Feberyra?

Det är helg och Wilda drar fortfarande med sin feber och förkylning. Jobbigt värre, men tur är att hon är relativt pigg ändå. Vi får hoppas att den ger med sig. 
Trots feber har vi varit ute för att få frisk luft och det dör man ju inte av. Däremot har vi börjat att uppdaterat barnens garderober. Nu när Wilda är helt blöjfri stod "trosor" på inköpslistan. Check!!
Ö&B hade utförsäljning på en hel del saker och blev det regnkläder, ännu mer trosor, Häxkläder med tillhörande hatt och kvast blev bra till Halloween och då följde ett par kakformar med på köpet. :-) (Bilder kommer senare.)
Nu ska lillfisen laga mat till sin mamma och pappa. Hon slamrar hej vilt i sitt rum. Jag undrar vad det blir för något smarrigt hon tänker bjuda på? Som sagt var, hon är inte sjukare än att hon kan hålla igång i 200 knyck, vilket gör hennes föräldrar helt medtagna ibland. Fast det är väl det som är meningen, att härda sina föräldrar. Det som inte dödar, det härdar!
 

Förkylning på posten

Nu har hösten kommit och det märks inte enbart med att semestern är slut och att skolorna börjar igen! När allt kommit igång, så kommer alla sjukdomar som ett brev på posten. 
Imorse var lilltösen inte riktigt som vanligt, utan väldigt trött och lite hängig. Näsan läckte och en förkylning var ett
faktum. Dessutom tillkom det feber på det vid lunchtid. Det blir ingen förskola imorgon heller. Trist, men så är läget. Bäst att ta nya tag i nästa vecka istället.

Storfot

Under sommaren har Wilda vuxit ur både kläder och skor. Storleken på fötterna lär hon inte har ärvt av sin mamma, utan snarare från sin pappa. Själv tyckte hon att fötterna hade vuxit så pass mycket att hon var tvungen att prova 20 storlekar större istället för en. Här är resultatet!
Storhetsvansinne? Nej, men roligt att prova pappas stövlar!

NU har vi investerat i ett par höst/vinterkängor i stl.27 som sitter mycket bättre än vad pappas gummistövlar gjorde!! :-)

Wildas sommarlov

Nu börjar sommarlovet gå mot sitt slut och som tur är skiner solen som aldrig förr! Sommaren har varit fylld av olika aktiviteter och vattenpölar. :-)
Här kommer en liten resumé av hur Wildas sommar har varit:
I början av sommaren var vi med ett par goda vänner på Valla djurgård/park i Linköping. Där fanns det mesta ett barn kan tänkas ha. Hästar, getter, höns av olika slag och andra fåglar. Dessutom fanns det en stor lekpark med olika aktiviteter ungarna kunde skutta runt mellan. Det var inte några problem med att slå ihjäl en hel dag där, no way!! Lunchen bestod av nygrillade hamburgare och på eftermiddagen gick färden mot Gamla Linköping och Cloettaboden. Mer behöver jag väl inte säga, eller?
Wilda favoritdjuroch högsta drömmen är att få rida på en kuse.
Tittar på höns och härmar efter tuppen, vilket eggade tuppen bara ännu mera!
Här tittar Wilda på lite mer trä-liga djur. En kossa och en gris gjorda av trä.
Sommaren bjöd på ett besök med kattungar. Wilda var lite för kärvänlig mot kattungen och den fick vara med om att båda hållas åt rätt håll och upp-och-ner....om den hade tur. Jag lovar att kissungarna inte glömde besöket i första taget!! Det gjorde inte heller lilltjejen, som passade på att leka med barn och fika/äta lunch vid besöket. En underbar heldag utanför Mjölby. Jag får tacka Malin, som stod ut med oss. :-)
Under sommaren gjorde vi ett besök på Nils Holgerssons värld i Vimmerby. Här ses två busfrön, som passade på att utforska parken och som slutligen fastnade vid den konstgjorda stranden! Då passade även solen på att hålla sig framme och det blev underbart skönt!! Summerar vi resan med ett flertal ord blir det: Eric Saade, skrik, toabesök, stenkastning, bad och fel/rättkörning. Tack Cilla och Alvin för en underbar dag!!
Ps. Ser ni busglimtarna? Ds.
I slutet på juli fick vi ett roligt besök, som varade i flera dagar. En gammal klasskompis med treåring bodde hos oss ett par dagar och det var nyttigt för alla, tror jag. Wilda fick känna på hur det vara att bo med en jämnårig, som också var i trotsåldern och kan allting själv. Under dessa dagar besökte vi kattungarna och Skänninge marknad mm. Det var jätteroligt besök och jag hoppas det blir fler gånger den närmaste framtiden!!
Wilda och Jonatan hade planerat att sova över hos varandra och i veckan blev det äntligen av! Det var mycket som hände under dessa två dagar med bland annat utelek. På bilden ses sandslottet som busarna byggde ihop i en hast och här ser ni resultat! Najs! :-)
Att lägga till är bl. a. att Wilda sovit över med farfar ute på landet! Det var också jätteroligt och alla var nöjda och glada när de väl kom hem. Även Hector! :-)
Tyvärr regnar det idag och vi laddar för måndag och förskolan som börjar då. 
Ta-da 4 now!!!!!

En ledig dag

Idag är en ledig dag för att göra sånt jag inte hunnit med i veckan eller kommer att hinna med innan veckan är slut.
Det som stod på "att-göra"-listan var
* dammsuga
* tvätta
* ringa viktiga samtal
Dessutom skulle dottern aktiveras. Då är bakning ett bra sätt att hålla igång en treåring. Saffransbutterkaka var något som verkade falla både mig och Wilda i smaken. Samma sak var det med degen och Wilda.
FÖRE
EFTER
"DET ÄR MUMS I MIN MUN!, sa Wilda

En ros för sorg

Alla gör vi på olika sätt för att bearbeta eller uttrycka sig om olika saker. Jag gör det på det här sättet.
Våra närmaste vänner har förlorat sina anhöriga på mycket kort tid och tyvärr skedde det idag med. Jag har verkligen sorg i hjärtat och lider med dem. Skulle önska att jag kunde göra mer för dem, samtidigt som jag har väldigt svårt för att sätta mig in i att förlora delar av min familj på så kort tid och så abrupt. Livet är inte rättvist. Samtidigt så känner jag att vi människor borde vara mer tacksamma för det vi har och glädjas över att vi har människor runt omkring som älskar oss. Nu är det utefter mig själv och min situation som jag utgår ifrån, med tanke på att det finns en hel del ensamma människor som inte har någon alls.
Livet kan ses som väldigt orättvist och oförutsägbart, men trots det är det saker som måste genomlevas. Jag hoppas att det är något som jag kan göra för att finnas till och hjälpa mina vänner i denna svåra stund. Vi tänker på er, det ska ni veta.
Kramar/Ann

Dags för nya tag! Kul på Kolmården!

Wildas gudföräldrar har haft som plan att gå på Kolmården med vår virvelvind, men vädrets makter har tidigare satt stopp för det. Men igår blev det äntligen av!! Korten är tagna av hennes underbara gudföräldrar och bilderna säger mer än ord.
En kort resumé: Kolmården var roligt att utforska och vissa delar av parken sov Wilda sig igenom. Vid exempelvis tigrarna. Däremot Bamses värld, som var det sista innan dagens slut. 
Wilda stod i kö ett flertal gånger för att krama Bamse och Lille Skutt. Ibland gick hon bara förbi kön och när alla andra barn hade tröttnat på kramar, drog hon helt sonika med Bamse på en åktur med tekopparna!! Framåt tjej, minst sagt!

RSS 2.0