall ni undrar varför fröken är så "inplastad". Dessutom så sitter det som cement, när det väl har torkat in.

En sista mysfaktor för dagen är när Wilda och en av min väns hundar hade mysstund. Wilda blev pussad och hon fick borra in sina händer i pälsen. När Smulan, som hunden heter, slutade att pussas, så blev Wilda så arg och detta fastnade på denna bild:


Så till sist. En av dem som får mig glad och varm i hjärtat, det är den här personen. Det finns flera som passar in på den listan, men jag tror inte de vill vara med på bild än. :-)
:-)Ha en bra dag och njut av helgen! Kramar i mängder! :-)



Internetkaos och tvätthögar

Vårt internet det svajar upp och ner som höstvädret. Ena stunden är man upploggad och andra stunden ligger allt nere. Hm... Eller snarare Grr... Inte lätt att göra bankärenden i det läget och efter tredje försöket med att betala en räkning, så var det bara att räkna till tio...underhålla Wilda och kraftigt överväga om jag skulle slänga ut skiten genom fönstret eller inte. Det blev det sistnämnda "inte". Fast för den delen så är det inget som säger att jag inte skulle kunna göra det senare. Men förbannad blir jag och det för så lite. Det finns ju annat i livet...förutom räkningar då. :-)

Förbannad blev lillstruten för en stund sedan, då jag strök lucia/staffanslinne. Wilda låg och krälade på golvet och för att ge henne en liten morot till att träna på att ta sig framåt, så satte jag lite roliga kylskåpsmagneter på frysen i hennes höjd. Det skulle jag inte ha gjort! Det började gnisslas och morras från golvet och ett-tu-tre så fick hon världens utbrott! Vet i sjutton om jag skulle våga översätta det som hon hävde ur sig. Tror dessutom att det låter lite gulligare på barnspråk, men förbannad var hon. Istället för att ta sig framåt, som Wilda ville, så gick det bakåt! Och hur hon än sträckte sina armar framåt, så ville det inte hennes väg ändå. Det slutade med att jag fick putta fram henne och när inte det passade, kom jag fram till att puppan kanske trots allt var trött!
Nu sover hon som en liten sten och jag vill inte väcka henne! Nu är det bara jag och tvätten här...ja och så datorn då.
Som sagt var, ska inte säga eller skriva att hon sover...för nu vaknade hon! Hmf!

Säg "hej" till publiken!

e
Godmorgon Sverige Plingelingeling... Frukostdags och som ni ser på bilden nedan, så blev det gröt med mangopuré idag igen!! Som vanligt och till Wildas stora belåtenhet! Varför ändra på något som gör succé varje gång?



Wilda har varit lite kinkig i maten de senaste två veckorna, men nu är det ändring på saken. Det är en full portion gröt till frukost, oftast en portion lagad mat till lunch eller lite senare eftermiddag och gröt till kvällen. Mellan dessa mål blir det mammas egentillverkade mat som gäller och nu börjar det märkas att det inte blir så ofta. Det går neråt från storlek DD till C-D och det känns absolut inte fel! Det som är viktigast i det fallet är att Wilda får i sig det hon behöver om hon vill och det verkar hon vilja, än så länge!

En resumé av går dagens bravader kanske inte behöver dras, men imorse reflekterade jag över hur jäkla kul det var att träffa min vän och hur lite jag handlade när jag väl var där uppe!! Det blev lunch och en konjaksrulle i choklad åt Wildas pappa. Muta? Ja, lite kanske. :-D
Jag hoppas vi snart kan åka upp igen, så att vi hinner göra lite mera. Shoppingtarmen drar lite, fast det är inte för julklapparnas skull. De är nämligen nästan helt klara!! Det däremot är kors i taket!
Just nu gör hon guturala vrål här bredvid, samtidigt som hon gosar med sin giraff. Kan det vara kärlek hon uttrycker? Eller är det ett monster vi har och inte en baby?
Bilbarnstolsbestyren fortsätter och jag vet i fasiken vad det är för någon man ska ha. Acta Graco är en en av de stolar som fått jättebra betyg, men sedan har de flera stolar för samma ålder. Hm. Inte lätt det här. Vi får undersöka det lite närmare och fortsättning följer på den punkten.

Hem ljuva hem

Äntligen hemma!!
Helt underbar dag att hälsa på i huvudstaden och min barndomsvän som bor där. Wilda var självklart med och hon drabbades givetvis av samma sak som vi föräldrar, nämligen en väldigt tidig morgon!! Klockan fem ringde väckarklockan och tio minuter vaknade den lilla hungriga klockan. Alltså, dags att gå upp!
Efter att ha fixat det mest nödvändigaste kom vi inte iväg som vi skulle. Tidsoptimister som vi är, så gick det åt pipsvängen med den planeringen och passningen. Pappa körde lagligt upp till Stockholm och där fick jag ta över. Med lite dirigering så hamnade vi rätt till sist. Dessutom fick vi även en passande parkering, precis utanför porten.
Väl där kopplade vi av med en fika och massor av prat! Vi hade massor att prata om då vi inte har setts på flera år!! Verkligen jättekul!! Wilda hade också jättekul med fyra små sheltiehundar, som gärna ville pussas och busa lite och Wilda var inte sen på att göra detsamma! Tänkt dig att få krama och känna på någon som är liten och har massor av fluffig päls!!
På eftermiddagen var vi på Thairestaurang och det var första gången Wilda fick följa med på något sådant. (Om inte McD räknas in som restaurang) Hon fick en egen stol och ett par ätpinnar, som hon fick tugga på och trumma i bordet med. Nu låter det som om hon hade egen konsert där, men hon var mycket stillsammare än själva beskrivningen.
Idag var det också första gången jag provade på att äta sushi och ska jag vara ärlig, så var det inte någon riktig jättehit. Eller rättare sagt, jag kan säkert lära mig att äta det någongång.
Sen eftermiddag, lotsade jag mig ut från Vasastan för att hämta upp Wildas pappa, och därefter åka ner till Linköping. Där hämtade vid även de två största bröderna, som hade gjort stan osäker.
Nu ligger fröken och jag här i soffan, båda två vråltrötta coh inte alltför muntra. I varje fall inte den yngsta av oss. Dags att förpassa oss till sängen istället. Nattis och sov sött.

JB sökes...

Nu har vi laddat för morgondagen och Stockholmsresan. Maten är fixad, Wildas väska packad...ja, nästan i varje fall. Barnvakt är fixad till resterande barn. Nu är det bara sömnen som ska infinna sig och det lär den inte göra förrän man går och lägger sig. Hm...kanske skulle göra det.
Wilda har varit väldigt gnällig ikväll och nu är det bissingarna igen. Man kan se vart de är, men de envisas ändå med att dyka upp på ytan. Det är ett evigt tjat om dessa tänder, men de lyser ju med sin frånvaro!! Vill ju bara att de ska komma fram, så lillsnuttan slipper den värsta värken.
Nu ska jag leta reda på John Blund och hans magiska sandsäck. Funkar inte sömnsanden, så får han väl dänga den i huvudet och i värsta fall använda spaden, för nu SKA jag sova!!
Nattis och drönmm söta drömmar!!

Lusselelle, Star Warsbesök och planering

Goood mooorning!
Idag är vi internationella. :-) Det ska bli lussekattsbak, vilket enligt Wikipedia, härstammar ifrån Tyskland. (Läser Wildas pappa det här blir han glad.) Lussekatterna är fusk-kissar och det innebär att de redan är gjorda degmässigt. Det är bara att lägga ut dem på plåtar, tina, jäsa och skjuts in i ugnen! Skäms gör jag inte heller, för att jag latmansbakar. No way!
Under gårdagen skulle jag in och skriva i Bloggen, men där fick jag tji! Wilda höll igång och när hon inte gjorde det, då hade jag häcken full med annat. Så kan det vara ibland.

Gårdagens julkort blev i varje fall klara, men däremot babysången fick ta stryk istället. Wilda har nämligen börjat att sova längre stunder under dagarna och en sån dag blev det igår. Då sov hon över babysången och när hon väl vaknade, ja då hade nästan hela passet gått! Alltså, ingen idé att åka dit.
Så det blev att tampas med lilla mamma en sväng och under kvällen blev det Wildas pappa och största brorsan som fick ta nästa tur. Jag fick nämligen lite andrum att åka iväg för att träna och det kändes inte helt fel!
Inte att förglömma en annan sak. Pappas Star Warsgubbar fick besök igår. Detta av en nyfiken halvmånaders Wilda, som hasade omkring baklänges på magen och helt plötsligt insåg en sak; "Jag kan nå de små roliga sakerna i hyllan!! Måste känna och smaka på dem!"
Jag kan lova att Wildas pappa inte släppte henne med blicken när hon var i närheten av hans dyrgriper. Fast den största dyrgripen i det fallet, är trots allt Wilda och inte hennes pappas "leksaker".

En annan sak. Jag har ju gnällt över Wildas nattliga sovvanor, som hon ändrat på och istället har party nattetid. Den tiden är nu över! Det är med en enorm lättnad och ett ännu större leende konstaterar att den perioden är förbi för denna gång. Hur länge den varar får framtiden utvisa, men nu ska jag i varje fall njuta av att få sova på nätterna! :-)

Så tillbaka till lussemissarna. Dessa godingar är till morgondagens tripp till storstan El Stockholmo. Wildas pappa ska på möte och Wilda och jag ska flanera lite och träffa en barndomskompis till mig.Dessutom så är det något visst med att gå där uppe under juletid. Mysigt, men det fattas en sak: SNÖ!
Jag har fixat julklapparna till M och under dagen får vi kila ner till stan för att proviantera lite fast föda till det lilla barnet. Får se vad det blir till morgondagens meny då. Nu somnade nattugglan, så jag ska lägga in henne en stund. Ha det gott och säg något trevligt till någon idag. Kramar!:-)
Ps. onödigt vetande om lussekatter http://sv.wikipedia.org/wiki/Lussekatt Ds.

Regn, regn och åter regn.

Idag är det R E G N ute. Japp! Blaskigt, kallt och geggigt. Inte ens hunden vill gå ut och då är det illa!
Det är rätt skönt att kunna sitta inne och piffla lite och idag har det blivit att skriva julkort och umgås lite med tvättstugan. Wilda däremot har lekt lite för sig själv och nu sover hon som en stock! (Och varje gång jag skriver att hon sover, ja då vaknar hon! 9 fall av 10 sker det alltid!)
Pappa dök också upp nu, så då är det dags att korta av här. I'll be back!!

Ho, ho, ho...Önskar er en bra andra advent!

I eftermiddag var vi ute och fixade lite inför jul. Måste ju passa på när vi är lediga från de större barnen och Wilda lär ju inte skvallra för dem än på ett tag. Smidigt!
Så när vi var iväg kom vi på att vi kanske skulle leka jultomtar i förskott och fixa något till farfar & farmor, plus farbror och hans fru. Sagt och gjort! Efter lite fnulande, så kom vi på att göra korgar med lite smått och gott i. Det är nästan roligare att göra överraskningar till andra, än att få själv. Fast visst är det jättespännande när man får trevliga överraskningar av andra. Ni kan själva se vad som finns i korgen.

Som vår speciella adventsgåvogivare hade vi vår lilla TomtaNissa. Inför det framtida luciatåget, så var vi tvungna att prova tomtekläderna med tossor till. Kalasfint! Det var bara luvan som inte föll damen i smaken och den drogs titt som tätt av. En onödig pryl enligt Wilda. Hemma hos farmor och farfar blev det fotografering och sedan var det dags att lämna ut det andra paketet, vilket också gick bra.

Väl hemma hade vi hand om Tomtens verkstad och vi var glada att största brorsan inte var hemma än. Nu har vi fått undan det värsta och det är fritt fram när han dyker upp. Dessutom så har vi fixat upp granen inomhus. Den är i plast och är jättefin, trots att den inte är klädd än. Allt är har sin tid.
Nu ska jag gosa med busfröet som inte vill sova än. Ha det bäst!!

Mangopuré kan användas till mycket eller Puckat pappa!

Sovmorgon och lika underbart idag att få sova ut. Såååå skönt!! Wilda hade också sovmorgon och *peppar, peppar* så vaknade hon första gången före kl.7. Då var det första frukosten som skulle serveras till sängs och sedan somnade vi.
När vi sedan vaknade var solen uppe och lilla fröken startade morgonen med att ligga och peta på mig. När jag slog upp mina blå, vände hon på sig och började krafsa på pappa, som låg på andra sidan. Det är klart att vi båda var tvungna att vakna!!
Vid frukostbestyren i köket låg Wilda på golvet. Hon har inte varit så jätteförtjust i att ligga på mage, men nu är det roligare då det fanns massor att titta på. Det är kul att saker som hela tiden funnits där, blivit så intressant. För två veckor sedan var det kylskåpspoesit som rök all världens väg, när Wilda satt i sin gåstol. Idag var det inget som rök, men däremot gick det baklänges. Eller rättare sagt, hasades baklänges. Det går framåt i utvecklingen, men när det gäller krypet, så går det mer baklänges!
Frukostdags och gröt med mangopuré... Det är kalas de!! I det är så gott och kan användas till så mycket, vilket hon demonstrerar genom att dyka på skeden när den kommer.  Vips, så har hon allt i ansiktet!! Mango och gröt ska vara bra för hyn har jag hört. :-) Efter en stund far det mangopuré ända ner till pappas fötter och då ger pappa upp. Kanske lika bra det.


Under eftermiddagen är det handboll på TV:n och Wilda somnar till, då vrålar pappa i åt handbollsdomaren och självklart vaknar Wildis med ett ryck! Som om domaren hör vad pappa skriker till honom?  En typiskt killgrej när det gäller sport och det finns även tjejer som gör samma sak.
Resultatet av det hela är att Wilda gråter och pappa får ta henne. Som uttrycket är "You brooke it. You fix it!" Tyvärr somnar Wilda inte om efter detta utbrott. Vi får se om hon kan göra det senare.

Tomtebestyr

Nu har tomten varit ute och shoppat! Och vad blev det då? He, he...Min mun är förseglad
När vi kom hem så fick lillsnuttan prova sin tomtemössa inför nästa veckas lucia. Hon blev helt sjövild och det var absolut det tuffaste att få ett foto där hon satt helt still. Så här blev resultatet:

Dessutom så måste jag bara slå ett slag för Yoggies underbart goda yogurt Äpple & Vanilj. Det är helt makalös god och jag undrar helt klart hur man fixar att få en yogurt att smaka äpplepaj med vaniljsås! Helt makalös!!
So long!! Nu ska jag ta hand om lillpluttan!!

Underbara lördag!

Idag hade vi en riktigt skön sovmorgon! Helt underbart! Wilda vaknade och började med sina vanliga pruttljud och då vet vi att hon är vaken! Det går inte att missa, då jag blir sjöblöt i ansiktet när hon tränar på sina dagliga pruttljud.
De har däremot ändrat karaktär och hon gör dem inte på helt samma sätt som tidigare, utan har utvecklat tekniken lite mer och ljudet är lite annorlunda än tidigare. Men prutta det kan hon och det även med rumpan!
Vi har kommit fram till att både fisarna och dess lukter är ett släktdrag ifrån sin pappa. Som så mycket annat!
Det är så många som tjatar om hur lik hon är den minsta brorsan, men de personerna har missat det väsentliga; Det är ju inte brorsan hon är lik, utan de båda är fruktansvärt lik sin pappa! Konstigt vore det ju annars. Fast jag kan säga som så, det behövs inga DNA-prover på vem som är far till det Wilda barnet. Det är ingen som tvivlar på det. He he....lik far, men söt ändå! Fast de är båda söta tycker jag! Både dotter och pappa!:-)

Vi har tagit en så kallad pappadag, det vill säga, pappa tar hand om Wilda idag. De båda behöver frottera sig med varandra. Det är ju faktiskt så att det inte bara är jag som har största ansvaret, utan det har vi båda två!! För det är ju så det ska vara. Sedan är det ju en annan sak med amningen, men det finns andra sätt att mata henne på också. Som till exempel med gröt! Det var gröt på frukostmenyn och det käkades friskt av denna måltid, tills det tog tvärstopp i frökens mage! Kanske gjorde katrinplommonpurén verkan redan där?
Om den inte gjorde verkan vid frukostbordet, så vet vi definitivt att den gjorde det lite senare!! Absolut!! Som sagt  var, lik pappa.... Det var till och med så att pappa tyckte att det stank! Ja, så mycket att man blev tårögd av det. (Så kände jag i varje fall.)
Nu sover barnet sin lunchlur och lär nog göra det ett tag till. Då ska jag passa på att inte göra så mycket alls. Sånt är skönt det också!! Underbart med lördagar och framför allt när man får sovmorgon!! Ha det bäst och njut av dagen! Det ska vi göra!

att njuta

God morgon!!

Morgonstund har guld i mun heter det, men här har vi gröt!
En morgon som denna, så serverades det gröt med mangonpuré till och det är mumma enligt lilla fröken. Ja, fram till att det börjar bli lite trångt i magen förstås. Innan dess så kan det finnas hundra olika saker som kan distrahera henne, så som att Bus sitter nedanför hennes stol eller att TV:n är på. Idag eliminerade vi alla dessa faktorer och Bus fick snällt sitta i köket och vänta.
"Mm...", sa Wilda när hon åt första skedarna. Efter en stund började det låta "gnissel-morr" ifrån henne istället. Detta är ett tecken på att snart blir jag sur och vill inte ha mer. I det läget, så får jag överväga om jag ska ge några skedar till eller ge upp. Som den envisa mamma jag är, så testar jag några skedar till och lyckas givetvis få in en sked precis lagom till att hon ska nysa! Ja, det var ett snabbt sätt att förändra miljön omkring oss.
När jag till sist ger upp ser Wilda ut som *** med gröt i håret, händer och på sitt bord. Det som ligger synligt kan man raskt smeta ut till en fin hinna och detta hinner Wilda göra på bara ett par sekunder! Jag tror jag måste öva upp min snabbhet lite bättre!!
Idag ska vi ut på jakt efter en större overall. Wilda har vuxit ur sin på längden och det var inte förrän igår som jag funderade på vad för storlek det var på den. Storlek 68!!
Måste ta barnet nu, då hon gnisslar för fullt!
Ha en bra dag. Kanske hörs lite senare!! :-)

Det som inte dödar härdar...

Wilda är lycklig!
Just nu är kvällen ultimat, då både största brorsan, pappa och mamma är med henne. Det kunde inte vara bättre!!
(Klart att det kunde vara ännu bättre, men hon har nog inte så stora krav, än så länge)
Farmor har varit här och det var jättekul!! När hon sedan skulle gå vinkade Wilda så glatt med armen och sedan med hela kroppen! Precis som en sprattelgubbe flaxade hon till sist med både armar och ben. Sprattgumman Fisen-Lisen.
Pappa har tränat och han är först på att somna. Detsamma kan man inte säga om Wilda, som fortfarande skuttar i brorsans knä. Med jämna mellanrum ska hon pussa på honom och vips så ligger hans glasögon pyrt till. Fast brorsan är snabbare, mycket snabbare än syster Yster.

Ibland blir jag så trött på vissa människor och undrar vad det egentligen är för syfte då man utsätts för dem? Troligtvis för att härda en... he, he. Som någon sa: "Det som inte dödar, det härdar." Synd att inte de personer förstår det eller annars är det kanske tur det. Avundsjuka är oftast drivkraften.
Det är tur att man är så fruktansvärt perfekt själv. Ha ha...och så vaknade jag. *ler brett*
Nej, nu är det dags för Wildas svamlande mamma att inta ryggläge. Ha det så underbart bra och sov sött! Don't let the bedbugs bite you!


Vintertofflorna är på!!

Efter det tidigare korta inlägget, så tog jag mig en riktig funderare hur jag skulle göra med vintertofflorna. Jag funderade så hårt att det började att snöa ute, så då hade jag inte så mycket val!
Sagt och gjort! Dags att ringa vår underbara verkstad och ännu mer underbara mek. I ett nafs hade jag fått en tid och med ett större nafs, så hade jag burit in vintertofflorna i bilen. De är inte ju inte små precis!! Snacka om dundertofflor, men nu ska väl bilen i och för sig kunna hålla sig på vägen, även när det blir snö och halka.
Det är inte storleken som betyder något, det är faktiskt hastigheten. I det läget, när jag bar ut och in däcken, så önskade jag att de hade varit storleksmässigt med min gamla Ford Escorts stil. Små nätta saker.

På tal om att vara liten och nätt, så har fröken Wilda börjat braka iväg! Inte nog med att farmor kommenterat vikten, så har även kläderna börjat att krympa! I Wildas byrålådor ligger storlekarna i en salig röra från stl. 62-80 och att stl.62 fortfarande ligger kvar, det är nog mer positivt tänkade från min sida sett. Ska jag vara ärlig så kommer fisungen knappt i med huvudet vad det gäller storlekarna 62-68. Vart tog det lilla barnet vägen?
Just nu sover det lilla barnet så gott efter verkstadsbesöket och snart gör jag detsamma. Borde egentligen sova en stund, då jag inte har sovit alltför bra i snart en vecka. Nacken börjar värka och jag funderar över om någon känner en massör?


:-)

Frosten har klätt in naturen i vitt och det är så underbart vackert! Men allt har oftast en baksida, som att till exempel att bilen utanför fortfarande har sina sommarslippers på sig. Dags för vintertofflorna!! Frågan är bara var det kan bytas, om jag inte vill göra det på uppfarten i -6 grader.
Lillpluttan badade igårkväll och jag kan lova att mamma fick sig också en rejäl dusch! Det var mycket plask och ännu mer plask med gummiankor, delfiner, sköldpaddan och grodan.

Brrr....Minusgrader och huset invaderat av små fisfilurer

Just nu är det mörkt och kallt...endast tomten är vaken. :-) Nej, skämt åsido.
Har just landat efter förmiddagens bravader och föräldragruppens besök. När vi vaknade imorse....eller rättare sagt efter att ha vaknat ett par gånger, så var det dags att stiga upp. Jag kände mig rätt sliten, då Wilda fortfarande har bestämt sig för att vakna mitt i natten för att äta.
Satte igång att "baka" saffranssnäckor och plocka iordning någorlunda. Under den tiden passade Wilda på att sova lite och när sedan bebisarna och deras sköna mammor väl dök upp, så var hon fit for fight igen!!
Det är en skön samling som lekte på madrassen med Wildas leksaker och att det var just hennes leksaker, blev vi allt varse om! Wilda ryckte grejerna ifrån Hanna och Maja med jämna mellanrum och detsamma gjorde de. Det var pruttljud, blablabla och andra ljud som de små fisfilurerna kom med. Det ska ju höras att man finns!
Efter att par timmar var det dags för damerna att ta sig en middagslur och då passade mammorna på att tacka för sig. Det gjorde även Wilda och jag, för att sedan ta oss en skönhetslur. För min del så hade jag nog behövt sova minst ett år, om det skulle ha gjort någon minsta verkan.

Nu sitter Wildis hos pappa och plingar i sin mobiltelefon. Med jämna mellanrum försöker hon sig på att byta sin mot pappas mobiltelefon. Utan att lyckas.
Mörkret har sänkt sig och nu ska vi ta oss en fika och frossa i lussebullar. DET är mumma!! Lussekatter är en svaghet som jag inte byter bort mot något. Inte ens snus!
Ha det bäst och krama om någon i kylan. :-)

Ps. Min orkidée som fått spatt och börjat blomma efter ett par år. Ds

Kvällsmummel

Det glada barnet har nu somnat efter en lång dag. Wilda har hälsat på hos Simon, som visade sina kunskaper i att vända på sig, vilket Wilda inte alls var så impad av. Hon gjorde inte ens ett försök att göra detsamma. Däremot ville hon hellre sitta upp och väl uppe passade hon på att ta leksakerna för Simon. Hade han en skallra, så skulle hon ha den och vips så var den inte i Simons händer längre, utan i unga frökens. Och inte skämdes hon för det inte!
Till lunch blev det lasagne och det var mumma! Wilda däremot fick mer hemlagad mat, mjölk och somnade då på stört!! Det blev inte en långvarig sömn, utan efter 20 minuter så slog hon upp sina blå igen.
Dagen har sedan varit en glad dag med många skratt och kramar. När pappa kom hem blev det kramkalas och Wilda fick till och med låna pappas mobil. Det var kul att lyssna på alla konstiga signaler och låtar som pappa hade på den, men bäst var den iallafall att smaka på!
Nu ska jag ta och göra lite nytta här och förbereda lite för morgondagen, då vi ska ha fika med föräldragruppen. Först blir det promenad och sedan fika. Måste komma ihåg att plocka ner madrassen till barnen att leka på och även fixa saffranssnäckorna.
Have a nice evening. Ta-da!!

Sunshine..


Underbar förmiddag med en vacker sol som skiner. Wilda och jag har inte kommit ur pyjamasen än, men det får vi strax ändra på. Vi är nämligen bjudna på lunch idag! :-)
Det är alltid lika trevligt att bli bortbjuden på lunch eller middag och framför allt när vi går hemma "själva så här. Sällskap vid lunchen är inte fy skam! Dessutom så får Wilda träffa lite kompisar. Det är Saga, 4 år och Simon, som snart är 6 månader gammal.
Fast just nu sitter vi här i våra "jamasar" och gosar. Dags att göra lite nytta!
Ha en bra och solig dag! Det ska vi ha!! Kramkram!

RSS 2.0