Haaaahaaahaaalloweeeeeenspecial

Boohoo... Halloween är på intågande och här hemma har vi jobbat för att få den känslan. Kan väl säga redan på förhand att Wilda har undkommit den förvandling som skett i vårt hem. Däremot har hon varit mer kinkig idag och kanske beror det på att de envisa "bissingarna är på väg. Det är bara att vänta och se.
Det är kul när hela familjen engageras och resultatet, förutom inredningen, är givetvis pumporna ute. Av köttet blev det en amerikansk pumpapaj, som bara väntar på att få bli uppäten senare ikväll.


Wildas minsta bror har klätt ut sig och begivit sig iväg på "trick or treat"-runda, utrustad i full mundering, plastpåse till godiset och mobil ifall något skulle hända så att pappa kan hämta dem. Det blev en runda som gav en del godis, vilket mumsas nu.


Vi har ett glatt spöke som vaktar dörren. Wilda fascineras av den då den "buar" så fort någon klappar i händerna, men hon är inte ensam om det. Jag lovar, det är fler som tycker det är roligt att få den att tjuta.


Dagens middagstips:
Flugsvamp, mögliga flugägg, blodig kyckling och grön slimesås med spindlar.

Maten blev en succé och alla åt av det, vilket de tidigare inte gjort. Det är kul att busa och att vara barnslig, det kommer jag alltid att vara. :-)


Så här skeptisk såg däremot Wilda ut när vi skulle äta mat. Som tur var, så serverades det pasta och kyckling till lilla damen, men i puréformat. Det tror jag inte hade uppskattats av övriga familjemedlemmar. Detta får avsluta bloggen idag. Imorgon blir en annan dag, då vi kommer att vara i "Bynn" för innebandy-DM. Ha det bäst och ha en bra helg!! Kram-kram!

Fyra nyanser av brunt

Idag har den bruna färgen gått som en röd tråd genom hela dagens händelser. Det har varit brunt i olika nyanser och utföranden, men ingen av dem har varit något vidare trevliga.
Det började först när Bus hade varit ute för att göra morgontoaletten, som varje morgon. När han väl ska in brukar han oftast, med glimten i ögat, ta en avstickar och inte göra som matte säger. Det vill säga, gå in. Istället så gör han turer iväg åt olika håll och idag blev det en rundtur på altanen. Och som vanligt, så bara ska måste han undersöka allt och hittade givetvis en rostig gammal färgburk med vattenfyllt lock ovanpå. "Mumma", tänkte Bus och drack upp allt vatten. "*****!", tänkte Bus matte. Inte så bra alls, men hunden var hur nöjd som helst. När Snyggve hund väl gick in var han tvungen att visa upp sina vackra mustascher för minsta husse, det vill säga på hans pyjamasbyxor! Det blev en snygg rostfläck och Bus var hur nöjd som helst. Han tyckte säkert att han var jättevacker i sin rostbruna höstfärg.
Därefter så passade Wilda på att göra blöjan full och fortsätta ända upp på ryggen. Det var tur att hon har veck i nacken, så att det kunde få ett naturligt stopp där. ;-) Skoja bara....
Det som därefter tyckte damen i fråga inte var så skoj. Har man bajsat så pass mycket, så krävs det en ordentlig dusch och det var ingen hit. Det jag kan säga är väl att hon inte passar i bajsbrunt i varje fall.
Till middag blev det stekt falukorv, potatis och brunsås.

Under kvällen åkte vi in till Linköping för att se mellanbrorsan spela innebandy i Skolinnebandycupen. Där rasslade det in mål och det verkade gå hela vägen för dem, men i finalen blev det stopp! 3-2 mot Ekholmens skola och det blev nattsvart....eller brunt där med om man vill. Sorg var det i varje fall.
Nog med skitsnack. Har dokumenterat hundens mustascher. Ska sova nu, som resterande familjen. Nattis.

Nyfiken i en strut

En tidig morgon som började med ett stort leende. Wilda slog upp sina blå och smällde av leenden som verkligen smittar. Vem kan motstå en bebis leende? Det är inte många, jag lovar.
Efter frukostbestyren började Wilda med att utforska vardagsrummet ifrån gåstolens perspektiv. Hm...idag stod en papperspåse med roliga färger i ett hörn och vips stod hon där för att undersöka det nya. Fullt upptagen med att känna, prassla och smaka, märkte hon inte att hon hade blivit upptäkt med "skägget i brevlådan", förrän jag stod precis brevid henne. Eller som i det här fallet, huvudet i påsen, som ni kanske ser. :-)
Helt underbar dag med strålande solsken som bara uppmanar om att gå ut i det vackra höstvädret och vid 10-tiden samlades vi i vår "föräldragrupp", just för att ta en långpromenad. Påpälsad med alldeles för mycket kläder på mig, svettades jag på vår runda. Jag lovar att det var säkert ett par kilo som försvann enbart pga dunjackan, åtminstone en hel del vätska. Trots värmen var det helt underbart ute och Wilda var den enda av bebisarna som inte sov. "Det går ju inte för sig, för då kan man ju missa något", tycks hon tänka. Där satt hon i vagnen, fullt påpälsad, med en mössa som halkade av öronen hela tiden. Detta bäddade för en ny mössa från KappAhl. (Får visa upp den senare.)

Efter kvällsmaten fick Wilda sina smaskiga majskrokar och precis som förra gången hon fick dem, så blev det en succé!! Däremot var hon tvungen att spela lite pajas med dem och resultatet blev detta:

Ha en underbar kväll och sov sött!

Höstlov och huset fullt.

Höstlov denna vecka och Wilda har (inte på grund av det) vänt på sitt dygn. Hon håller sig uppe fram till kl.1 på natten och det är knappt att en annan orkar med samma sak.
Huset har invaderats av 8 stycken väldigt lugna tonårsgrabbar som samlats för att spela LAN. För att klara det har de bunkrat upp med godis, läsk och datorer. När man kommer upp till dem, går man in som i en dimma av svett och syrefattig luft och koncentrationen hos dem är helt inne i datorns värld. Det var som en av föräldrarna sa, att ett de här dagarna, så behöver ungarna gå på rehabilitering vad det gäller sömn, godis och datoranvändning.

Det lilla barnet sover nu i varje fall och hon höll i fram till kl.22:30. Hade hon som sagt var haft tänder, så hade jag sagt att hon höll i sig med hörntänder i ren envishet. Jag hoppas verkligen att den här bilden står sig hela natten och att hon får sova hela natten. Själv är jag trött i huvudet och borde sova...borde var det ja. Vad gör jag då uppe? ;-)
Skämt åsido..någon måste hålla koll på huliganerna som spelar dator. Skönt att det inte är höstlov jämt.

Babysång och lycka


Idag har vi varit på babysång, vilket är veckans höjdpunkt för Wilda. Då får hon sjunga sina favoritsånger "I galopp-lopp-lopp" och "Vi sitter i samma båt" och många mer. Med på babysången var även Wildas kompis Maja och hennes mamma Sara. Det är så kul att se vad musik och sång betyder för bebisarna, papporna och mammorna. Man blir så glad av att sjunga och när man sjunger med Wilda, så spelar det ingen roll hur bra det låter. Huvudsaken är att det låter och att vi har roligt tillsammans!!
Efter denna höjdpunkt var det dags att åka hem för lite skönhetssömn. Wilda slocknade som ett ljus och själv fick jag lite egen tid för att fixa till lite skönhet. Det blev ett besök hos frisören och det var såååå skönt! Framför allt att få klippa sig, få huvudmassage och vara lite för sig själv. När jag får lite sån tid, så känner jag att jag blir en bättre mamma, älskarinna och framför allt gladare människa! Och människor i min omgivning mår också bra.

Nu ikväll har lilla fröken Wilda lekt med sin lilla gula boll hon fått av mellanbrorsan. Den går både att äta, plocka med de små knopparna och att krama. Fast bland det bästa som finns är nog ändå att kramas och mysa. Då ser man oftast ut så här, om man heter Wilda.

Majskrokar

I småbarnskretsar är majskrokar något mycket populärt och givetvis var vi tvungna att köpa en påse vi också. Wilda har bara fått titta på när kompisen Alvin och andra barn ätit på dem, men ikväll var det hennes tur!
När pappa höll fram majskroken blev hon helt salig! Bilderna säger mer än ord, som vanligt.
Jag var bara tvungen att fota tillfället. Titta och njut! Det gjorde nämligen jag och Wildas pappa. :-)

Fortsättning på städningen

Mitt i städet, vilket inte gick så bra i och för sig, så blev det matdags för Wilda. Dagens kök serverade morot, potatis och majs, vilket blev en succé. Mumma!! Snart är det dags för att gå på 5-månadersmaten med de olika blandningarna. Dessutom så har fröken Fisfilur lärt sig att dricka ur sin nappflaska, just när jag funderat över att köpa en pipmugg istället. Ja, ja...det kommer nog det också! :-)

Det händer så pass mycket, så att man inte hinner att registrera allt. Wilda har kommit på ett nytt ljud; hon morrar!
När kompisar ringer hit och hör henne i bakgrunden, så undrar de vad vi har för en hund. Hunden, Bus, säger inte så mycket, men barnet gör det desto mer! Spelade in henne på film, men det gick inte att lägga upp här. Får se om det går att fixa senare!

Som sagt var, städningen är fortfarande igång och som tur är så vet jag vart jag har allt....typ överallt! Men är det inte så....ordning föds ur kaos?
Sent i eftermiddags somnade Wilda och vaknade inte förrän 2 timmar senare. Då hann jag att göra allt jag inte hann tidigare, vilket var liite skönt. När hon slog upp sina blå hade hon sovrufs och världens största leende. Dessa bilder får avsluta dagen. :-) Ha en bra kväll!




Söndag=fixardag/städdag

Söndag och som vanligt denna dag, så kommer jag nästan alltid på vilken bra dag det är för just städning!!
Städa är inte det roligaste och är bäst när det inväntas, det vill säga man väntar tills det inte finns någon återvändo.
Förr var jag nog mer städfreak, men idag har jag insett att det faktiskt finns viktigare saker än att visa omvärlden vilket underbart, kliniskt rent hem vi har. "Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete!", heter det ju och jag vet nog ett par personer i min omgivning som inte håller med mig. Det gör mig inte så mycket, utan visar nog mer att vi bara är människor med olika värderingar.
Nog om detta!! Idag har vi fixardag/städdag och det går långsamt framåt. För dem som har haft små barn förstår nog hur det är att pendla mellan att plocka upp leksaker, leka lite med knodden, för att sedan plocka upp samma saker igen. Så ser det ut här nämligen och mitt i allt så ska man ner till tvättstugan och helt plötsligt vill barnet sova. Undrar när man får iordning på det man planerat för?
Ska ta ett nytt krafttag här nu när det lilla barnet somnat igen. Återkommer senare!!

Saknar


Sitter och kollar på Idol och saknar de övriga i vår familj. Det gör även Bus, tror jag. Det är lite tomt, men nästa vecka blir det fullt hus igen. Ha en bra kväll! Kram på er!

Sömnbrist och rosa kaniner

Hemmadag och det har varit så skönt!! Vi har inte något dåligt samvete över det, då det har regnat större delen av dagen. Inte ens hunden var så förtjust över att gå ut i det ruggiga vädret. Dessutom så har vi sovit dåligt inatt, då det troligtvis är tänder på G.
Vår lilla Wilda trummis fortsatte även idag att sitta och slå med händerna i sitt lilla matbord, när det var dags att äta. Men då slog den busiga mamman till och hämtade haklappen med ärmar! Ta-daaa!! Och problemet var löst! Wilda blev så perplex att hon glömde att trumma i bordet och lunchen gick ner. Det blev puré av potatis, majs och morot. Till efterrätt serverades katrinplommon, vilket däremot inte var så populärt hor Wilda, men däremot hos Bus! Alla glada och nöjda till sist!

På eftermiddagen kom mellanbrorsan och Wilda blev så glad! Så glad att hon somnade i soffan, vilket även brorsan gjorde en stund. Efter sovstunden fick göra en ny bekantskap med herr kanin. Hur det gick kan ni se på bilderna.






Sova? När man kan leeee....

Idag har vi varit iväg på utflykt!! Vid 11-tiden packade vi ihop oss och hämtade upp Lill-Simpa och hans mamma, för att sedan åka till Linköping. Tyvärr blev det inte riktigt som jag hade planerat innan, dvs att Wilda skulle ta sin förmiddags lur innan vi åkte. Tji fick jag dessutom, när jag trodde att hon skulle somna på eftermiddagen istället. Hon höll sig vaken med våld i slutänden. Envis som en röd gris helt enkelt.
Utflykten tog sig till Ikanohuset och Ikea, där lådspärrar inhandlades. Det är lika bra att förekomma än att förekommas i det läget, även om hon inte har börjat att krypa än.
På vägen hem fick sig även City Gross sig ett besök och där totalvägrade Wilda till slut att sitta i babysittern tillhörande kundvagnen. Det slutade med att jag fick dra vagnen efter mig med ena handen och bära barnet och hennes snuttekossa på andra armen. Kände mig som Hunchback till slut, med mitt släpande på allt.

Nu är vi hemma och fröken totalvägrar att äta katrinplommonpuré. Då kan det se ut så här:

Istället för att äta, satt hon och slog med händerna i bordet hela tiden. Dessutom så har hon fått snits på sina pruttljud nu och det demonstrerar hon glatt, samtidigt som hon kör sina trumsolon. En framtida hårdrockstrummis?!!

Natt-tankar


Nu har alla somnat här, men inte jag. Wilda har utökat sin vakentid till 22:30-23:00, trots att hon fick ett kvällsbad ikväll. Under tiden som badkaret fylldes på fick hon ha ett "torrbad" i sin badbalja, tillsammans med sina baddjur. Det var delfinerna och sköldpaddan som fick den äran. De fick senare sällskap av grodan och ankan i det stora badkaret.
När badkaret äntligen var fyllt blev det mycket sprattel i badet och en hel del kallsupar. Wilda plaskade ut en hel del vatten utanför karet och hade hon fått fortsätta, så hade det säkert blivit översvämning till sist - på golvet! Det var Wildas egna lek "Hela havet stormar" som gällde och Bus höll sig på säkert avstånd från allt plaskanden.

Glömde berätta att vi skaffat en haklapp med ärmar. Detta är till för dem som tycker det är jobbigt när Wilda kladdar med maten. Det är ju bara så; barn gillar att känna, smaka och utforska. Framför allt när de är bebisar och vid matningstillfällena. Så för perfektionisten som inte tycker om att det blir kladd, så har vi.....*ta-taaa*... en haklapp med ärmar. Fortsättning följer...

Nybadad & jamasen på

"Vi har det bra, vi här bak i bilen..."

Idag var vi iväg en sväng med bilen och varje gång är det lika fascinerande med en av backspeglarna. Det är ingen vanlig backspegel framtill i bilen, utan en spegel som sitter hos Wilda, längst bak i bilen. I det läget kan man se vad hon gör, exempelvis sover, leker eller bara väldigt arg! (Det händer nämligen! Fröken är inte alltid en solstråle och speciellt inte när hon är väldigt trött eller hungrig.)
Nu är det ju inte bara föraren som ser Wilda i spegeln, utan hon kan också se saker ifrån sin vy, vilket kan vara till en viss fördel när hon börjar bli lite orolig eller ledsen. Så här ser det i varje fall ut!
Jag måste också poängtera att kortet inte är taget under körning. Det är inte att rekommendera!

För övrigt har Wilda tränat på att göra bubbel- och "gigi"ljud. Det bara bubblar i henne hela tiden och gigi är ett nytt ljud för dagen.  En trött mamma med dålig fantasi sätter punkt för dagen!

En musiker är född

Det är sen kväll och vår Wilda nattuggla är fortfarande vaken. Snarare, hon gör allt för att visa att hon inte är trött.
Under dagen har vi varit iväg och handlat och Wilda har verkligen gjort stora ögon över de ENORMA lampor som finns ute på Mobilia. Överallt!! Allt tittande i tak och på väggar, tog musten ur den lilla damen och hon somnade i bilen på vägen hem.(Vilket resulterade i hennes sena nattvana.)
Så nu sitter vi här med olika leksaker runt omkring oss. Det som är mest intressant just nu är en aktivitetstriangel som både rasslar, snurrar och speglar. Och varför inte göra det som hon mest av allt gillar just nu? Trumma!!
Wilda slår med sina små knubbiga händer på leksaken, så det tjongar om det. Samma sak gäller överallt annars också. Det är kvällsgröt med tjong eller mjölk med tjong. En trummis är född! :-)


Nu är klockan 23:35 och hon har snart sovit i en halvtimme. Kanske dags för en annan att också ladda för en ny morgondag. Nattizz....

Morgonbestyr

Morgon och full fräs redan. Efter frukosten har hon hoppat omkring i gåstolen och det var då jag insåg att barnet hade blivit för lång för den just nu inställda höjden. Dags att höja, tänkte jag och sagt och gjort!! Synd att jag inte hade fler händer och kameran i högsta hugg, för Wildas min var rätt betalbar! Helt plötsligt kunde hon räta på benen och det var inte riktigt lika lätt att hoppa iväg med gåstolen längre. Attans battans!
När jag väl fick fram kameran, så var det lögn i *** att ta kort på henne. Hon hoppade och skuttade hela tiden, så att de flesta bilderna blev suddiga. Det kanske är det som kallas bilder i rörelse? :-)
(klickar man på bilden, ser man bättre resultatet)

Prutt- och o(iiiii)ljud

Bland det bästa som finns är att busa! Hela kvällen har Wilda hållt igång och hon har varierat sig med att leka med sin "blomma", magpruttat, hoppat, hoppat och åter hoppat! Skrattet har bubblat i henne och till sist tog det slut. Hon var tvungen att få lite ljud påfyllt och sedan var det bara att fortsätta. Wilda har nämligen börjat med att för det mesta göra ljud med stängd mun. Det är mycket "mmm...." och "mmm...", för att ibland bryta av med sina delfinljud som skär igenom den värsta vaxproppen! Jag lovar!!
Nu har äntligen lugnet lagt sig och hon sover gott, så vi passar på att göra en liten bildkavalkad av kvällen. Natt, natt och njut av bilderna. :-)

"Vi sitter i samma båt..." (favoritsång)

Babysång kan vara både roligt och jobbigt. Idag var det både ock och efter 45 minuter tog lilla fröken Wild en liten powernap mitt i allt. Med snuttekossan på huvudet så gick det hur lätt som helst att somna, trots att 27 bebisar stimmade runt samtidigt. Tänk om man kunde koppla av så lätt!?
Efter 10 minuter, vaknade hon och höll igång ett bra tag. Samma sak gällde när vi kom hem, då busade hon med mellanbrorsan, när han skulle försöka byta blöja på henne. Testade både att gå upp i brygga och att leka med sina fötter, samtidigt som han skulle sätta på en ny blöja. I det läget är det nästan omöjligt att göra det, då hon blir som en ål. :-) En glad sådan.
En halvtimme var det dags för skönhetssömnen igen.

Feberhelg

Nu i helgen har Wilda haft feber. Detta beror troligtvis på vaccinationen hon fick i fredags och som tur är så är hon helt feberfri idag. :-) Helgen har varit lugn och igår, söndag, var vi i Linköping och hälsade på Wildas gudföräldrar Ola & Linda. Vi spelade spel och gjorde pizza ihop. Nice!!
Ny vecka och veckans aktiviteter är igång igen. Måndag och babysång, står det på närmaste schemat och Wilda har laddat på förmiddagen genom att sova och äta. Ska bli kul att träffa de andra i föräldragruppen då och jag antar att det lär vara röj på bebisarna i Babysångsgruppen också. Hörs och störs senare. Nu är det blöjbytedags!!

Vaccination och feber

Fredag och hösten är verkligen här.  Det har varit snövarning, men det enda som vi har sett idag är regn, regn och åter regn.
Wilda hade tid på BVC idag, för sin 5-månaderskontroll och vaccination. Lite spänd var jag, då jag inte är så förtjust i  sprutor och speciellt inte på mina barn.  BVC-sköterskan körde då med en avledande manöver med vägning och mätning innan det jobbiga skulle komma. Enligt dessa mått, så följde Wilda kurvan perfekt med sina 67 cm och 8260 gram. Helt som det skulle vara.
Sen kom sprutorna och vips så var det också gjort. Wilda grät i högst 30 sekunder för varje spruta, men själv var jag helt genomsvett. Trots detta så fick jag beröm över hur lugn jag var. Lugn....NOT!!!!
Nu har i varje fall lillstumpan fått de symptomer de kan få efter vaccination, dvs feber. Hon ligger helt däckad i nästan 39 graders feber och jag håller tummarna för att morgondagen kommer att kännas bättre för henne. Jag älskar dig mitt lilla busfrö.

Bestyr

Mycket händer här hemma och Wilda börjar få mer och mer kontroll över saker och ting. Hon vänder sig lätt från sida till sida och ibland så blir det från mage till rygg. Det däremot är ingen hit och varje gång så surnar hon till. Ryggläge är ingen höjdare om hon inte är på humör. Ludde, hennes yngsta bror,  blev väldigt förvånad över att hon kunde vända på sig och som han säger: Det händer mycket på en vecka, då barnen är hos sin mamma.
Snart är det hög tid för Wildas pappa att fixa till ett par dörrar till bokhyllan, om han ska få ha sina leksaker i fred. Det här är dagens skörd av vad Wilda själv kunde plocka ner från vardagsrumsbordet. Hon avancerar! Och hon får väääldigt långa armar med flugpappersklister på, som fastnar överallt. :-)


Idag har det varit rena vintervädret och Wilda åkpåse har verkligen fått bekänna färg. Den är kanon och håller värmen nu när temperaturen ligger på nollan. Den är så varm att Wilda snarare svettas i den och man får öppna den för att att hon inte ska få värmeslag!
Efter att ha tagit en promenad tillsammans med Hanna och Simon, gick vi upp till Wildas farmor och farfar. Där blev vi kvar en stund innan det var dags att gå hem igen. Wilda strejkade helt och ville absolut inte ligga i vagnen, utan satte på högsta volymen på sin siren. Ett par hus från dem fick jag vackert bära damen ett antal kvarter. Jag lovar att hon var helnöjd då, men inte min rygg!! Med lite övertalning och charm slutade det i varje fall enligt bilden nedan, och vi var båda glada och nöjda!!:-)

14 oktober

Wilda är fem månader och tiden går så snabbt!! Helt otroligt och jag känner att tiden får gärna gå liiiite saktare. Bara lite.
Det har blivit kul att vända på sig och Wilda vrider och vänder sig som en ål, fram och tillbaka. Däremot när man ska ta bildbevis på henne, så är det tvärkört! Hon är väldigt medveten om kameran och vet att när den kommer fram, då blixtrar det hela tiden. (I detta nu, så inser man att en bättre kamera vore att rekommendera!)
Tv:n är också intressant nu och Wernerkocken är så rolig!! Wilda smäller av leenden efter leenden, för att få Werner att le tillbaka, men det går inte!! Inte så lätt för en liten tjej att förstå att det inte är direktkontakt mellan henne och tv-rutan. That's life och en hel del att lära.

Igår, på 5-månadersdagen (14/10) var vi ute och for en hel del. Wilda fick träffa ett par av sina kompisar och det var jätteskoj! Det som förvånar mig är att små bebisar är mycket intresserade av andra bebisar och de redan ännu tidigare än nu. Alvin är en busig kille, som verkligen är högintressant, tycker Wilda. Dels är han lika aktiv och busig som henne och sedan kan han något som inte hon kan. Krypa! Det ser så spännande ut och när Wilda står i soffan, så börjar hon studsa och gurgla av ren förtjusning. Alvin däremot, hade intresset någon helt annanstans. Han hade nämligen hittat en dammsugare att undersöka.
Efter en hektisk dag, så hade Wilda lite svårt att koppla av och det var inte förrän vid 21-tiden som hon somnade till ordentligt. Strax därefter somnade mamma, dvs jag.

Grötkaos


Fröken Bustroll har verkligen hållt låda idag!! Vet inte vart hon fått energin ifrån, men hon höll igång fram till kl. 22,10 idag. Helt otroligt!!
Idag var den kallaste dagen på länge och verkligen långkalsongväder. Tyvärr lyste långkalsongerna med sin frånvaro och jag fick frysa häcken av mig under dagens promenad. En lösning var att öka tempot och visst kom värmen, men mest på överdelen.  Efter att ha promenerat i 2 timmar, så var hela jag till slut varm, men då var jag nästan hemma igen. Fast det var uppfriskande om inte annat. :-)

Har ni försökt att mata en liten baby på 5 månader med gröt och som har fått ett hysteriskt skrattanfall i det läget? Jag lovar att det är inte så lätt att själv hålla sig för skratt i det läget!! Ikväll försökte jag vid 2 tillfällen att ge Wilda gröt, men det var helkört!! Bara åsynen av mamma var det lilla som behövdes för att få henne att totalt bryta ihop  med hela munnen full av gröt! Underbara söta unge!! Hon var så god att man nästan kunde äta upp henne...med gröt som bonus. Lovely!!

Gympa av olika slag

Det finns olika slags gymnastik. Den sorten Wilda övar sig på, klarar inte vi vanliga stelbenta av i längden. Men hon tycker det är roligt och det blir mer och mer avancerat för var dag.
Övningarna kan vara att ta sig i tårna och klappa ihop fötterna. En annan variant är att försöka gå upp i brygga eller att slänga sig bakåt i knät på någon.
Dagens tips är att göra samma sak som en bebis på 5 månader och vips, så har du blivit vigare eller i annat fall drabbats av ryggskott!! :-)

Utflykt till Norrköping

Idag gjorde vi en avstickare till Norrköping. En av grejerna, som kändes viktigt för mig, var att tända ljus på min morfar och mormors gravar.
Ingelstaområdet var smockat och det är inte så konstigt en lördag. Efter att ha flanerat lite och tittat på saker till min privata önskelista, tog vi det vi hade åkt dit för, för att sedan försöka ta oss till kyrkogården. Efter att ha snurrat runt ett par repor, kom vi till sist till St:Johannes kyrkan.
Det var lugnt och stilla på kyrkogården och med gemensamma krafter lyckades vi hitta de olika gravarna och tända ljusen i de olika lyktorna. Vad händer sedan när vi väl skulle ta och därifrån? Jo, samma problem dök upp! Jag säger bara en sak: RONDELLER!! Hela stan är full av rondeller!! Och så klagar Norrköpingsborna på att det är så många rondeller i Linköping!? Döööh? 'saru?
Återkommer senare. Ska ta lillpluttan nu.

Glimten i ögat...eller en trött mammas svammel


Mysdag även om det är snorigt. Det som förgyller tillvaron är när fniss och skrattet bubblar ut ur Wildas lilla kropp. Vem kan då hålla sig, utan att själv fnissa? Inte jag i varje fall. :-) Ett skratt om dagen håller doktorn borta, heter det. Det skulle vi verkligen behöva just nu. Det närmaste vi har planerat för läkare just nu är BVC nästa vecka. Får hålla tummarna för att det blir så.

Nu har Wilda somnat tillsammans med sin kanin och snuttekossa. (Den som hon brukar lägga på sitt huvud och som syns uti kanten av fotot ovan.) Imorgon blir en lite speciell dag....Det är ju lördag! :-)

Små barn, små bekymmer...

När man går hemma så här, är risken stor att man drabbas av filosofiska tankar. Det kan vara allt från små till lite större grejer. Som tur är så har man oftast någon att snurra sina tankar med. Exempelvis kan det vara om när man ska börja med mat helt, när är det dags för tjockoverallen med mera. Med små barn följer små bekymmer och med större, av mer större kaliber. Då är det utetider, skolgång, kompisar och attityd som snurrar i tankegångarna. Barn måste på sitt lilla sätt växa från att tas hand om till att ta avstånd och bli självständiga individer med egna tankar och värderingar. Allt har sin gilla gång och trots alla olika problem som dyker upp på vägen, så blir det oftast bra vuxna människor av dem i slutänden. Jag älskar dig min son. :-)

Mitt hjärta värker


Vad är det mest underbarast man kan se... Mitt lilla hjärta när hon sover.
Där ligger hon helt fridfullt, utan några bekymmer. John Blund har redan varit här och dängt en sandsäck i huvudet på henne. Drömmarna far förbi. Jag undrar vad hon drömmer egentligen?
Kanske är det om när vi tog promenaden idag och jag lekte tittut i vagnen? Eller kompisen Hannas leksaker, som Wilda inte sett tidigare och var så spännande att tugga och testa?
Det mest underbaraste med denna lilla tjej är när hon ligger i min famn. Varm och mjuk, på väg till drömmarnas land. Natt-natt på er alla. :-)

:-)


Höstsol

Helt underbart vacker dag med en varm höstsol som sken från en klarblå himmel och då passade det bra med en promenad under förmiddagen. Kristin och Hanna höll oss sällskap och när vi väl kom tillbaka från promenaden sov våra små änglar.
Vad man uppskattar en sån här dag är värmen och alla färgerna som exploderat i naturen. Det är helt otroligt så vackert det är. :-)

Fransar och blomkålsfisar

Tiden går så snabbt! Eller annars är det så att små barn gör framsteg varje dag. Från att inte vara intresserad av saker sin omgivning, till att bli intresserad av precis allt!! Det kan vara fransarna på ullpläden som fascinerar henne, till sakerna på vardagsrumsbordet! Det är då man inser att hon inte förstår ordet "Nej!", "Aja-baja" eller "Nonno". Även hennes pappa har insett det och man blir lite full i skratt av hennes reaktion, vilket inte är någon reaktion alls i det läget.

Till framstegen hör farten på gåstolen och framför allt medvetenheten. Det har Bus fått känna på idag. Inte nog med att hon går efter honom...eller hopp-går rättare sagt.. så spärrar hon vägen för Bus, så att han får gå en annan väg istället. Fördelen för Bus del, är att han kan ta sig fram överallt, men inte hon.
Matprocessen fortgår och Wilda börjar förstå hur det fungerar. Maten ska IN i munnen och även tungan. Inte tvärtom. Så på dagens matsedel stod potatis och blomkål, med morot bredvid. Doften var inte den mest angenämaste, men det bekymrade inte henne. Det gick ner i ett svisch, fast när vi kom till efterrätten var det fullt i hennes lilla mage. Storebrorsan var imponerad av hennes matlust, men är väldigt glad över att han slipper byta morgondagens blomkålsblöja. Han fick stå ut med småfisarna och det tyckte han var fullt tillräckligt!!!!!

Hösten är här och så är även kylan. Perfekt dag att prova den nya åkpåsen under höstpromenaden och den lär nog fungera i vinter utan några problem. Lilltjejen låg som en varm liten prinsessa och bara myste. Ett par minuter inomhus hade hon raskt förvandlats till en rödvarm och irriterad svettbulle, så då fick mamma vara snabb med att öppna upp åkpåse och fleeceoverallen. Miss Decibel har nämligen en VÄLDIGT hög volym och stora röstresurser. Det låter högt och länge!!
Nu är dag nattdags och en ny dag imorgon. Kram på er!!



Tävlingsgren: Bäst i bubbelblåsning

Förkylningstider med hosta och snoriga näsor. Visst är vår familj inget undantag för såna åkommor, utan här hostas det och lillsnörpan hon snorar på så det står härliga till. Idag var det tävling om hur stor den största bubblan kunde bli och det var inte populärt när näsduken dök upp för att torka bort det spruckna snorbubblan. "Rör inte mitt snor!"
Wilda är lika envis som hunden, då han hans filosofi är "Allt ditt är mitt och allt mitt ger du fasiken i."

Det är inte bara damen i fråga som mår dassig, utan hennes största bror hostar luftrören ur sig och själv så känner jag mig lätt överkörd i kroppen. Undrar vad jag har gjort inatt egentligen?;-) Nej, skämt åsido. Det känns verkligen att det ligger en förkyldning på lut, men den har inte bestämt sig för om den ska bryta ut än eller ligga och jävlas ett tag till i kroppen. Hoppas i varje fall att mitt lilla hjärta piggnar till snart och slipper sina snorbubblor.
Jag hoppas ni alla håller er någorlunda friska. Lovar att vi ska försöka smitta er så lite som möjligt. :-)

En av Wildas favoriter


Här är mellanbrorsan och busfröet. De har just busat uppe i brorsans rum med en rolig boll som har massor av knoppar på sig. De ploingar till så häftigt under fingrarna och passar helt perfekt till en tjej på snart 5 månader. Dessutom så är bollen GUL! Märk det: GUL. Det är en färg som hon gärna tittar och vill ta på. Ju mer gul desto bättre. (Med brorsans medgivande, så är han med på bild.)
Färgen gul är inte bara hennes favorit, utan också snuttedjur mamma, pappa och alla tre bröder. Jag behöver väl inte säga det, men hon är favorit hos oss också. :-) Lilla hjärtat.

Här haltar inga löss!

Startade dagen med "dagens tidning". Det är prasselboken om bebisar och den är jättegod. Frukosten hade vi redan klarat av för Wildas del, så hon var mer som sällskap vid frukostbordet. Slänga saker i golvet har blivit en lek nu och det som hörs mest när det åker i golvet är det som är det roligaste av alla saker!

Eftermiddag nu och då har Wilda lyckats att bajsa i blöjan byxorna, dragit ur TV-antennen och även attackerat bokhyllan med Star Wars-gubbarna. Det hjälper inte hur mycket hon än hoppar i gåstolen, så klarar hon inte av att parkera den i hyllan.  Däremot så fick flaskpanten i köket en ordentlig översyn istället.  Det var lättare att överskåda och framför allt ta tag i!


Efter en mycket slitsam förmiddag så har Wilda nu somnat för att skapa mer energi för andra saker. Undrar vad det blir?

Avspänd fredag


Fredag, lugn och avspänd. Så här såg det ut igår vid ett tillfälle...innan damen i fråga somnade.
Under kvällen däremot så var det mer röj. Fredagsgodiset på bordet och Idol på TV:n. Musik går hem, även den blå godisskålen.

Babysim & nya spännande upptäckter. Eller 'Watch out daddy!'


Idag var det babysim igen och min lilla badanka var på humör. Åtminstone  15 minuter, sen var det tack och godnatt! Konstiga övningar liggandes på sin mammas rygg var inte att rekommendera och vem vill det när det finns en hel bassäng med vatten som man hellre kan smaka på. Strunt det samma att det smakar klor, den är ju  uppvärmd precis som bröstmjölk! Mumma!!
Väl hemma igen var det dags att gå på upptäcksfärd igen. Benjamin Fikus är en konstig grej med saker man kan ta tag i. Snart så står det en naken variant av Benjamin Fikus i vårt vardagsrum om Wilda lägger ner lite mer energi på den. På grund av detta så flyttade jag på dottern och vips, så dök något annat spännande upp!! Små saker som man kan pilla på....om det inte var så att Wildas armar var så korta och gåstolen så bred. Dessa orsaker gör bara hennes pappa glad och samtidigt bekymrad. Det var nämligen hans samling av Star Wars-gubbar som hon hade ställt in siktet på!! Fortsättning följer...

Ps. Betalbar min! Ds

Smygisar

Under gårdagen fick jag höra om "smygisar", som besökt denna blogg just i smyg och sedan har de låtsas som ingenting. Lämna gärna en hälsning eller ett avtryck, då det är alltid roligt att läsa spontana reaktioner.
Meningen med den här bloggen är ju trots allt att vänner som vi känner, ska få kunna följa oss och vårt lilla Wild(a)-djur, om man nu får uttrycka sig så. ;-) Det är en bra lösning för de som inte kan närvara fysiskt varje dag.
Så allla smygisar och andra underbara vänner: Ha det bäst och ha en underbart bra dag!
Kramar från oss.

RSS 2.0