"Jag är INTE trött....Zzz.."

Under förmiddagen höll Wilda på att leka i vår säng och efter en stund blev hon sur. Då lade hon sig helt sonika och bara gjorde sina gutturala skrik med jämna mellanrum. Först trodde jag att hon ville ha uppmärksamhet, men när jag väl stack in huvudet i sovrummet, såg jag att så var inte alls fallet. Fröken Fisfilur var helt enkelt väldigt trött och det var egentligen med sig själv hon hade sina skrik- och vrålljud, varvid om hon skulle sova eller inte. Till saken hör att hon inte ville ta sig ur sängen, utan hon hade det rätt skönt där hon låg.
Så här såg det ut:
Tre minuter senare:
Sov sött lilla hjärtat! Det behöver du, när du sedan ska busa i eftermiddag.

En blivande konstnär i familjen

Wilda har precis kommit på att man kan göra annat än att äta pennor och kritor, nämligen rita! Så snart hon får tag i en penna, oftast en bläckpennan, så ska hon trycka ut spetsen och sedan är det rita för hela slanten! Det ritas och ritas överallt och exempel på det kan vara på papper, hennes händer eller ben.
Att hon har kommit på att hon kan skapa saker med olika verktyg, är väldigt intressant, men ibland får det ha sina gränser. Speciellt när hon avancerar till möblemanget, även om det i det här fallet var på hennes egen pall!
Vi får väl fråga någon konstnär i familjen och se hur Wildas framtida utsikter som konstnär ser ut! :-)

Fin "fem" fel

Dagens kluring till Wildas pappa: Finn ett fel!
Nu får vi se om pappa lyckas klura ut det. Om inte annat, så lär nog farmor göra det!!:-)

Kvällsröj

Här hemma har vi många som hävdar att de är kvällsmänniskor, men i slutänden inte alls är det. Eller rättare sagt, det är vad de tror, trots att ögonen står i kors. Jag vet inte direkt vart gränsen går, vad det gäller tidpunkt på dygnet och diskuteras det är åsikterna många och väldigt olika.
En person som inte hävdar att hon är en kvällsmänniska, men gång på gång bevisar det, är Wilda. Lyckas hon ta en mikrosömn efter klockan fem, så är det kört att få henne att somna före klockan elva. Just så var det igår kväll.
Wilda drog på med sin mest flådiga stil med både halsband, armband och hårband. Många band blev det. När hon väl hade tagit på sig alla sakerna, var det självklart att hon skulle spegla sig också.
Bilderna som togs igår kväll är dock inte framför spegeln, men däremot när hon mellanlandade mellan sina spegelturer. :-)
När damen somnade sedan, det ska vi nog hålla tyst om. Däremot får vi nog jobba hårdare för att hon inte ska ta sina mikrosovstunder. Dessutom kanske det blir bättre när förskolan startar om två veckor. Då blir det tuffa puckar och liv i luckan!

O ajajajaj buff!!!

Igår rymde vi fältet, det vill säga hunden, jag och Wilda. Det blev en tur till Linköping och till Wildas gudföräldrar. Där blev vi glatt bemötta och Wilda trivdes med att få uppmärksamhet och med att få utforska nya saker. Duplo är något som hon tycker är väldigt intressant nu och DET finns det massor av hos gudföräldrarna! Sandlådan utanför är också lika intressant den! Man måste bara hålla tungan rätt i munnen. :-D
När vi var i parken hittade jag ett uppritat spel av några 6-7-åringar. Det var väldigt finurligt gjort och just en sak fick mig att fnissa lite.
Märk väl den smarta "pausknapp/playknapp som de så fyndigt har ritat till. Sött och framför allt smart gjort!!
Under dagen var vi iväg och även hunden blev uppmärksammad på olika vis. När grillen sattes igång fick grillmästaren Bus fulla uppmärksamhet då det vankades kyckling på grillgallret. Kyckling är något som Bus inte kan motstå! Det var mycket gny och gnäll från honom och han visade verkligen hur väluppfostrad han var... Eller rättare sagt inte.
Wilda lyssnade på musik och hon bjöd även på egen skönsång med bland annat "lilla...akta dig". (Vilda kan inte säga ordet snigel, så det blir bara dessa ord. Andra sånger är "O ajajajajbuff" med återupprepningar ett par gånger. Den sången kan även komma helt plötsligt i andra låtar. Exempel på detta är i Lady Gagas "Bad romance"...o ajajajaj buff!

Grillkväll med bebismaffian

Igår kväll var vi iväg på grillkväll med föräldragruppen och det var jättetrevligt! (Tack för igår! Kanonkul!) Självklart var småbusarna vakna och det härjades omkring både inomhus och utomhus. Sandlådan var ett intressant område för vissa och då självklart sanden. Wilda tyckte det var jättekul att gräva upp sand och hälla den utanför lådan. S tyckte också det var roligt att gräva upp sand, men han däremot hällde sanden rakt i munnen istället! Mums, mums! Tyvärr, för S del, så hade inte hans föräldrar samma inställning till sanden, men hur de än försökte att få S att sluta äta, så gick det inte. H däremot, som lekt i sin sandlåda nästan dagligen, tyckte däremot att den inte var lika spännande som sina polare. Hon hittade andra mer spännande saker, som t ex sand med vatten i. Mmm.....jättemysigt! Hennes föräldrar delade inte heller hennes intresse och innan den spännande lådan med sand och vatten i förseglades, så hade även Wilda varit i och plaskat.
(Bilder kommer senare)

"Sommar, sommar sommar" eller Bilder från sommaren 2010.

Sommarflickan i det gröna.
Wilda fullt munderad i galonbyxor ute på landet hos farmor och farfar. Här finns en hel del som är både blött och geggigt och då kan det vara rätt bra om det finns kläder efter väder och miljö. Favoriten här ute är en fontän som Wilda gillar skarpt!! I den finns det stenar och en gummianka. Mer behövs inte.
Midsommarafton och festligheterna ägde rum ute på landet med hästar och hundar i omgivningen. Själv hade vi med oss vår tokiga hund och han gjorde verkligen skäl för sitt namn Bus. Toker hade nog passat bättre i det läget.  Dagen var underbart skön och regnet lyste med sin frånvaro. Det blev god mat, tipspromenad, ännu mer mat och kvällen avslutades med brännboll. Så här såg Wilda ut i sin nyinköpta hatt och skor. Tyvärr varade de inte alltför länge, då hatten blivit för liten och så även hennes fötter. Undrar om pappas fotgener har gått vidare till lillsnuttans små fötter. Hoppas, hoppas INTE det. Hur skulle det se ut med storlek 46 på en tjej??? ;-)
Bild vid matdags och jag tycker fortfarande att hennes haklapp säger en hel del om henne. :-)
Wilda är en tjej med fart i och det visar sig oftast med att hon företar sig saker och snabbt ska det ske. Den här bilden säger en hel del hur det kan se ut när hon varit igång. Märkena i pannan är efter ett snabbrace och närkontakt med asfalt. Det under näsan är efter att hon tappade balansen vid sitt lilla bord och dök på en kanna av aluminium. Det slutade med ett sår utanpå och under läppen och en snygg fläskläpp. Stackars lilla söta! Det är inte lätt att vara liten och i farten, men vart finns hennes broms? :-)
Här hemma har vi träning inför förskolan och Wilda gillar att få fixa maten, att äta själv. Resultatet är blandat beroende på vad hon äter, men oftast går det bra. :-) Det är tur att det finns heltäckande skyddsjackor.
Vi har en gungställning i trädgården och den hör till favoriten hos Wilda. Det har blivit många gungstunder där i sommar och av en ren tillfällighet så har även grannens hallonsnår mognat just då. Så favoritsysslan är numer att gunga OCH att smaka på grannens hallon. Pst! Säg inget till grannen bara. ;-)
Jordgubbarna i vår trädgård har även de varit favoritmumset och så fort det lyst lite rött i landet, har gubben rykt. Då spelar det ingen roll om den inte är helt mogen. Gott smakar det i varje fall, om man skulle fråga Wilda.
Hundpool var vad vår hund trodde att det var som vi enbart hade ordnat just för honom och när vi minst anade kunde vi hitta honom där. Och gjorde han inte det så var han annars snabb med att plocka ur Wildas leksaker och sedan springa iväg med dem. Kanske skulle investera i en speciell hundpool till nästa år?
Under sommaren har vi haft besök av kompisar både till oss och till vår hund. Bus blir som en valp när polaren Buddha dyker upp. Även Wildas pappa blev till sig när Buddis dök upp.
Här har vi byggt en koja på balkongen och Wilda har plockat med sig ett par pet-flaskor ut. Det är något som hon pysslat med inomhus, nämligen att dra omkring på varenda petflaska som hon hittat. Även Bus gillade kojan senare.
Wilda har fått börja bre sin smörgås själv vid ett par tillfällen. Eller som mellanbrorsans smörgås oftast bär spår av vid kontakten av smör. Snigelspår är familjens uttryck av det hela och det innebär allt ifrån mikroskopiska spår av smör till att det ser ut som en snigel just precis har hasat sig över smörgåsen. Det är inget allvarligt över det hela, utan sägs med glimten i ögat.
Wilda har fått dille på arm- och halsband. Hon gillar även att gå omkring i andras skor trots att hon har svårigheter med att just GÅ i dem. Men skam den som ger sig. Däremot med armbanden/halsbanden går det lättare, även om hon får sina idéer att använda sina halsband som armband. Dessutom går det mesta att göra om till just dessa saker. Ett par färgglada byxor kan bli en snygg sjal och en kabel kan bli ett snyggt armband.
Pappa är bäst vad det gäller att läsa denna bok. Ingen gör det med en sån inlevelse och så roligt som pappa vad det gäller den boken. Wilda kan komma med boken och ta boken ifrån den som läser, just för att den läser tråkigt. Då går hon till pappa istället och då blir allt bra! :-)
Största brorsan fyllde år i juli och det gick i verktygens tecken....eller rättare sagt, han fick en jäkla massa verktyg!! Glad blev han i varje fall. :-)
Wildas bassäng har under de varma dagarna fått besök av många varma och självklart har även Wilda badat. Men helst har hon velat stå bredvid och plaska.
Värmen har gjort många trötta och så här trött var Wilda en dag. Totalt utslagen!
Bilden skvallrar om vart Wilda har varit och även att det var gott! :-) Tur att det finns badkar!
Under sommaren har vi även varit på utomhusbio i Linköping. Vid ett tillfälle träffade vi Wildas kompis Simon och jag kan lova att det blev många turer efter dessa två busfrön. Allt och alla skulle de hälsa på och det fanns det ju gott om! :-) Inte direkt "a walk in the park" precis!! Det var tur att vi var fler vuxna än barn i det läget och kunde hjälpas åt att springa.
(kramar är mysigt)
Solglasögon har varit väldigt roligt att ha på, som att ta av sig. Passade på att ta lite bilder när fröken gjorde just detta med att ta av och på, samtidigt som hon speglade sig.
Wilda har varit trädgårdsmästare tillsammans med sin pappa. Allt som pappa gjorde, gjorde Wilda precis likadant och då menar jag verkligen det. Efter en stund hittade hon något annat mycket spännande i landet: En mask!
Efter ett tag kom Wilda på att hon behövde lite extra energi. Dessutom passade hon på att hämta ett av hennes halsband. Snyggve i lingonskogen eller Wilda vid vinbärsbusken.

Augusti och Skänninge Marknad

Nu har vi njutit av värmen och sommaren, som fortfarande bjuder på sol och värme trots att vi är inne i augusti. Det har varit en del bad i Wildas pool, utflykter, men även många sköna dagar hemma i vår trädgård. Tyvärr har tiden gått alldeles för snabbt. Wildas pappa har redan börja att jobba och snart är det dags för förskola för Wildas del och skola för mig.
Augusti månad inleds alltid med att Wildas pappa fyller år. Detta kan vi inte visa i bilder, då han inte vill vara med på bild. Det vi kan säga är att han blev ett år äldre än förra året. :-) I början på denna månad är det alltid "Skänninge Marken" som det heter i folkmun. Det är ett virrvarr av människor och ett stort antal olika stånd med exempelvis t-shirtar, munkar, musikskivor, kläder, frukt & bär, kokostoppar. Det är en oändlig uppsjö på olika grejer och förhoppningsvis är det alltid något som passar alla.
Under vår vistelse i Skänninge lyckades vi med att hitta en ny dörrmatta, då vår andra gått i pension och en keps till Wilda.
Efter ett par omtagningar lyckades jag ta ett kort på enbart kepsen. Så här snygg är den i helhet. :-)

RSS 2.0