Flygfän och korkskruvar

 
Det är blå himmel och svinkallt ute. Här i Degerdala har inte snön kommit än, men på andra ställen i Sverige ser det annorlunda ut. (I exempelvis Finspång/Äggskallebyn har det snöat under natten.) Vi får se hur det artar sig under dagen och kvällen. Slut på väderleksrapporten. :-)
Visst är hösten vacker, men jag hör nog till dem som gillar en grönare och varmare årstid. Friluftsmänniska kan jag vara i vissa fall, men som det är just nu, så sitter jag hellre inne och tittar på hösten. Wilda däremot älskar att vara ute, men inte alltid. Tur är väl det! (Säger den bekväma mamman. ;-) ) 
 
Idag ska förskolan ha "städdag" ute. Med städdag menas att alla löv på gården ska krattas upp och alla barnen har fått i uppgift att ta med sittunderlägg, kratta, handskar och egen tallrik/bestick. Jag undrar om kockerskan har fått ledigt idag? :-D 
Wilda var inte så lyrisk över tanken, även om hon stolt visade upp sina trädgårdshandskar för alla fröknar på avdelningen. Vi får se hur städdagen har artat sig när det är dags för att hämta henne. Fortsättning följer.
 
Med hösten går många växter och djur i dvala/vila. Tyvärr gör ju inte våra "husflugor" det, utan de roar sig med att reta gallfeber på Hector, vår hund. Under morgonen var det full jakt i vardagsrummet och det ser ganska dråpligt ut när den stora boxern rusade runt som en tok efter ett litet retsamt flygfä. När han väl fick tag på den började han leka med den på golvet och det var väl då jag insåg att det där inte var en stor fluga, utan en geting! Som tur var lyckades hunden inte bli stucken och getingen fick eskorteras ut i friska luften. Såna flygfän får allt stanna utomhus!
Till sist; Så här såg gårdagens resultatet ut inför den stora fotograferinge på förskolan. Det var i varje fall en person som var stolt över sina korkskruvar i håret. Inte att förglömma den rosa locken och allt glitter.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0